Click Me Plzzzz

Thursday, December 12, 2013

Cara Otroman VS Cara Aku

Source: www.ign.com, via google image

*

*

*

*

*

Source: www.badmovies.org, via google image

*

*

*

*

*

RAKSASA??? ( *0A0* )

*

*

*

*

*

Aku BAKOR aje... literally... LOL!!! XD



(*≧▽≦)ノシ))



Sodap dibakar, bakar pon sodap... guna dawai grill Jepun comei yang dibeli di Daiso (Japanese Shop), RM5 aje harga sekeping dawai grill ni... bakar di atas pasu bunga yang diisi arang, sabut kelapa yang kering, kayu dan kertas, kendian grill raksasa udang lipan (Mantis Shrimp) ni sambil dikipas-kipas macam bakar satey... seriously ini adalah cara grill paling sempoi bagi aku (tapi berasap sikit la, sapa yang tak tahan asap, pi main jauh-jauh), boleh juga grill macam-macam benda best yang lain seperti jagung, ayam, daging, ikan, cendawan, asparagus, dan lain-lain jenis makanan~ Tanoshikatta desu, to oishikatta mong~ (Menghiburkan, dan sedap tau~) XD


Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= ) 

51 comments:

  1. Replies
    1. noob hisashiburi~ X3
      yep, udang lipan, nama matsalleh dia pulak mantis shrimp ^^

      Delete
  2. Raksasa udang dalam citer Ultraman ni memang legend. Ramai Ultraman yang telah terseksa kerananya. Hehe.

    Ni udang hang pi beli kat mana ni? Kat Tanjung Dawai ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, tu lah, raksasa udang ni paling smart antara raksasa2 lain lol XD

      aku beli kat pasar malam sabtu perlis jer, murah dan fresh weh, banyak tu harga RM5 jer, tapi kalo zaman dulu lagi murah weh, dan suatu ketika dahulu menatang ni takdak harga langsung, nelayan kat kola perlih main buang ja, sbb zaman tu depa taktau menatang ni sedap sebenarnya heheh... tp takleh makan selalu la, agak high cholesterol :p

      Delete
  3. Hohoho..raksasa udang lipan..hebat2..kita bakor aje..hahaha..kenyataannya..sya x mkn udang lipan..sbb depa bg nama lipan kat blkng.huhu.tapi dawai daiso tu pun sya ada..satu buat redai letak kek..satu lagi buat pnggang nanas atas dapuq gas..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hueheheehe... bakaq ataih dapoq pun cara gak kan XD

      Delete
    2. jap jap entry baru tgh ondaway nie~ XD

      Delete
  4. besarnya raksasa tu..sedap gilak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap gilak oii~ XD

      btw taniah bero, nnt pakai semat2 pi trima award blogrrr 14 Dec ni yek~ X3

      Delete
  5. Aku tak makan udang. Even udang biasa. Apatah lagi udang lipan.
    Tp org kata sedap.
    Kalau ko pun kata sedap, maknanya mmg sedap laa, kan?
    Tp aku tetap tak makan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa ohh, adakah sbb ianya somehow mengingatkan ko pada musuh tradisi ko si lipas? adakah?? XD

      Delete
  6. Salam...singgah sini...kalau tak keberatan sudilah join GA saya yer....http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-giveaway-by-afiqah.html..Tq...

    ReplyDelete
  7. Wah lama tak jengah ada undang letam bakor..
    Bakor jangan tak bakor cik Plain.. A.. :P

    meh cikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ko panggil dia udang letam eh?
      yaa bakor pun boleh, goreng pun boleh, rebus pun boleh... Unc... :D

      pi cari sendiri kat pasar malam X3

      Delete
    2. :D type la cik PlAin :P

      okey okey nanti orang curik kat pasar :D

      Delete
    3. Gelakan orang yea Cik plAin :) isk typo lagi huhu

      Delete
  8. i paling benci itu raksasa udang. hahaha

    oishiisou!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh naze kirai?? kono ebi bakemono wa nanka kakkoi to'omou yo~ XD

      Delete
  9. sedapnye... eh, aku tak pernah makan udang Lipan... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ko patut cuba skali seumur idop, udang lipan rasanya lemak2 dan manis gitu, tak macam udang harimau atau udang galah pun, dia mmg unik :D

      Delete
  10. ketaq lutuit aku nengok, tak pnah try g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang dok ingat lipan kot? haha...

