Click Me Plzzzz

Wednesday, November 21, 2012

Entry khas menjawab request komenter - lipan


Salam Rabu semua, diharapkan kalian sedang sihat-sihat dan ceria saja di sana, sama ada anda sedang belajar, bekerja mahupun bercuti, di mana saja anda berada ^^,

Entry kali ini pendek saja, khas untuk menjawab request salah seorang komenter (walaupon anon - dik beruk the hell is that you?) di dalam entry sebelum ini yang bertajuk 'Misteri Nusantara Alam Haiwan'.

Berikut adalah paparan perbualan yang telah mendorong kepada terhasilnya entry kali ini ^^


Maka dengan ini, terimalah gambar lipan bara besar yang telah ku bunuh sekitar tujuh tahun lepas di dalam bilik sewa kediamanku semasa zaman student uni dahulu, untuk tatapan anda....maaf gambarnya berkualiti rendah, masa tu digicam murah saja, flash tak power (atau mungkin aku lupa nak auto-on flash masa tu, maklumlah baru lepas bergelut dengan lipan bapak besar sorang2 pukul 2-3 pagi...cuak blom abis lagi masa tu) maka blurry abis kualitinya, digicam zaman student tahun 2005...

dorsal view
ventral view
Aku tak dapat nak pastikan secara tepat spesis lipan ini apa, mungkin rakan aku yang study BioD (singkatan bagi course biodiversity) dapat menentukannya sekali pandang, yang aku tau habitat dia kawasan berpasir, dan haiwan ini seekor pemangsa yang amat berbisa...cabang sengat dia gila besar, kalo kena perghhh memang parah gila la jawabnya, alhamdulillah aku terselamat ^^

Sekian dulu entry kali ini, diharapkan kalian tak terbawak-bawak imej lipan ni sampai masuk mimpi lah ya...kalau ada sapa sapa yang dapat nightmare dikejar lipan gergasi malam ni atau waktu tidur siang ka apa, aku cakap sorry awal awal la na...hahah ("^3^)...


Jya mata ne koneko-tachi chan~ (=^w^=)
(nihongo: ok jumpa lagi anak2 kucing sekalian) <-- bagi yang belum tahu apa maksud phrase yang selalu aku guna ini ^^


23 comments:

  1. nokhorom lipan ka dinosaur tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aih.... saiz lipan ni sgt horror.

      hmmm ini menimbulkan kengerian padaku...

      bila tgk gambar ni, perasaan takut lagi tinggi dari perasaan nak K.O si lipan nih.

      kene praktis lagi berhadapan dengan lipan pada masa akan datang

      Delete
  2. bilik air rumah aku skrg ada lipan.. kecik2 je la tapi.. dah beli serai wangi pun tak jalan.. ngeri je bila tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer try buh belerang pulak kat area yang ko rasa2 lipan tu masuk ikut situ...

      Delete
    2. owh yeke? ok nanti nak try lah

      Delete
  3. GILA BAPAK BESAR!

    Haha..yup sy lah komen semua tu sis..*tak best tul jd anon kena slalu bg initial, ish..

    yg sy pernah bunuh 1st time lbh kurang bsar ni jg lah (lipan dewasa kan?), 2nd time kecik jer..dalam hati masa hentak dgn penyapu :
    I kill you! I kill you! I kill you! I kill you!

    dah K.O. giler Bangga Bapak Riak mjd hero pada keluarga..lol

    -The hell-

    ReplyDelete
    Replies
    1. LoL hahah ya kill kill die die! XD

      masa sis hentak2 dgn mug tu, dah mcm gaya menumbuk sambal udang kering..kalo org lain dengar dari luar bilik, sah2 ingat tgh memasak ka apa tgh2 pagi buta..hahaha XD

      dik register ler account baru, letak gmbar mawas pulak ker ^^

      Delete
    2. hahaha..ok lg kalau dorang ingat buat sambal, kalau dorang ingat ada sis hentak kepala kat lantai sbb stress buat assignment confirm lg epic..hahaha..

      kalau nak register account baru nak letak gambar dugong la..kesian kat dugong..

      -the hell-

      Delete
    3. ekekek..tak ah dorang mmg dah tau kalo stress msti dengar bunyi goreng guitar punya, kasi strumming deras2 lagu linkin park or blink 182..or anything J-rock/alternative ^^

      time kejadian tu dorang smua dah tido, sape pon tak dengar bunyi sis ketuk2 lipan dgn mug tuh...hampeh, nasib baik dpt handle sendiri..

      Delete
  4. besar giler lipan tu!,goreng pun sodap ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nani?! konna no kimowarui mono ga tabetai'n desu ka? (nihongo: apa?! benda yg menjijikkan/menjelekkan mcm ni ada rasa nak makan ka?)..onigiri lipan mau? XD

      Delete
  5. mesti anak2 dia sedih sbb bapak lipan mati kena bunuh...huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan, sapa suh dia ceroboh masuk bilik kediaman manusia lagi...pulak tu ada hati nak panjat kaki org...wohohoo ("^3^)...

      Delete
  6. haaa.. aku tak pernah takut dengan lipas atau cicak.. tapi lipan.. mintak maaf. Memang aku fobia sebab nenek aku pernah kena sengat lipan, seminggu terlantar tak boleh bangun..

    walopon bukan aku jadi mangsa, tapi aku tetap fobia..

    koh koh koh

    ReplyDelete
  7. Woah! Giler besar!!!!Hebat2..
    ish.. meremang bulu la tgk ni.
    Bulu roma. :p

    ReplyDelete
  8. kekeke...dah minat nak watpee..^^



    -en.mamat, kb bru9-

    ReplyDelete
  9. Pernah makan lipan bakar yang dikatankan ubat penawar
    haha rangup rasanya :P

    ReplyDelete
  10. Lipan memang menakutkan! apa jadi kat lipan tu skang?

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...