Click Me Plzzzz

Thursday, November 1, 2012

Music Band/Artist J-Pop/Rock yang Aku Rasa Paling Kakkoi

Antara music bands/artists J-Pop/Rock/Alternative yang aku rasa sangat cool lagi awesome, yang mana lagu-lagu mereka sangat menceriakan mp3/cd player keretaku dan juga playlist mp3 laptop/netbook/android phone aku termasuklah.....

#1 Asian Kung-Fu Generation (band)

My all time fav dari zaman study sampai lah sekarang...bagi aku band ini boleh dikatakan evergreen. Banyak lagu band ni terpilih untuk mewarnai pelbagai jenis anime, termasuklah naruto, bleach, tekkonkinkreet, the tatami galaxy dan lain-lain. Most of their songs keep me moving forward and stop me from dwelling in the past. This band won my heart, pertama dalam carta hati ku...forever!!! XD

Healing power: 9.5/10
More band info here

 AKFG - After Dark (bleach opening theme no.7)


#2 Flow (band)

Band ini juga awesome dan telah banyak menyumbangkan lagu-lagu mereka dalam banyak anime, antaranya naruto, beelzebub, heroman dan lain-lain. Kebanyakan lagu dalam band ini lebih menuju kepada punk rock, yang kemudiannya diselang-selikan dengan pop dan alternatif rock. Silalah layari youtube untuk checkout lagu-lagu dari band ini ^^

Healing power: 8.5/10
More band info here



#3 Aqua Timez (band) 

Band ini agak popular dan memang awesome dengan vocal lead singernya yang unique lagi nyaring, tapi tidak sumbang. Antara anime-anime yang feature lagu dorang termasuklah naruto, bleach dan brave story (animovie).

Healing power: 8.5/10
More band info here



#4 Home Made Kazoku (band)

Band ini lebih kepada pop-rap dan santai. Lagu-lagu yang dorang ni bawa memang style lepak dan chill abis, boleh dihayati dalam opening/ending themes bagi anime naruto shippuuden, bleach dan eureka 7. You can find their songs on youtube ^^


Healing power: 8/10
More band info here




#5 Uverworld (band)

Band Pop/RnB ini agak super awesome juga dan telah banyak menyumbangkan lagu-lagu mereka dalam anime-anime yang best seperti ao no exorcist, bleach, blood +, gundam dan lain-lain. Silalah checkout lagu-lagu mereka yang memang bersepah di youtube ^^

Healing power: 8/10
More band info here



#6 Suneohair

Solo music artist pop/ballad yang cool ni tak berapa popular tapi beliau telah banyak menyumbangkan lagu-lagu beliau dalam beberapa anime, seperti arakawa under the bridge, honey & clover dan suki tte ii na yo. Lagu akai coat (in arakawa under the bridge) paling sempoi, boleh search kat youtube ^^


Healing power: 8.5/10
More artist info here




#7 Seamo

Seamo memang terserlah ke-awesome-an pop rapping dia dalam japanese music industry, dan telah banyak menyumbangkan lagu-lagu beliau dalam anime, seperti naruto shippuuden, kaidan restaurant, tokyo marble chocolate, itazura na kiss dan lain-lain anime.

 Healing power: 9/10
                                                      More artist info here


#8 Aluto (duo)

Duo band ini teramatlah unique dan 'jiwang', yang mana sorang tu main guitar dan sorang lagi main biola. Lagu ballad dorang, 'michi-to you all' telah dapat feature dalam anime naruto shippuuden sebagai salah satu ending theme.

Healing power: 7.5/10
More duo band info here



#9 Radwimps (band)

Band J-rock/alternative ni awesome tapi belum lagi dapat song feature dalam mana-mana anime. Aku dapat pendedahan pasal band ni dari salah sorang member nihon-jin aku, Tanda-san. Boleh search lagu-lagu radwimps kat youtube ^^

Healing power: 8/10
More band info here



#10 Galileo Galilei (band)

Band J-pop/folk ini juga awesome dan sempoi. Lagu-lagu dorang telah mewarnai anime anohana, gundam age dan ookiku furikabutte (oofuri). Sila search band ini di youtube, especially lagu aoi shiori (blue bookmark) ^^

Healing power: 7.5/10
                                                      More band info here


Port untuk download anime soundtrack/theme songs yang best adalah semestinya di gendou.com


