Click Me Plzzzz

Sunday, August 4, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri (updated)~

Salam ceria RAYA buat semua readersku sekalian~

Entry ni khas buat korang yang boleh baca chord guitar and of course la boleh bermain guitar. Sambil-sambil anda semua sedang kalut membuat persiapan raya dan balik kampung masing-masing tu, meh layan chords lagu Selamat Hari Raya, standard tuning ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat hari raya (Saloma)  
*chords tabbed by plain83

      C                      G
Selamat aidil fitri
        G                                        C
Kepada saudara serta saudari
    C                        F
Setahun hanya sekali
             C                          G           C
Merayakan hari yang mulia ini

        C                         G
Di masa bulan Ramadan
     G                                      C
Kita berpuasa hingga sebulan
 C                          F
Pabila Syawal menjelma
            C                        G                       C
Hari raya disambut dengan gembira

(Korus 1) 

          Dm            G                  C                      
Miskin kaya memakai baju baru warna-warni
                Dm                 G                  C
Mengunjungi sanak kaum famili
                         Dm              G                       C           Am
Sungguh hebat pemandangan di hari raya ini
       F                        G              C
Tua muda wajah berseri-seri

       C                    G

Selamat hari raya
         G                                      C
Pada saudari saudara semua
   C                            F
Marilah dengan gembira
              C                 G                      C
Merayakan aidilfitri yang mulia

      C                G

Di sana kelihatan
      G                                                C
Bermacam kuih ketupat dan rendang
    C                  F
Mintak bu kuih sepotong
          C                         G                  C
Saya mahu makan kerna perut kosong

                C                            G

Dam dam dum bunyi mercun
        G                                                 C
Kanak-kanak segera datang berduyun
        C                              F
Dam dam dum mercun berdentum
            C                  G              C
Semaraklah hari raya ini tahun

(Korus 2)
    
Dm       G                C
     Maafkanlah jika ada terlanjur perkataan
   Dm               G                      C
Diharap supaya jangan disimpan
              Dm       G                       C                        Am
Kuberdoa selamat panjang umur murah rezeki
           F                   G                          C
Semoga Tuhan akan memberkati

       C                   G

Selamat hari raya
        G                                     C
Hari untuk kita bersuka ria 
C                  F
Selamat mari ucapkan
             C                         G                      C
Untuk kita hingga sampai tahun depan

       C           F   Dm   G    C

Selamat      ha ri     ra ya!
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku kasi chord tab saja la, tak dak mood pulak nak buat recording mp3 unplugged untuk disertakan sekali kat sini... korang sendiri la gi amik guitar, try out chords yang aku tab sendiri ni sambil nyanyi nyanyi sikit, tengok boleh layan ka dak... hahah, tapi kalau aku rajin, aku upload la recording aku untuk tab ni nanti, tapi aku tak janji la eh ^^

Selamat Hari Raya (Saloma) - original version


Bagi aku versi asal Saloma ni best compared to versi baru Saloma yang mana ianya telah diubahsuai (part dam dam dum bunyi mercun tu kena cut out)... hahaha paranoid much? perhaps...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(((~Pantun Raya~)))
*time raya ni kena ada pantun skit, baru meriah*

Ikan keli berenang sama ikan patin
Tiba-tiba keli mengembung pastu terbalik
Raya je pakat senang ucap maaf zahir batin
Lepas tu selambe sambung buat onar balik


trolls - credits to pacik google

Tudia aih baguih dok ada punya perangai, time raya kalut bersalam+sms semua ucap maaf zahir batin la, maaf zahir saja la, 0-0 bagai, pastu bila dah abih mood raya pakat sambung pekena member balik no? Kumpul semua salah silap tu penuh bakoi dulu untuk mintak maap time raya taon depan pulak ka apa... waaa cantik strategy? Macam pepatah yang diubahsuai tu, "buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali, buat banyak kali takpa"...huhhh? Nanda aria?? (Kejadah tu??) Huh jangan jadi macam tu na kanak-kanak sekalian... buat jahat jangan sekali-kali, means jangan buat jahat langsung la, genius... jya mata ne koneko-tachi chan~ ^^

kad raya express tahap cipan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013 ^^

27 comments:

  1. jom hidupkan amalan 10 mlm terakhir ramadhan plain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah biasa diamalkan... tak salah kan nak share chords guitar lagu raya? :)

      Delete
    2. alhamdulillah^^ tak slh pon.. cuma buta main guitar jer saya ni.. Tp kagum sgt2 org yg pandai , sslamat hari raya n MAAF zahir & batin :D

      Delete
    3. oh macih... anda juga boleh jika anda mau cuba ^^

      Delete
  2. Aku beraya kat opis jer laaa... bertabah jer laa nie.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik jinz? takkan hang tak balik kg langsung sehari dua kot? hang kna keja kat pelantar minyak ka apa... hohoo

      Delete
  3. selamat hari raya plainzzzz... kampung kat mana balik raya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya nooooob, lol... cheq org peghelih piao (pure perlis) ^^

      Delete
  4. kat mana yang ada keli & patin
    yang boleh berenang bersma-sama pulak
    memang la raya nak minta maf zahir dna batin
    sambil pekena juadah pulak :P

    p/s: selamat hari raya maaf zahir batin semoga mendapat keberkatan dan hidayah ke arah kehidupan yang lebih baik didunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat tasik kenyir ada keli dan patin yg boleh berenang bersama-sama, tp kalo ada perbezaan saiz yg ketara, akan berlaku aktiviti pemangsaan ^^

      selamat hari raya, maaf dipinta jua ^^

      Delete
  5. selamat hari raya plain..aku keje time raya

    zack

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya zack, pekena ketupat ngan kuih raya time lunch break pun best apa :D

      Delete
  6. DeeDee Plain83...

    Budak Budak Bermain Galah
    Bermain Galah Diatas Tangga
    Kalu Ader Silap Dan Salah
    Jangan Banyak Songel Maapkan Saja

    Hahahaha....

    Selamat Eid'ul Fitr..

    Don't Drink And Drive (because of posa) ..... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah bro C++, drive waktu mlm takpa drink, drink coffee la hahah :p

      Delete
  7. selamat hari raya plain.. minta maaf zahir batin if ada salah silap, terkasar bahasa, terguris hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya pizza, sama la kita pon, maaf dipinta jua~ :D

      Delete
  8. Lol that trolls..
    Eid Mubarak

    pohon kemaafan dari kesilapan yg lepas

    -Thehell

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya thehell-kun, sama la sis pun, maaf dipinta jua ^^

      Delete
  9. lama sudah aku tak jamming. tiba2 ingtkn drum and bass

    ReplyDelete
    Replies
    1. goreng lagu raya time raya, meriah skit ^^

      Delete
  10. selamat hari raya plain, maaf zahir n batin, kami dbrunei tak nmpak anak bulan syawal tadi, hari jumaat kami raya..^^

    -m84-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, jerebu kot? selamat hari raya aidilfitri, maaf dipinta jua ^^
      hari jumaat kami raya ke-2 ^^

      Delete
    2. takde jerebu plain^^ myb babymoon malu2 nak sabitkan diri..hehe, wah kmu hari raya kedua dah bleh start puasa enam tuu..hehe bila2 pon boleh janji bulan syawal blom abis..hehe

      Enjoy ur raya then..

      -m84-

      Delete
    3. Selamat Hari Raya Aidilfitri dik mkb ^^

      Delete
    4. tq kak plain^^

      -m84-

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...