      Delete
    2. stelah aku gugel ''mantis shrimp'' rupanya berbeza ckit ngan udang ketak..huhu udang ketak lg mnyeramkan lah plain.. Myb kot ada iras2 lipan o.O

      Delete
    3. udang ketak tu comei bagi aku X3

      Delete
    4. comei ang ckp, kaki mcm lipas meronta2 tu ang ckp comei? Ohh kill me baby.. haha, kalo ada jual yg buang kulit n jual isi jer ai on jerr ngap..hehe^^

      Delete
  11. sampai gtu sekali interpretasi nya. Btw, sedap ke udang lipan ni eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia unik la, lemak2 dan manis2 gitu... try la kalo jumpa menatang ni kat mana2 pasar basah :D

      Delete
    2. Selain bakar orang masak macam mane lagi eh?

      Delete
    3. buat goreng celup tepung pun sodap, buat inti popia pun sodap, rebus sekali dengan meggi pun orait bro~ ;3

      Delete
    4. oh slrpppppppp....sedapnye ~~~~~~ (sambil menari macam shin chan)

      Delete
  12. hahaha...this entry make me smile bro...thumbs up!!!

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa... bro pun bro laah, hahaha~ X3

      Delete
    2. aiyak sis...come to correct back the statement...hehe..thumbs up sis..amacam??okay tak??hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
    3. uih ada inisiatif utk betulkan tu!! haha thumbs up kembali XD

      Delete
  13. urghhh sebab rupa dia cam lipan aku xmo makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe oh kalo isi udang lipan ni dihancurkan dan dijadikan burger patty, mungkin ko boleh makan kan? :D

      Delete
  14. sejak sejak jadi orang bekerja, dah jarang tengok ultraman. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai pun dah berkurun lamanya tak tengok ultraman, tetiba jer teringat kat raksasa yg mcm udang lipan nih ;3

      Delete
  15. haha...byk pulak 'baltan'. kene bako plak tu...sedap weh. memula jumpa gila pelik. dah rasa...hm hm...kasi skit. muehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes BALTAN!! ada jugak org yg ingat nama raksasa nih haha, thanks for reminding meh yo! XD

      Delete
  16. hahahaha. bakor je senang kan? oh saya tak makan makanan laut sebab resdung. hehe kesian

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr dani ada resdung tahap serious ka? huhuu... :(

      Delete
  17. eeee, eeeee, eeeeeeeeeeee.. anti-nya aku dengan ultraman.. kalau setiap kali aku balik rumah mak mertua, pastu aku dok tengah syok layan drama feveret aku, tetiba anak buah aku datang, mesti dia minta nak tengok ultraman. berguling-guling mengada2 kalau tak di bagi. mak and nenek dia layan kan pulak tu.. arghhhh aku stress, aku terus chow masuk bilik. grrrrrrrrrr. sib baik anak orang. kalau adik sendiri, mmg dah lama kena ketam bercili. sabau2

    tapi lepas aku tengok udang merah2 tu, terus nafsu tekak aku membara.. mintak sikitttt!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... pizza~ rindu aku kat ko ler, lama menyepi... sihat? ^^
      drama apa yg ko suke tengok tu? sinetron ke?
      udang lipan ni sedap ooo, goreng celup tepung berempah lagi sedap weh ;3

      Delete
    2. hikhik, cite "once upon a time" yang aku tengok tu kat astro.. huhu. windu juga sama kamu. baca juga ko punye post sebelum2 ni. tapi hati blurr tak tau nak komen apa. alhamdulillah sehat dah, habis dah pantang aku 30hari. hehe

      Delete
    3. ahha citer tu, best gak citer tu fairy tale campur2 :D

      alhamdulillah ko sehat ^^

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...