Last but not least, enjoy la cover picisan aku (home made jer, tak der studio...guitar tab/chord sendiri cari/ear tabbed) - beginning theme for the anime AnoHana, lagu Aoi Shiori, from Galileo Galilei ^^

video


Jya matane koneko-tachi chan~ (=^w^=)


100 comments:

  1. Replies
    1. dik beruk, study amcm ok? ^^
      bila final xm? ^^

      Delete
    2. study? boleh lah..biasa2 saja, masuk kuliah keluar kuliah, lepak dgn member, copy paste, anta assignment, hafal utk midterm n final..then another sem goes by.. :)

      Delete
    3. Baru perasan..mana hilangnya zack?..takanlah dah hilang dgn membawa hati nya yg terguris lara.

      Delete
    4. hmmm entah la dik...maybe majuk bebetul kot, atau cuma extremely bz dgn dunia kapitalis, atau juga memilih utk menjadi silent reader smata2...LoL ^^

      kalo dia majuk pon it's entirely your fault la dik...sis doakan dia bahagia saja di mana jua dia berada ^^

      Delete
    5. rasa bersalah pulak :P...dgn ini dik dgn rasa yg hina dan kesal(dalam keadaan menangis teresak-esak menghentakan kepala di lantai simen kasar sambil meronta-ronta mengoyak baju menjadi cebisan kecil) memohon keampunan kepada bro zack jika terkasar bahasa dan kepada sis plain 83 kerana kehilangan zack..

      Delete
    6. eh jangan...jangan hentak kepala tu...nnt susah macik cleaner nak cuci lantai kerna blood stain yg sadis lg hanyir tu... XD

      Delete
    7. kita letih2 menunjukan penyesalan teramat, sis blh plak kasihan kat makcik cleaner tu plak..sadis evil Plani83 :P

      Delete
    8. dik, apa kata kita bincang psl bnda berkaitan dgn post yg sis penat2 tulis utk share minat sis ni...

      you like J-pop/rock music? ^^

      Delete
    9. J-pop dulu mmg minat jg tapi tak lah sampai arif ttg band ni..yg masih dlm ingatan cthnya larcenciel, utada hikaru, dan byk lagu2 ost drama jepun..tu pun tak tau band mana entah..kalau ost anime dan drama tu sedap..kira layan jg lah..dulu pun minat giler dgn japanese ni sbb awek cun giler..n pernah ambik level 1 course japanese language blajar hiragana n ktakana..

      Delete
    10. kalau rock english dulu2 layan jg lah..tapi sekarang lansung dah tak layan lagu omputih..dulu minat giler kat muse, audioslave, linkinpark, keane, hoobastank, franz ferdinand, The vines, Oasis, gorrilaz, radiohead dn seangkatan dgn nya..

      Delete
    11. ah ic...sore ii desu ne, that's cool ^^
      larc en ciel dan utada hikaru, mmg mantap vocal dorang ^^

      Delete
    12. sou desuka? arigato ne..so sis sejak bila giler sgt kat benda2 berkaitan japanese ni?

      Delete
    13. Ahahah...yes, i'm crazy about japanese arts (visual/audio/culture)..can't really explain why, they just reached out to my artistic soul since primary school, hence played a very significant source of inspiration in my life. Japanese arts spoke to my soul like no other, omoushiroi to kakkoi kara daisuki desu, mondai ga arimasen ^^

      Lagu2 rock/alternative english yg dik sebut tu also i like most of them, dan menjadi gorengan guitar sis masa zaman study dulu dikala otak tepu ^^

      But whatever your hobby is, just don't get obsessed with it (including trolling), ingat rukun islam, pegang rukun iman...solat jgn tggal, insyaAllah tak sesat ^^

      Delete
    14. aduh! sapa pulak yg tampar aku dari belakang ni..sakit lah..

      eh..masa primary tu dlm tahun 90-95 bukan?..mcm mana pulak ada culture japanese masuk kat msia ni..conpius lah..masa tu ada doremon dgn dragonball je kot..paling2 pun komik onizuka..n taklah sampai obsess trolling, itu sekadar passion je lah..hahaha..hal2 kehidupan n agama dik jaga tau..takan lah komen2 yg bernas dari beruk ni sekadar beruk yg beromongan kosong dan hipokrit..no no no..

