Click Me Plzzzz

Thursday, December 19, 2013

Pada Suatu Petang yang Nyaman...



Sedang aku menyiram bunga-bunga di halaman rumahku yang aman damai... aku melihat sang orkid riang menyerikan suasana...




Oh... baguslah semuanya kelihatan ceria...




*
*
*


*
*
*



Apa?? Apa yang membuatkan aku tiba-tiba menunjukkan sebuah ekspressi yang tidak menyenangkan sebegitu rupa??? Apa yang sedang bermain di fikiranku di saat itu???


*
*
*



*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



*
*
*

Damn you wild imagination!! Itu pokok orkid ok??! O.R.C.H.I.D!!! 

 (」゜ロ゜)」


~LOL~


Jya matane, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

50 comments:

  1. Once seen cannot be unseen.

    Dalam konteks yg berbeza, adakah filem Penanggal itu best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuih laju hg komen kali ni cero, impressed aku seh hahaa~ X3

      oh filem penanggal? ada ka? aku tak perasan pun akan kewujudan filem tu, aku ni spesis tak layan filem tempatan huhuu...

      Delete
  2. hahahahha berimaginasi melampau ni.. amboi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. mehehe... jangan dibawa imej kat atas ni masuk mimpi anda okies? ;p

      Delete
  3. mcm mak aku suka bela orkid^^ skrng giler mngumpul orkid borneo plak.. Penjagaan yg susah ckit, sbb slalu ada serangga spisis kumbang kecik kaco,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dik kb bru9~ ^^

      oh orkid tu my mum's, not mine... spesis orkid Phalaenopsis mmg kumbang kecik suka makan, utk kurangkan aktiviti kumbang tu, either letak netting atau pilih lokasi yang lebih banyak cahaya, kumbang tu tak suka cahaya ^^

      Delete
    2. hi kembali^^ eh yeke plain, kumbang kat sni suka buat hal tym tghari plak wktu pns, mak ai kdg2 letak netting kdg2 tak, jenis pondok netting yg ada roda lah, n slalu gak sembur racun khas orkid^^ hehe, btw teringin nak try test lab yg scientist dok belah kecik2 n lama2 tumbuh anak okid..huhu tp tak tau apa bhn nak pkai......

      Delete
    3. oh, kultur tisu orkid? tu kena pi tanya botanist yg specialize bahagian plant tissue culture la, biasanya antara bahan yg digunakan ialah sejenis alcohol, kalau salah teknik boleh pening sbb terhidu wap alcohol ^^

      Delete
    4. aha yup2, tq for da info ^^ *smbil ngumpol kayu arang, sabut nyoq n kulit telo ntuk pasu okid*

      Delete
  4. Seb baik waktu siang kalau malam dah lari hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah time tu dah nak dekat Maghrib, maybe sbb tu kot tetiba imej tu muncul dlm kepala aku hahah...

      Delete
    2. biasa magrib2 imiginasi macam tu timbul
      pokok rusa yang akar berjurai2 tu pon kami sedekah kat orang magrib macam serah je tempat benda2 bergayut huhuhu

      Delete
  5. Dahsyat betul imaginasi ko ni. Macam mana la bole terbayangkan orkid tu macam hantu penanggal? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa mungkin sbb waktu tu dah nak dekat Maghrib, so ada benda lain yg menyuapkan imej itu ke dlm imaginasi aku huhuu~ ;<

      Delete
  6. wahh...grafik tu buat sendiri ker??stylo giler...hehe..tapi i agreed that u have wild imigination..even aku sendiri tak tergambar sampai situ..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh stylo eh? macih2 ^^
      free2 nnt visit my deviantart, click kat picture aku pakai topeng jepun kat sebelah tepi kanan blog nih ;>

      Delete
  7. kah kah kah... sampai ke situ hang bayangkan Plain?.. kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sbb dah nak masuk Maghrib kot time tu, maka ada yg sogokkan imej itu ke imaginasiku, hahahaa...

      Delete
  8. fuh imaginasi dahsyat..

    btw, selalu2lah banyakkan entri berkartun macam ni..nampak macam lagi nais..

