Click Me Plzzzz

Friday, June 7, 2013

TaTaTaTaTasik Melatitititi~ ^^

Salam ceria Jumaat buat readersku yang macam-macam sekalian~

Semalam hari cuti Israk Mikraj, so aku ngan member saja plan keluar drive gi ronda-ronda sekitar Perlis ala-ala makan angin, cari port santai yang dah lama kitorang tak visit, boleh gak cari port lawa untuk snap pictures :3

So yesterday we set out at 9'ish in the mornin, and port pertama kitorang gi adalah Terinai, Timah Tasoh. Daaamn... sadly we found out dat place is no longer 'happenin' like it used to be... a few years back Terinai used to be nice and clean, well kept, with restaurants and all... now, agak bahaya dengan papan-papan veranda yang mengadap tasik tu kebanyakannya reput dan patah, kalau salah pijak memang boley zrooosh jatuh mengguling masuk belukar... bangunan tu dah jadi macam terbiar dan bahaya kalau anda sorang-sorang kat situ... owh why Terinai, naze? doshite? (kenapa? pasai apa?)... but still, the view of the lake is still nice ^^ 

Timah Tasoh
Timah Tasoh

After that we head to restaurant Tok Mek, not far from Terinai, minum-minum jap lepas tu aku cadang, "Hoh! Misi tak menjadi untuk snap pics lawa banyak-banyak... jom pi Tasik Melati pulak, lama dah aku tak pi sana... last time aku pi masa aku darjah brapa ntah, 4 kot, picnic dengan family n cousins, apa jadi skang ngan tempat tu eh? Nak tau gak aku", dan member balas, "Hang tau ka jalan mana nak amik untuk gi sana? Aku tak penah pi situ lagi weh", dan aku balas, "Pakai tengok singboard ja la nak kona kat mana, tak sesat punya la dalam Perlih ni hahah". Member pun cakap, "Okeh, eh tapi jom pi tengok Pusat Agriculture & Tourism dulu, paihtu kita pi tengok tasik", dan aku pun on jer dengan plan tersebut. Aku pun nak tau apa ada dengan tempat tu. Lepas minum kitorang pon gerak ke Pusat Agriculture Perlis. Sampai situ, "Aik? Apsal macam tak beroperasi ja gaya ni? Hari ni tutop ka?", kitorang pun pi tanya pakgad kat situ, "Salam, arini tak bukak ka?", dan pakgad jawab, "W'slm, hari ni cuti, hari bekerja kami bukak".

Orrzzz... apakah? Patutnya hari cuti ler hampa bukak, hari cuti baru orang ramai ada chance nak jalan-jalan... tapi, smalam tu kira excuse la, Israk Mikraj kira cuti umum untuk semua organisasi... kot?

Aah... rasa sedikit kuciwa. Harap Tasik Melati tidak mengecewakan, so bergeraklah kitorang mencari Tasik Melati. A few minutes after that ada nampak singboard kaler brown suruh belok kiri untuk ke Tasik Melati, aku pun belek-belek ngan member, "Uih mana dia jalan belok kiri tu? Apsal kecik semacam ja jalan tu?" Sekali terlajak... "Uihh betoi la jalan tadi tu aiyoo terlepas da", so aku pun buat u-turn kat satu bengkel keta tak jauh dari situ, dan patah balik untuk ke jalan kecik yang tadi... hoh bleh conpius jugak rupanya nak ke situ... tak lama lepas tu, tibalah kami kat pintu gerbang 'Tasik Melati'. Picture tymeeee~ ^^













Heh pueh ati jugak la bleh snap pictures of nice view, teratai ada, pondok-pondok kat tengah-tengah tasik ada, gerai makan rojak ada, surau dan taman permainan pun ada. Baguih la idop lagi Tasik Melati sebagai tempat rekreasi kat negeri Perlis ni, kira ada perkembangan jugak la banding dengan zaman aku skolah rendah dulu. Ada jugak nampak a few families mai berkelah pada hari cuti Israk Mikraj nih, boleh tahan jugak Tasik Melati ^^