      Delete
    15. hahah i have my sources, semenanjung n borneo lain kot kadar pendedahan/pencerahan psl japanese arts/culture ni...semenanjung cpt ckit spread bnda2 cmni ^^

      masa skolah rendah layan komik kung-fu boy, doraemon, dragonball and a few anime yg ada kat tv (tak ingat nama, tp anime tu simple n sempoi) ^^

      peringatan td tu utk you and me both, not entirely directing it to you lah dik...benda baik eloklah selalu diingatkan ^^

      Delete
    16. entahlah..mungkin jg kot, mungkin dulu duduk kat pekan kurang sikt lah pendedahannya..saya troll pun tak lama..ekot musim n mood je..nanti hilang ah..so dont worry, nanti2 ilang lah beruk pengacau ni..

      Delete
    17. aiii mcm majukkk je bunyi tu dik? nak kne sekeh skali kepala tu ke? ^^

      Delete
    18. sis betul2 pandai japanese ke? tadi ada komen ni "omoushiroi to kakkoi kara daisuki desu, mondai ga arimasen" sy tau la sikit2 maksudnya tapi tak paham apa yg sis coba sampaikan. merungsingkan kpala plk..apa maksudnya ya?..

      meh ah sekeh kalau sampai..

      Delete
    19. hahaha sejibik persis seekor beruk cheeky lg annoying dgn ayat 'meh ah sekeh kalau smpai'...jgn terkejut beruk kalau tetiba keluar tangan dari skrin tu gi sekeh/luku kpala dik sedas kang ^^

      oh tak de lah terra mana pon nihongo sis ni, amik kelas pon tak pernah...sekadar belajar sendiri2 via books/cds and real nihon-jin friends via the net, mana part yg sis confused tu teros je tanya dorang, they're super nice ppl, hontou no yasashii no todachi-tachi da yo ^^

      oh that, i meant to say that japanese arts are interesting/funny and cool, that's why I like them very much, no problem whatever ^^

      Delete
    20. jaga2 beruk ni kalau terkejut beruk boleh gigit sampai putus tangan tu nanti..kalau nak keluar skirn tu bagi salam dulu k..

      oklah tu..tapi structure bahasa jepun ni mcm bahasa cina..dia terbalik kan...tapi bila belajar sbb minat tentulah sis lagi hebat..standing ovation to you n lepas tu terus pegi jamban berak..

      Delete
    21. hahahah dasar beruk betol la ko ni dik...saru wa saru da ne, yabai no saru-chan ^^

      Delete
    22. saya memang beruk yg berbahaya dan cute..sat, jgn bagi salam..dgn suara sis yg unik tu kalau bagi salam, boleh koma dibuatnya..

      p/s: lega rasa perut lepas berak..

      Delete
    23. saru-chan, dah dengar suara sis kat atas tu ke? bleh koma ea? ^^

      Delete
    24. sudah..entry yg pasal anime tu pun ada kan lagu sis nyanyi..first2 tu mmg tekejut bapak beruk dgr suara yg kuar..tapi apabila diteliti, diselami dgn petikan gitar yg merbu dan dgn teknik nyanyian yg cukup bagus serta pronunciation persis sorang yg berlidah jepun..saya masih terkasima..bapak lain nya suara..hmmmmmm...

      Delete
    25. oh dengar rupanya ahahahah...kalo kasi no.phone ada brani call? ^^

      Delete
    26. jgn marah ya sis..kalau saya di bwk berbincang mcm ni lah jadi nya..merapu2 tak tentu pasal...tambah dgn ngantuk yg extreme dah ni..tengok komen sendiri pun rasa malu..huhuhu

      Delete
    27. betul ke nak bagi no phone? hihihi..."segar balik mata ni"

      Delete
    28. loooh mana ada marah? haha tak nak sudah...offer no.phone skali saja sumur idop ^^

      Delete
    29. beeep...offer telah tamat selang beberapa saat ianya diisytiharkan XD

      Delete
    30. huaaaaaarrrrrrrrrr....ngantok lah sis..gua tido lu...bye...

      Delete
    31. oyasumi ne saru-chan, esok gi solat jumaat leklok ne~ ^^

      Delete
  2. Nak lagi suggestion lain.

    Dan lagu2 dari K-On x da kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh K-On fan ni la yer...hahah ok nnt sis masukkan in future J-Pop/Rock review ^^

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik? apsal remove? tanya pasal suara dlm clip tu ori ke tak je kan? jawapannya yes, 100% mine ^^

      Delete
    2. here kitty kitty don't be scared~ ^^

      Delete
  4. Aku paling suka sen no yoru wo koete by aqua timez!

