Click Me Plzzzz

Saturday, November 1, 2014

WTH punya Takoyaki, majide yabai!!


Watch this on Youtube if you can't watch this here...

Majide yabai (Seriously dangerous), LoL... LAWAK nak mampuih, seriously mengarut tahap gaban kuasa empat, gelak gila aku tengok kemengarutan ini... LoL!  (*≧▽≦)ノシ))

Aku kadang-kadang follow jugak la updates dari Hikakin mereng nih... mamat Nippon ni suka buat reviews about Nippon products yang mostly agak mencabar logik minda, tradisi dan budaya. Yang kat atas ni, dia jumpa dan mencuba guna sebuah electric Takoyaki cooker yang boleh menghasilkan 2 bijik Takoyaki yang besar gedabak. Nak tau jadi ka tidak Takoyaki gergasi dia ni, aitsu no bideo o mite goran nasai (sila tengok sendiri video dia nih)~ XD

Majide yabai na kanji desu!! (Seriously this gave me a bad feeling!!) X3

Picture credits to google image

***************************************

Dah join Contest GA #2: Isi Buih-Kata Komik #2 aku belom? Contest akan tamat pada 10 Nov 2014, join jangan tak join~ ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

18 comments:

  1. takoyaki dia ada kobis..macam tak masak betul, tapi diluar hangit..besar sangat kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... memang dalam tu tak masak pun jadinya, ada sebab kenapa takoyaki memang kena ada standard size, kalau nak besar2 better buat okonomiyaki... heheh ;3

      yang lawaknya kan, kat hujung video ni, mamat hikakin ni bagi markah 86 kat takoyaki giant yang dia buat ni... tapi kan, dari segi rasa (aji), dia bagi markah 100, tapi sebab rupa takoyaki ni agak buruk, maka markah jadi 86... dari segi rasa, dia komen kata sedap macam rasa takoyaki yang ada dijual di matsuri (japanese carnivals)... heheh, kalau buat okonomiyaki tu mesti best ;3

      Delete
    2. hahahahha..pakat aku tak makan laaa kalau takoyaki beso gitu. kah kah kah...

      Delete
    3. jinz, hang try blend batter takoyaki campur kobis banyak2 nanti, tengok sedap ka dak... hahah! XD

      Delete
  2. Hahaha.. Hikakin majide yabai! Omoshiroii lah hikakin ni, igtkan dia tahu buat human beatbox je rupanya ada talent melawak juga.. Tpi payah betul nak masak takoyaki yg besa mcm ni -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kare wa omoushiroi sugi, o-ryori mo dekiru shi~ XD

      Delete
  3. hahahaha adehh dok gelak sesaje aku nengok die nih plain ! ehh tapi besor sangat tu.. kalo yg slalu beli tu pon aku mkn ckup dah 3bijik, kalo yg ni rasenye sebijik pon aku jenuh nk habeskan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... mengarut je nih hahah, tapi dia kata sedap LoL XD

      Delete
  4. The Takoyaki ? Nampak macam oishii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, dia kata sedap sangat, walaupun dalam tu sangat lembik X3

      Delete
  5. Besaq sangat takoyaki dia. Dah macam kuih cucoq pun ada. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cucoq gergasi yang lembik dan hangit... hahah XD

      Delete
  6. haha... besar gile takoyaki die wat tp hangus lak...
    in my opinion, takoyaki kne mkn skali ngan sauce die tue..
    kalo xde sauce, rase mual... hohohohohoho XD

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...