Dah habis jalan-jalan kat situ, cuaca nampak macam nak hujan pulak, so kitorang pun ciao sambil melambai-lambaikan tangan sayonara kat pintu gerbang Tasik Melati. Sekian entry jalan-jalan dari tasik ke tasik buat kali ini ^^

Jya matane koneko-tachi chan~ (=^w^=)

49 comments:

  1. Comelnye rupe :)

    ada la sikit cam kat china/jepun..
    Kat Malaysia ni ada tak taman yang sebiji mirip macam kat china/jepun.. Ala macam dalam cerita kunfu@ninja tuh hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo nak cari tempat yg macam jepun ngan europe ada kat malaysia ni... kat bukit tinggi, pahang :D

      http://www.cuti.my/Sub/Pahang/guide_bktinggi.htm

      Delete
    2. aku honeybulan kat bukit tinggi

      Delete
    3. wohaa banyak x spend $$ kat situ pizza? baper hari/malam n baper banyak kena bayor? :D

      Delete
    4. kejap kire.. hotel + makan + sewa kimono + tgk rabbit + pergi spa <<-- eh tipu tak pergi spa :p.. ha beratus gak ler habis.. total tak ingat dah, kihkihkih.. oppsss lupa + saman speedtrap masa on the way nak ke sana rm150.. wakaka!

      Delete
    5. lol speedtrap isk isk...

      hohoo mesti totalnya bukan stakat ratusan ni, hotel n makan saja dah berempah ratus kan, kurang2 tu total sure over 1k kan depending on brapa lama stay kat sana...

      Delete
  2. kat peghelih ka nie... oooo power power.. cantik view dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat ni antara lokasi rekreasi yg x popular kat peghelih ni... bukit air n gua wang burma dekat wang kelian lagi glamour :D

      Delete
    2. aku pernah sampai peghelih dua kali.. tapi tak sampai sini kot... koh koh koh

      Delete
  3. aha baek lah plain^^ kekeke.. Wehh npa muka tu dtutup ehh.. takot kena ngorat ker~ Xp next tym snap pat lokasi lain yg best2 pulak plain arrr.. Dpt la ai plan nak lawat ksna kalo ada rezeki lebih nnti.. Wink wink..

    -m84, kb bru9-

    ReplyDelete
  4. lawa2 sehh...lama dah tak pergi perlis. last time masa form 2..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa... mesti mai perlis pun sbb nak pi padang besaq atau langkawi kan? :D

      Delete
  5. plain83 ni pompuan rupanya. aku ingatkn laki. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah lor carlos hang biaq betui? lol XD

      Delete
    2. 1st time dulu pun aku ingat lelaki.. sebab kawan aku lelaki, dia punye profil pic ala2 mcm plain ni la.. huhu

      Delete
    3. oohh... mataku kelihatan macho ka? :p

      Delete
  6. Αn intгіguing disсussіon is ԁefinitely worth comment.
    I do believe thаt you ought to ωгite more about this subjеct mаtter, іt may not bе a taboo ѕubјect but typically
    peοple don't talk about these subjects. To the next! Cheers!!

    My web blog :: Deciding on Trouble-Free Programs For free games online :: http://www.easywaystone.com/en/Shownews.asp?id=199582 ::

    ReplyDelete
  7. Sрot on with this writе-up, I reallу feel this amazing
    site neeԁѕ far more attention. I'll probably be back again to read more, thanks for the advice!

    Here is my site :: please click the next page (http://todayhub.com/micronet/index.php/ceciliadi/all)

    ReplyDelete
  8. Thanκs , I've recently been searching for information about this topic for a while and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply?

    My blog post: latest news

    ReplyDelete
  9. salam...firt time mai sini...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm~ mai mai komen jangan malu malu ^^

      Delete
  10. Boleh main Guqin kat situ ke Plain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho tak nampak la pulak Guqin kat situ... kalo ada aku dah pi try petik :p

      Delete
    2. tempat dah menarik tuh.. bawak Guqin main kat sana petang2 tentu menarik sambil minum teh hohohoh..