    Kalo korea,trax layan..tapi skang da split kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah...sen no yoru mmg layannn XD
      ada jugak aku buat cover a few songs from aqua timez, nnt aku share ;p

      Delete
  5. off topic jap..

    Plain,based on your experience..u rasa patut jadi lecturer yg tegas ke atau yg mesra dengan student?.Saya rimas la dengan gangguan dari student2 ni..mlm2 msg ajak tgk wayang,kete rosak mintak saya yg tlong (npe tak kol member atau mekanik je.kes terbaru..pukul 11.30 mlm,kol saya..gtau yg dia terperangkap kat wangsa maju,takde transport nak balik ampang.saya tanye dia tak kol family atau kwn2 dia ke..dia ckp member yg dok dekat2 takde,family pulak balik kg.nak dekat pukul 12,dia still msg,gtau yg dia tkut jadi pe2 kat dia.tmbh2 lagi pmpn pulak.So,nak tak nak..kena gak gi amik dia nak hntr balik rumah kat ampang.bila sampai sana..ceh,nak jemput jamuan birthday dia rupenya.adoi,dah la saya penat..nak rehat.So,patut ke saya marah2 diorang kit dan jadi lagi tegas?bukan pe..tkut nnt diorang benci pulak kat saya.tapi bila layan baik2,naik kepala pulak jadinye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh my dear berz-kun...terkenang kisah silam ku...jgn layan depa mcm friends sgt berz, kena pandai set gap yg efficient, sbb kita muda, depa ingat bleh pijak kepala (penah ada student sebaya umur, mmg susah nak handle..anak dato pon ada, penah dgn blagaknya offer nak beli ku keta dgn dialog "miss, nape miss pakai kelisa je? saya belikan miss keta baru nak? miss ckp je nak kete ape"...cihhh mmg hangin aku rasa, ku pon balas "kalau stakat duit bapak kamu, miss tak pandang la..miss mmg suke kelisa pon, kecik lg pantas")..kalo msg n call pagi2 buta tu mmg perkara biasa, tambah2 minggu presentation FYP, mcm nak teberak depa tu baru nak kalut contact sv projek depa, awl2 tu bleh plak buat bodo jer, kita pulak nak kejar dorang..hohoo jgn dilayan calls n sms pagi2 buta tu berz...tegas itu perlu, tp jgn la jd singa pulak. Bab bdak pompuan call mlm2 buta tu, baik2 berz anda tu lelaki, nnt kena fitnah parah woo..walopon niat kita baik nak tolong tp org sekeliling bleh bertukar jd mcm sial tetiba, n suka2 hati nak sebar gossip liar. Berz-kun, nak sembang pnjang2 lg psl isu ni add me kat YM la, same id plain_83 ^^

      Delete
    2. hehe..thanks.

      bab kol pagi2 buta tu memang femes."sir,masuk office pukul berape?".."sir,si siti tu payah la nak join group assingment", "sir,kelas pagi ni cancel ke?mcm nak ujan je..cancel boleh tak?"..dan msg yg paling best saya pernah dapat masa hujung minggu, "sir,bangun2..gi la jogging ke..bekpes ke".sambil tgh mamai boleh jadi tergelak dapat msg cmtu.dalam ati "nasib baik la tak tau nmbor student mne..sabor..sabor"

      Delete
    3. hahahhh...tau sbb apa depa brani msg/call sukati tok nek depa pukul brapa pon takpa? sbb you muda n depa tau you single, n you jenis sangat risau kalau you dibenci atau dianggap tak cool oleh mereka...berz, you have to set a gap, they don't really appreciate you pon kalo you baik gila dgn dorang, dorang akan respect dan anggap you cool kalau you tegas n always boleh take charge dan tenang dlm apa2 jua situasi, lebih2 lg dlm situasi kecemasan yg melibatkan nyawa ^^

      tips: jgn membebel/berleter, dorang tak suka n tak akan respect langsung...nasihat dgn penuh berhemah n tegas, anda akan kelihatan cool abis dan diingati smpai dorang dah kuar keja dan beranak pinak ^^

      Delete
    4. beruk ni lah salah sorang dari mereka..huhu..

      nyampuk palk..

      Delete
    5. hahah mai dah dik beruk...solat jumaat td penuh org tak kat masjid? ^^

      Delete
    6. kalau kat sini mmg penuh..sampai ada yg solat kat perkarangan masjid..kaki lima dan tepi longkang...MasyaAllah..

