Click Me Plzzzz

Friday, November 22, 2013

Back from "Merendekking" - UPDATED ^^

Salam ceria petang Jumaat buat readersku yang totemo kawaii sekalian, miss meh? meheheee~ XD

Yoshhh, I'm back from "merendekking" @ jalan-jalan around somewhere for the past 5 days with mah sis, been fun and quite tiring, sana kekadang hujan kekadang cerah... 

View of Malacca city from Equatorial Hotel, Bandar Hilir.
View of Malacca city from Equatorial Hotel, Bandar Hilir.
View of Malacca straits, from Holiday Inn level 2.
View of Malacca straits, from Holiday Inn level 2.
View of Malacca straits, from Holiday Inn level 2.
Holiday Inn, Malacca... level 2.
View of the Jetty, from Holiday Inn level 2.
Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jonker Walk (Chinatown), Malacca. 
Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jumbo Art Store, Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jumbo Art Store, Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jumbo Art Store, Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Jumbo Art Store, Jonker Walk (Chinatown), Malacca.
Malacca river, near Jonker Walk area.
Malacca river, near Jonker Walk area.
Daiso Japan shop in Mahkota Parade, Malacca.
Daiso Japan shop in Mahkota Parade, Malacca.

Wokeh, entry sudah di-update-kan dengan caption pada setiap gambar ^^ 
Melaka, memang sebuah bandar yang bersih, cantik dan bersejarah. Sepanjang aku ronda-ronda sekitar Dataran Pahlawan, Mahkota Parade, dan Jonker Walk, memang agak susah nak tertengok sampah tersadai kat mana-mana, dan sungainya juga bersih lagi menawan. Patutlah ada member aku cakap, Melaka ialah bandar yang tercantik dan terbersih di Malaysia. Now I can see why, me likeyyy~

°˖ ✧◝(○ ヮ ○)◜✧˖ °

Jya matane, koneko-tachi chan~ (=^w^=) 

40 comments:

  1. I miss u plain..hahaha..ooo dtg mlaka x bgtau pun..lklu x bleh join ni..ngeh..ngeh.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ooh, ha'ah laaa lupa ada member blogger org melaka laaa, kalo tak, dah bleh gi serbu homemade cakes and bread dia kat rumah, wuwuu argh, takde chance betul (">3<)~

      Delete
  2. Replies
    1. uih, otai traveler sudah mari~ hehe macih!! :D

      Delete
  3. Hoho..tu la dah mlepas ni..klu x knyang mkn kek biskut ni..hehe..nnti2 klu mai mlaka nnti,bgtau la eh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeh!! akan aku save no.hp mu dan contact bila tibanya hari aku ke melaka lagi suatu hari nnt, meheheh XD

      Delete
    2. Smpan eh..nnti msg2,calling2 eh..klik ford dgn inti..support2..hehe..gudnite plain..^_^

      Delete
  4. Melaka.
    Tempat aku selalu jalan2 masa belajar sana dulu...
    Tp skrg dah berubah byk dr masa aku dulu...
    Bila ntah aku nak pergi sana balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, hg study kat melaka ye dulu cero? matrik melaka ka? :D
      the last time i went to melaka before this trip was around 1989, masa aku umur 6 tahun... hahah, gila lama aku tak jenguk melaka...

      Delete
  5. zaman bercinta dulu, rajinlah kot aku pergi Melaka... kakakkaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoo... hg study kat melaka mcm cero jugak ka dulu?
      port dating kat melaka, kat jonker walk ka? kekekeke~

      Delete
  6. Merendek. Dah lama aku tak pakai perkataan tu sejak-sejak aku habis belajar Poli dulu. Budak-budak Utara la yang suka cakap perkataan ni. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa merendek tu perkataan yg budak2 utara suka guna ka? aku ingatkan perkataan tu universal di seluruh semenanjung malaya... kekeke~

      Delete
    2. Aku duduk Johor hari tu pernah la terlepaih sebut merendek ni. Depa ingatkan aku dok mencarut kat depa. Haha

      Delete
  7. melaka memang best. tahun depan kalau dah siap waterfront tu memang lagi menarik. yang best kat bandar tu sebab boleh jalan je. aku memang peminat aktivit jalan kaki daripada naik kereta. hahaha
    KL pon boleh tapi KL serabut ah. kat melaka boleh feeling pelancong dari luar negara. "Como estas?" "Mucho gracias, yariba yariba!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. estoy bien~ hahah XD

      aktiviti jalan kaki aka merendek ni mmg best, tambah2 kalau kawasan tu mmg lawa, bersih dan tak serabut... melaka ni ada satu feeling yang vintage + heritage, n bab makanan halal tu kena berhati2 skit la aku tengok, especially area bandar hilir, heheh ^^

      Delete
  8. heheh aku membesar kat melaka, tapi jarang giler jenjalan kt bandar hilir. comel la pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ko membesar kat melaka eh hime-chan, ingatkan kat Johor... melaka dulu ko suka jalan2 kat mana? :D

      Delete
  9. EH KENAPAAAAA

    bile i pgi melaka xdpt pulak ilham gmbr cntik2 mcm ni haha

    aaah these pictures mkes me want to go there again >.<
    and daiso is a must visit place regardless where we are heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee... snap pakai smatpon jer nih, malas nak bawak proper camera, mmg bajet nak jalan2 sambil berlenggang eheheee~ X3

      daiso banyak benda best dan murah, mostly RM5 per item, kalau beli via ebay mau kne pau belas2 atau puluh2 ringgit setiap item tu huhuu...

      Delete
  10. slm...nak bgiktau yang cik yumida punye topap dah sattle...btw..nice places...to honeymoon...opppsss...holiday...hakhakhak!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm~ 10Q dik yeh!! XD
      haa, area sini tak nmpak couples sgt, nmpak muda mudi dan family yg jalan ramai2 jer, merewang sana sini :D

      Delete
  11. sini xda chatbox... sy dah jawap komen tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee arigatou~
      ooh begitu rupanya huhuu~ ( ">3< )~

      Delete
  12. Plain..chatbox pliz..snggh bape kali dah ni..tapi xleh nk komen2.takleh buat ucapan slmt pg,ptg mlm..huhuhu.cmna nk berkasih sayang ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, masih dalam proses nak selidik psl bendalah tu, belom mahir selok belok nak pasang bendalah tu lg... X3

      Delete
  13. I like them all! ~IamETOH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etoh san irrashaimase~
      Thanks for dropping by mah bloggie!! XD

      Delete
  14. Tido plain tido..hahaha..jgn jd bekmen..ngee.hehe

    ReplyDelete
  15. Plain..snggh kat tmpt komen ni lagi..hahaha..dah xde chatbox..baru td g jnker walk..ramai gila org..wuuu..gudnite plain..jngan jd bekmen arini..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai ek, mesti sbb cuti sekolah kan, hehe ^^

      Delete
  16. wow Melaka! ritu ade pegi tp ikot rombongan tadika anak sedara la. x best la sbb byk tmpt x sempat pegi.. wahahaha

    nk repeat pegi drive sendiri lah nti. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. repeat jgn tak repeat, best merendek melaka heheh ^^

      Delete
  17. LOL, Merendekking.

    Melaka memang best. Jajan pun banyak hehe...

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. aku cabar kau komen pakai id berdaftar, ada bran? ^^

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...