      Delete
    3. Guqin aku x dak, guitar kapok aku ada... nnt aku bawak bila aku pi sana lagi :p

      Delete
  11. memandangkan plain ada suara serak2 ckit, peminatmu ni memohon agar dbuat 1 cover song dr ella..pleaseee pertimbangkn lahh..tak baek taw kuciwakan ati peminat tegar mu ini..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok ah kalo der mood nnt yek, dik kb bru9 ^^

      Delete
  12. Yosshhaaa^^ 10 markah ntuk bu guru yoshinaga~ rawwrrr... Ceriakan harimuu..

    -m84, kb bru9-

    ReplyDelete
  13. tak boleh berenang ke kat sini? hrmm x best la cenggitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try terjun tasik la, tp tak jamin takkan lemas la kekekeke...

      Delete
    2. aku pakai tudung mcm ko gayakan tu, masa aku sek men tingkatan 5.. hehehe.

      Delete
    3. hehe oh patotla adik kat kedai makan tu bleh panggil aku "adik" bila aku nak bayar makanan yg aku amik tu, dia kata "x pa adik makan dulu, nanti baru bayar"... hehehehe~ :p

      n patot jugakla ada kawan lama aku yg kata aku tak berubah sgt dari form 5 dulu, cuma lebih tinggi n kurus sikit dari dulu :p

      Delete
    4. tapi masa aku tingkatan 5, rasanya ko tengah konvo kat u kot.. hehehe.. aku kan lahir lewat 80an :p ~~cakap nak berlagak aja. ahak!~~

      Delete
    5. kuikuikui eh mane der belagak? betul la ko ckp tu... kalo nk ikutkan cmtu aku la berlagak sbb mase ko baru nak spm, aku dah konvo dan lebih otai... keskeskes ;p

      Delete
  14. beb nanti kalau aku amik gambar2 ko ni untuk dilukis boleh x? aku ade personal project nak buat sketchwalks, tapi aku dah jarang jalan2 sekarang, so mengharapkan gambar dulu2 n review kawan2 la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hime-chan~ XD
      muleh muleh, douzo suki ni shite kudasai.... kat DA lagi banyak aku bubuh, ada ala2 Ghibli pun ada (kunun) :D

      Delete
    2. tenx plain~~ ahaa dah lama giler aku x bukak DA, aku x reti guna sangat.. kengkadang ko mesej dah seminggu baru aku perasan :'(

      Delete
    3. douitashimashite :D
      sore yoku wakarimasu, betsuni ii desu, kinishinai de~ ^^

      Delete
  15. aha gaya tudung tuu sma mcm nurul izzah kalo x silap..heheh..^^ comey

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dik kb bru9~ awal abis solat jumaat yek ^^

      Delete
  16. kat sni solat jumaat besa abis dlm 1.40 gitu la, kedai n smua premis kerja tutup n buka pkul 2 ptg..

    Tuu la kdg tengok kat korg waktu buka posa pon buat ai sengsara tngok..maklom la waktu tak sama..kdg kat korg awal sehari raya..kat tempat kita mseh jin n setan otw nak checkout neraka...huhuhu^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ha'ah... eh jap, bukan korang lebih awal ka? korang siang dulu dari kitorang ler, korang la raya dulu... heheh

      Delete
  17. hmm ntah la plain, kdg sma jee malaysia sambut raya ngan sni, kdg tmpat korg yg awal sehari, tu laa kdg org sni bg sent sms pantun sindir menyindir teropong bru9 rosak laa, org yg neropong mata kabur ada faktor usialaa..wallahualam bisawab^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol begitu rupanya... macam tu pun ada ye...

      Delete
  18. yup2, kalo tak slh ada kuar gak kat khutbah jumat, melarang menyebarkan brita psal teropong rosak apa tu smuaa.. Ahhh pjg lg citer nnti lah ai blajar2 nak bwt blog..huhu insyAllah^^

    ReplyDelete
  19. wahh.. cantikk... tapi2.. nak pergi mcm jauh jee :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm kalo ada betul pintu suka hati doraemon tu kan best... ehehe XD

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...