Click Me Plzzzz

Monday, February 17, 2014

Lawak kacang? Ooh...

Salam petang Isnin yang "panas" buat semua, diharap semua sedang selesa saja sambil menikmati minuman yang sejuk lagi menyamankan. Nampaknya "musim sejuk" sudah berakhir dengan rasminya sejak lebih kurang seminggu yang lepas di Malaysia ni, dan kini musim panas dan kemarau pula menerjah. Pastikan anda selalu minum air bagi memastikan badan anda tidak "terdehidrasi" dan kekeringan, okies? ^^

Oh, minggu lepas aku dapat souvenirs from Bali dari cousin aku, dia pergi jalan-jalan makan angin kat Bali a few weeks ago. Weeee, arigatou yo itoko-chan~ (thank you dear cousin~) X3

(ノ´ヮ´)ノ*:・゚✧ 


Oh... ada 2 jenis kekacang yang unik...,

Kacang Disco Rasa Soto Ayam, brand Rajawali, dengan packaging yang menepati standard normal...

Kacang Bumbu Humor, dengan packaging yang... membuatkan mindaku rasa buasir sekejap... wahkakaa XD

Ni bahagian belakang kotak kacang kelakar ni...

Ni pulak bahagian sisi pertama kotak kacang kelakar ni...

Ni bahagian sisi ke-2 kotak kacang kelakar ni...

Ni bahagian sisi ke-3...

dan ni bahagian sisi ke-4...

Bukan main padat packaging dia, padat dengan lawak... hahah, patutlah nama dia "Kacang Bumbu Humor"... yang kat bawah ni pulak versi jokes Bumbu lain yang dikongsi oleh cousin aku via whatsapp... oh kalau tak berapa nak jelas tu, sila right click image dan open in new tab ^^





Hahahah... marketing strategy yang unik, boleh dikatakan sebuah idea yang bagus, tapi dia terlupa nak letak info yang penting seperti status halal, manufacturer info dan ingredients... so aku pun tanya la cousin aku pasal tu, maka cousin aku pun bagitau yang kacang bumbu ni kacang dari brand Rajawali jugak (yang kat atas tu), yang mana ianya dipek semula (repacked) ke dalam kotak ala-ala souvenir untuk dibeli oleh para pelancong. Kacang Bumbu ni termasuk dalam list makanan yang halal. Wahkaka... waduh-waduh, bikin was-was aja kok si bumbu, harus dikemaskan lagi peknya sih, kacangnya udah enak~ ;3

ヽ( ★ω★)ノ


Jya matane, koneko-tachi chan ( =^w^= )

26 comments:

  1. hahaha adoi gila padat humor dia dari segala sisi.
    memang humor sungguh ! ahakss ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal, serangan lawak indon wakakaka....

      Delete
  2. Tagline dia memang padu, 'Coba-coba Cobain Dong'. Kalau Mat Saleh baca mesti ingatkan kacang ni ada kena mengena dengan Kurt Cobain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakaka mesti diorang terpinga-pinga dan mungkin ada yg tanya tourist guide apa benda la yg banyak tulisan sangat tu X3

      Delete
  3. kacang nie kalau nabil makan mesti dia boleh menang maharajalawak aritu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh rajalawak, tak layan rajalawak hehehe... ;p

      Delete
  4. kehkeh

    sekali tgk dah macam pembungkus kismis..cuma pbungkus kismis lagi decent lah dari yg kacang ni..

    semua lawak nak bubuh..nenek betullah:-D

    #kartunster..

    ReplyDelete
  5. tersenyum zam baca ayat2nya.. mmg menarik dong! kreatif bangatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. marketing strategy yg bikin org tersenyum kambing ;3

      Delete
  6. Aku kena baca banyak kali baru dpat apa yg dia tulis dekat kotak tu...
    hahahaha...
    Sgt bagus marketing strategy dia...
    Tp rasanya mcam mana? Sedap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah, ko kna baca pakai dialek indon, buat suara sengau skit... mesti tergelak lepas tu X3

      boleh tahan sedap gak rasa kacang ni ^^

      Delete
  7. apakah ini.. rajin benO kOi nak membacanya.. makan terus sudah.. ngap sekali je. kotak buang.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih~ jangan malas membaca dong, jadikan budaya membaca itu budaya kita ;p

      Delete
  8. "Kata nenekku makan kacang itu sehat, ga tau kalau kata nenekmu." = "Tok aku kata makan kacang tu sihat, tak tau la pulak kut kut tu Tok hang yang kata (dan bukannya Tok aku yang kata)." Wakaka short term memory loss punya joke. Memang kelakar. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dak aih, maksud dia camni: "tok aku kata makan kacang tu menyihatkan, tp tak tau la pulak kalau2 tok hang kata lagu lain pulak"... haha

      peh, pandai hang sembunyik ip no... dik kb? ;p

      Delete
  9. tak ley blah strategy die..sonak perut den ha.. ala..klu dh untuk tourist, konpom xkn di eksport ke sini la kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ada jugak search kacang bumbu ni kat tenet, tengok2 ada site yg boleh order kacang ni, bali products... hahah

      Delete
  10. Sya mau ini kacang satu plain..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu kacangnya sudah habis, tinggal kotaknya saja kekeke X3

      Delete
  11. owh kacang disco.. berjugit2 aku layan.. hehehe.. packaging yang bawah tu dah macam kotak rokok je.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan kacang disco? ;3
      oh mcm kotak rokok? haha tak perasan pulak aku...

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...