Click Me Plzzzz

Friday, September 19, 2014

Merendek KL - The Mines

Salam ceria petang Jumaat buat semua readers aku yang kewl sekalian, diharapkan anda semua sedang sihat-sihat dan rilek saja di sana, di mana jua anda sedang berada~ ^^

Baru-baru nih aku gi merendek sekitar KL jap, saja jalan-jalan bandar together with my sis and ohsem cousin. So, antara tempat yang aku pergi merendek ialah The Mines~ 

Ada canal dengan feri... kitorng tak naik feri ni, datang sini dengan taxi jer dari hotel...
Banyak restaurants kat level bawah, pening gak pikiaq nak makan apa, banyak choices, last-last kitorang dinner kat Chicken Rice Shop...
Hahahah... ok, ramainya kaum kerabat panda kat sini... X3
Snap pics dari tingkat atas sikit... edisi siang hari pulak... hahah
Lagi pics canal The Mines dan feri-feri yang ada... tadi aku ada ternampak, jauh kat luar tu ada ikan-ikan koi yang besar gedabak dok berenang dalam canal ni (warna oren, putih, kelabu, tompok...). Ada signage "No fish feeding" terpacak kat tepi tu, tapi ada jugak orang dok kalut baling roti kat ikan-ikan tu, sekali dorang kena sound dengan sorang uncle tu, uncle tu tunjukkan jari dia ke signage tu kat dorang... hahah, hamik korang ;3
Ok, sekarang aku nak usha tang mana la booth yang ada jual belt plastik yang aku beli semalam kat sini tu... nak kena pi jumpa tuan kedai tu semula (akak indon), pastu nak mintak dia tebuk lubang belt extra (semalam aku perasan gemuk sangat, tu yang tak mintak dia buatkan extra belt holes... LoL) X3
Yoshaa!! Now I have a very efficient plastic belt to wear with my jeans every time I need to fly. Tak perlu lagi aku rasa cuak dengan airport security, now that I have this ohsem + comfy plastic belt... heheh. RM25, beli kat level 2 The Mines, at a small booth situated by the corridor facing the canal, yang ada jual macam-macam jenis belts.


Wokeh, sekian dulu entri kali nih, tak banyak benda aku nak story pasal The Mines (sebab kitorang tak naik feri... hahah). Nantikan entri aku lepas ni pasal Pavilion pulak, situ "happening" woh,  ada banyak benda yang menarik kat sana.... meheheheh~ ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

33 comments:

  1. Sama la. Aku yang duduk kat KL pun tak pernah lagi naik feri kat The Mines tu. Harga dia pun aku tak tau. Heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, biasa la tu... yg local mesti macam tak heran sangat kan, yg nak naik feri tu mostly yg datang dari jauh ;3

      Delete
  2. itu wa punya kawasan ooo. mines dan juga balakong. wa abang long balakong. haha jks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke, gangster wannabe "abang long danny"... hahah, kinda hard to imagine that bro ;p

      Delete
  3. woahhhh plain hang dah p The Mines ? aku dok teringin la nak merasa naik feri fdia dlm tuh entah bila nk buleh p xtau lah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ok lah jugak tempat ni ana, kitorang pun tak naik feri tu... tak tanya pulak kat taxi driver kat mana jeti feri tu... hahah, takpa lah, lain kali kot ;3

      Delete
    2. tengok mcm teringin la nak naik. tp kalo dah pergi sendiri tengok kat situ, entah2 terus tukar fikiran pulak hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. Apsal? Ada nampak mcm kat Itali ke? ;3

      Oh aku dah blah dari KL last week ^^

      Delete
  5. kita tggu owner blog nih belanja kita naik freee...agak-agaknya bila lah ye masanya?huwaaaaaa..pergi tokyo tak ajak!jealoussssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... wait for my next entry dik, anda akan nampak Tokyo di Malaysia~ ;3

      Delete
    2. lol..cemano tokyo kat Malaysia tu? haha.. Mines, xbosan ke? Aku gi sekali, pastu tak rasa nak gi dah..haha.