      Delete
    7. uishh dasatnyer...kat mesjid ne tew?? ^^

      Delete
    8. hmm..betul pe yg awak cakap tu.saya akan cuba jadi lebih tegas lepas ni.diorang tu bukannya jahat atau buat benda bukan2,cuma suka mengada-ngada and menyakat.nice tips miss,thanks.hehe.tapi betul la,mungkin sebab umur.kadang-kadang lepak tgk bola dengan student laki,dah btul2 mcm geng2 diorang pulak.nnt saya cuba tgk kat mne yg boleh diselitkan gap tu..student laki takpe lagi lepak sama2..tapi kalau student pmpn..bahayee.lepas ni kalau dapat msg ajak tgk wayang lagi..saya balas "esok hantar assingment 10 pages,selit bawah pintu bilik saya..sebelum pukul 10 pg"..wah,mst best..nak try la.hehehe

      thehell ni mesti student yg bijak..ayat pun penuh keintelektualan..esei mesti bagus nih.hehe

      Delete
    9. eish bro berserk..takleh puji lebih2 nanti beruk dipuji jadi riak..

      Delete
    10. Oh good idea berz, that's what i did, mmg berkesan. Berz, nak tambah lg power psl hantar esaiment tu, set strict deadline...lewat sehari tolak 1 markah, 2 hari 2 markah (dari jumlah markah yg dia sepatutnya dapat la)...dan seterusnya. Pemarkahan kena always sekata n telus, never biased..pantang larang pertama ^^

      Delete
    11. sis ni lect kan..mengajar course ape? mana lah tau ada kaitan ..

      Delete
    12. not related to your field, that's for sure ^^

      Delete
    13. apart from engineering kita belajar social science, business and economics jg tau...so, still not related?

      Delete
    14. oh, tu lebih kepada bro berserk, better refer apa2 kat dia ^^

      Delete
    15. ahahah...dia mysterious skit (i can understand why), nnt dia muncul lg, dik tegur dia leklok ^^

      Delete
    16. aiya ilu aa suda manyak susah ma..talak apa lah..

      kalau cam tu tak leh bagi klu ke ttg course sis..bagi lah klu yg tak dpt di pecahkan..bagi code ke...ala2 cite leonardo da vinci or death note...

      Delete
    17. statistics tau tak? sbb ada satu benda, dah puas google n tanya lect still dont get the ans..kalau nak test homogeneity of variance untuk correlation analysis..kalau correlation kan utk test dua independent variables..tapi biasanya test homogeneity of variance melibatkan dependent and independent variable...memang dpt tengok homogeneity dari scatter plot je tapi tak best lah cam tu..kita nak jg guna test statistics..

      sori ye kalau tak related..hihihi

      Delete
    18. LoL you're one persistent chap aren't you? I bet you're not popular with the girls at your campus ^^

      statistics, hmm..ada la kaitan jugak kalo cmtu, but well most courses pon patut belajar statistics...i'm more familiar with bio-statistics (not teaching that course), my field is more to aquatics biology and sciences ^^

      ckp soal statistics, kalo pening bab yg dah kat atas2 tu, back to basics balik saja..look at your raw data and sampling method, understand them properly. Classify your data weather it's parametrical or non-parametrical, then see if you can do the homogeneity test before selecting any suitable statistical tests to prove your hypothesis...better ask your project supervisor in this case, or better yet, your statistics lecturer ^^

      p/s: i'm not teaching at the uni anymore, left the ipta after 3 years of lecturing..i'm doing something else now (still in the academic field though, but more fulfilling), and attend conferences from time to time...study rajin2 yer dik, all the best in your project ^^

      Delete
    19. loh..kita lah paling macho, gagah, hot kat campus..tapi ilek-ilek lu..jual mahal lu..sbb takut terjebak dgn maksiat..huhu..ni utk assignment je..fyp buat modelling/simulation..lah back to basic plak..tak pa lah sis..kita buat parametric sbb non-parametric kan lebih robust, so homogeneity ov tu tak perlu..kalau parametric kena lah pening2 skit dgn assumption ni.. :P..hihi i already know what you did last summer..