    #kartunster

    ReplyDelete
    Replies
    1. nais eh? kekeke macih2 bero, ikot mood n kesempatan masa gak nak main drawing2 nih, doumo~ ^^

      Delete
  9. owh so funny..
    pandai edit gambar wat story..
    memng kreatif,.

    salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  10. haha pandai betol kaitkan gambar2 ye..huhu... creepy betol....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan dibawa masuk ke dlm mimpi okeh ;p

      Delete
  11. Hoho..sngguh tinggi dan mendalam sekali imaginasi plain ni..adoi..tak terpikir plak nk nmpk daun orkid tu cenggitu..hoho..sngguh menakutkan ok... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahahaha... jangan sampai termimpi-mimpi sudah ler X3

      Delete
  12. Kejadahnyer sampai terbayang lagu tu sekali? Haha. Ni banyak sangat tgok citer hantu smpai terpengaruh.... ish3..


    salam singgah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa yg peliknya aku ni bukannya suka tengok citer hantu pon... tambah2 lg citer melayu, acaner tu?? ;p

      selamat datang ^^

      Delete
  13. hehe.. comel apa imaginasi mcm tu~~~~

    ReplyDelete
  14. Eeerkkk!? alamak kau!! dahlah pagi senin.. terkujat aku kat ofis. terus rasa malas nak keje...the hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak... giler efek dia smpai cmtu skali kat ko? hahah... ye ker? wahkakaa X3

      Delete
    2. Ouwh..xleh dijadikan alasan eh? he he he he

      Delete
  15. same here..aku selalu membayangkan mende lain bila tgk something2 tuh.. btw, nice lineart!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee mungkin sbb kita suka tengok ghibli movies? XP

      doumo arigatou!! X3

      Delete
  16. owh, aku tak faham picture yang last tu setelah aku tgk ada yg komen pasal hantu penanggal.. slow gak aku ni ye.. muahaha.. yang pasti, pokok2 pasu depan rumah aku semuanya telah dibuang bersih, lega kucing2 dah tak dapat nak menabur baja2 organic semulajadi dah kat dalam pasu aku. aku pun dah tak larat nak mencium aroma terapi yang sangat menyusuk kalbu setiap kali bersantai kat luar rumah.. fuu~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing2 berak dalam pasu pokok??? hahaa adeh, mcm2 la ko ni pizza, hebat la kucing2 kat area umah ko tu... eh jap, aku penah ada sekor kucing yg suka buat perangai cmtu dlu, dan aku mmg terkejut dan mcm impressed giler ngan habit kucing tu, aku ingat kucing tu lain dari yg lain... pstu kucing tu menghilangkan diri merayau ke umah jiran... hahah

      Delete
    2. actually rumah aku apartment.. mmg sangat la tak sesuai membela kucing. tapi jiran depan rumah aku rajin bagi makan kat kucing2 terbiar. aku bukan tak simpati kat kucing2 tu, tapi masalahnya tak sesuai. apartment, mane ada tanah, then melaburla kucing tu kat dalam pasu sebab situ je yg dia jumpe tanah.. grrrr.. then arini, pasu dah tak de, dia pergi melabur kat dlm longkang pulak.. warggghhhhhhhh. stresssss!

      Delete
    3. ooh ya ka? mcm tu rupenyer... patutlah kucing2 kat area tempat ko ni perangainya rupe tu, sbb kekurangan tanah... adeh, tension tu, ramai sgt ka kucing2 terbiarnya ni? ni dah jd satu masalah kawasan kediaman yang perlu ditangani... huhuu :(

      Delete
    4. banyak gak la kucing nya.. ada la juga dalam 5 ke 6 ekor.. tu pun dah start beranak pinak tu.. dulu2 depan rumah je bagi makan. now dah sebelah rumah pun bagi makan sama.. aiyo2.. kucing je dibela. taiknya tak mau bela pulak. aku rasa macam nak je bagi surat layang kat tokey2 kucing yang melabur sesuka hati ni kat rumah orang. hehehe

      Delete
    5. huhuu aku pun tensen kalo keadaan cmtu, mungkin perlu amik tindakan memerangkap kucing2 tu dan memindahkan mereka ke tempat lain yang lebih animal-friendly... huhuu

      Delete
  17. adekah???gulp!!!!hadoilah..sis banyak tengok cite antoo neh..huhuhuhuh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sumpah dik, sis mmg bukan kaki tengok citer antu pon... tp boleh terbayangkan jugak huhuu... pelik oh :'(

      Delete
  18. gulppppp , burn it with faiyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kenot kenot, poor orchid-chan! X3

      Delete
  19. kowaaii!!
    imagination running wild tu yang tak best kadang-kadang. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sou sou~ X(
      kekadang tu mmg melampau-lampau huhuu~ X'(

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...