      Delete
    3. Honestly, The Mines tu, kalo lepak lama2 ada la jugak timbul rasa buhsan, kitorang gi lg skali tu sebab nak makan malam sambil shopping baju sikit kat butik situ, dan nak tebuk belt plastik yg aku beli kat situ, dan juga sebab the mines tu agak dekat dengan hotel kitorang stay tu.. hahah

      Cemano Tokyo kat Malaysia? Nantikan entry aku, selepas ini... ko mesti akan rasa nak pergi jenguk jugak tempat tu nanti~ ;3

      Delete
  6. Ohh menarik juga tu, tak perlu tiap2 kali check kena buka tali pinggang -.-"
    The mines tu dah banyak kali aku pergi tapi baru first time aku tengok dia cantik mcm tu.. adakah ini permainan camera semata2? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh... mungkin jugaklah, tapi ni camera smartphone je (Sony Xperia M), tak bawak pun digicam masa gi merendek KL nih X3

      Delete
  7. aku pun tak pernah naik feri tu.. kakakkaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde feeling nak naik feri tu eh?... kitorang pun macam takde feeling nak naik sebenarnya masa tu... so kitorang layan view canal dari dalam mall je, hahah ;3

      Delete
    2. entahnya... dah banyak kali pergi pon tak teringin nak naik... masa brcinta dulu suka lah lepak makan Big Apple tepi canal sambil tengok feri lalu lalang.. koh koh koh

      Delete
  8. dah lama tak pergi the mines, teringin nak naik feri tapi kan orang cakap aku jakun tak pernah naik feri tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa alaa naik je feri tu kalau rasa teringin nak naik... pedulikkan jer ape orang nak pikir, bukan salah pun naik feri tuh ;3

      Delete
  9. sedinya seumur hdup x pnah jejak tmpat ni,..
    maklumlah mnetap jauh dari kota ha..ha..
    tringn gak nak naik feri fefeling duk vinice ha,..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh laa sobri tak pernah gi the mines lg ka? ingatkan dah pernah sampai sini sebab dah banyak tempat gi merendek kat malaysia nih kan? heheh takpa2, nanti bebila gi kl tu silalah singgah sini, banyak kedai makan kat level bawah tu, bolehlah makan2 kat tepi canal tu dari dalam mall, quite nice~ ;3

      Delete
  10. The Mines ni mmg tmpat aku lepak je plain oi...
    Tak ajak aku datang...kalau tak boleh aku belanje2...hehehe

    Walaupon Mines ni dekat tahap berguling pon boleh sampai dgn rumah aku, tp sampai laa ni tak pernah lagi aku naik bot tu...
    Tak pernah ada keinginan pon...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoo laaah ye ke cEro? X3
      hehhh~ ye kewww kalo aku gitau yang aku ada kat the mines, ko sudi datang untuk jumpa n lepak dengan aku jap kat situ? heheee... ye ye je ko ni kan~ ;3

      Delete
    2. Ala, kalau setakat ajak lepak apa salahnya, kenapa tak sudi plak...hehehe
      Banyak kali dah aku buat dgn kawan-kawan yg lain...hehe

      Delete
    3. oh really? okeyh next time aku ke kl nanti n aku gi the mines, aku gitau ko ek~ ;3

      Delete
  11. ok..ok..ok....kita tengoklah camana tokyo malaysia ye...
    saya kat tokyo sekarang...UUM , sinTOKYO,kedah..hehehehehe....
    cepat-cepatlah hapdet baru ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh, tungguuu... hapdet terbaru akan muncul dalam masa beberapa jam dari sekarang~ X3

      Sintokkk ahahah... pernah skali stay kat hotel EDC UUM, best jugak situ... tapi ada cerita hantu pasal kawasan tu, heeee~ X3

      Delete
    2. kata beberapa jam...tak muncul muncul pon new entry tuh,....hahahahahaha.....EDC?kita ta pernah stay pon kat situh..........mana mana tempat pon ada hantu la....kat sebelah plain83 pon ada..hehehehehehehheheh......yesss...yesss.....Im waiting for the new entry... :)

      P/S:kenapa tak letak chatbox je??btw , klik jacobs kat sini....jom mai kelik kelik yg aiman plak..heheheheheheh :D

      Delete
    3. Waaah aiman-kun, bebetul tunggu yerrr~ X3

      OKlah tu hapdet terbaru sis release kurang dari 24jam dari announcement time kat sini, meheheh~ ;3

      Thanks! Klik pasti dibalas~ X3... oh berkenaan chatbox, saja je malas letak sebab akan ada spesis anons kurang waras yang berkecenderungan tinggi untuk merapu benda2 lagha kat situ... ahahah~ ;3

      Delete
  12. owh..sepanjang ketiadaan saya awak rupanya dah menjelajah sekitar KL rupanya..bermula dengan mines sehingga ke pavilion..hehee..actually, sy dah banyak kali pergi mines tapi tak pernah naik pun feri tu..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh... ada beberapa tempat lain diterjah kat kl tu, tapi macam tak banyak amik pics so rasa maleh nak story kat blog ;3

      Delete
  13. cantiknya..da mcm venice ja.haha..leh la feeling rmantik kat sini ni plain,hehe

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...