      Delete
    20. beruk..macho ke beruk? LoL...

      parametric or not, it's not something you choose yourself...your raw data determines that for you..if your data itself is non-parametric, you have to choose suitable non-parametric tests to analyze it, or else your result will be very inaccurate, hence irrelevant ^^

      don't underestimate the basics and get blinded by the advanced steps in anything you do, basic knowledge kne strong dulu...balik ke pangkal jalan sekiranya sesat ^^

      Delete
    21. seyes beruk ni mmg macho..in reality perkataan perrrrrrghhhhh je yg dpt menggambarkan kemachoan beruk ini..anyway ill try to look back into the basic n hopefully can find out what i'm really looking for..anyway tqvm..oyasuminasai to o ki wo tsukete kudasai..

      Delete
    22. i think you meant "oyasuminasai to tasukete kureta arigatou"? ...douitashimashite, jya oyasumi mo, saru-chan ^^

      Delete
    23. entahlah..huhu..you know better..ni tau tak:

      kefenakfak kifitakfak tafaukfuk bafanyakfak gifilakfak..hufuhufu

      Delete
    24. bamanyakmak samangatmat kama yamang dimik bemerukmuk tamahumu tumu? mamacamam bamanyakmak memengamarutmut samajama...humuhumuhumu ^^

      Delete
    25. ketahian apakah ini..ma ma mak muk mak muk ma ma..rindu kat mak kah? :p

      Delete
    26. hahahahahaaa...tak paham rupanya dik beruk dgn bahasa code sis XD

      your coding guna F, my coding guna M...figure that out ^^

      Delete
  6. nak komen jugak.tapi tataw nak komen ape.. salam jumaaat cik plain. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak alamak...ustazah dah mai dan follow skali...cuak cuak :p

      hai, tq singgah~ salam jumaat cik pipi merah ^^

      Delete
    2. dik beruk..behave yer, kasi rantai leher mau? ^^

      Delete
    3. quote: "jgn membebel/berleter, dorang tak suka" stay calm and cool sis..lol

      Delete
    4. ya, so? suruh behave n ugut nak kasi rantai = membebel ke tew dik? ^^

      Delete
    5. so apa sooookong..wandepet..yelah membebel dari dulu lagi suruh behave..ishh sakit ati.

      Delete
    6. hahah dik..dik, you have to know the difference...tu bukan membebel mahupon berleter...tu nasihat separa tegas yg pendek lg compact...kalo berleter, ianya makan berjela2 mcm sebuah karangan ^^

      Delete
    7. ugut nak kasi rantai? itukah nasihat separa tegas.huhuhuh.mcm mana plak lah ye nasihat tegas apatah lagi bapak nasihat giler tegas..sadis..

      Delete
    8. depends on how you wanna take it or interpret it ^^

      Delete
  7. Replies
    1. omg new hope you female?? (0_o")

      Delete
    2. uish akak new hope kaki politik..ingatkan laki2 je slalu giler politik

      Delete
    3. madam new hope, apsal ruangan komen blog madam tu, banyak sangat birokrasi nak kasi lepas komen? terbantut niat nak kasi komen dan follow (-_-)

      Delete
  8. ko meroyan apa beby kat blog aku?tangkap romen mau?

    Aku busy la..jadi malas nak komen..muahehehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy sebab online MLM lah tue..dasar kapitalis

      Delete
    2. zaaaack welkam bek~ XD
      i thought you died or something.. :(

      Delete
  9. aku layan lagu je..tu pun ost j-derama..band2 tak berapa sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira layan la jugak tu, orait laa ^^

      lagu2 dorang kat atas ni biasanya jd sumber ilham aku utk berkarya ^^

      Delete
  10. Hello..~~ jumpa blog ni dari incik Aujinz..

    Mostly band2 ni sumer aku suke.. ^^
    da try ONE OK ROCK??? XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. konbanwa Lee-kun, irrashaimase~ ^^

      One Ok Rock? blom try, nnt gua check it out :D

      Delete
  11. dulu time sekolah minat arashi...wkwkwk...simple plan pun minat gile dulu...kalau lokal minat peterpan la......hehe.....terkeluar topik pulak......skg dah xberapa layan lagu jepun...susah nak dengar lagu jepun keluar radio mainstream kat malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. arashi, simple plan dan peterpan... hahah, memori silam sis masa zaman study dulu tu... best gak layan lagu2 dorang, goreng pon sodap (goreng dgn guitar la) ;3

      Delete
  12. nah barang baik

    https://www.youtube.com/watch?v=DOHGTJoh498

    mcm band Lite and Toe except ni ada vocal. band dari oxford. serius sugoii.

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...