Click Me Plzzzz

Saturday, February 22, 2014

Personal Anime Review #7

Salam, konnichiwa and hello to all of you wonderful and sparkly kirakira anime lovers out there~ Minna genki desu ka? Kyo wa mada mada atsui tenki da ne, Mereshia-jin tachi~ (Everyone in good health? The weather is still hot today ne, fellow Malaysians~) (^~^;)ゞ

Yoshhh it's anime review time again (the first one for this year), so here are 10 more interesting anime series/movies for you anime lovers of all ages out there to watch and to enjoy during your free time, or whenever you feel like you need some instant inspiration to spice up your tired/blocked/fried/stressed-out brain! X3 LoL... if you've already watched any of these before, do tell me how you feel about them in the comment section below, ne~ 

Uchoten Kazoku
Info & download here
Genre: Adventure, Supernatural, Myth, Comedy, Drama  
Creator: Tomihiko Morimi
Vintage: 2013
Type/length: 13 episodes (completed) 

Personal rating: 8/10

* A weird family. Beware of onion-cutting ninjas, they will strike somewhere nearing the end of this anime series! Tanuki (raccoon dogs), tengu (humanly crows) and humans live together in Kyoto, oh how awesomez (and dangerous)~ (・ω・)」

Kyoukai no Kanata
Info & download here
Genre: Action, Supernatural, Romance, Comedy, Drama  
Creator: Kyoto Animation
Vintage: 2013
Type/length: 12 episodes (completed) 

Personal rating: 8/10

* Imagine you have poisonous blood running through your veins, and using it to make a sword after solidifying it instantly... and when you strike and pierce the flesh of your enemy, you command your solidified cursed blood to liquify and spread within the wounded enemy... man that's one pretty original idea I might say, a nasty one at that. Imagine opening a locked door with the same technique, using your blood to become the key after it enters the key hole, uwaahh... ( "^3^)~

Shingeki no Kyojin
Info & download here
Genre: Adventure, Supernatural, Action, Myth, Drama  
Creator: Hajime Isayama
Vintage: 2013
Type/length: 25 episodes (on hiatus)  

Personal rating: 8/10

* Naturally, humankind doesn't have a specific strong enemy of another species that could pose a real threat to the human race alone. In reality, humans kill, control and dominate other humans, fight in wars and die in vengence out of their own stupidity and disability to "agree to disagree" on the stupidest matters. This anime somehow makes people think and imagine, what if there IS that awfully strong enemy of another different species, where they specifically target humans as their prey? Taihen desu ne... panic tymeee~ (」゚ロ゚)」

Nagi no Asukara
Info & download here
Genre: Adventure, Supernatural, Romance, Drama  
Creator: Toshiya Shinohara
Vintage: 2013
Type/length: currently on-going...

Personal rating: 8.5/10

* Shioshishio, a wonderful and peaceful town for "marine humans" down there on the unpolluted seabed... oooh what a lovely and mesmerizing thing that would be, the view would definitely be incredibly stunning... sore ii neee~ (´▽`ʃƪ)♡

Gingitsune
Info & download here
Genre: Supernatural, Fantasy, Drama, Comedy
Creator: Diomedea
Vintage: 2013
Type/length: 12 episodes (completed) 

Personal rating: 7/10

* The giant silver fox spirit, Gintarou, loves to eat oranges (mikan) while watching over the temple. A pretty easy-going anime, with its own cuteness and attraction. There are times when my cats stare at me in the eyes, I feel as if they're going to utter some comprehensible words... uwahh~ ( "^w^)

Yowamushi Pedal
Info & download here
Genre: Adventure, Tournament, Slice of life, Comedy   
Creator: Asahi Production
Vintage: 2013
Type/length: currently on-going... 

Personal rating: 8.5/10

* Yowamushi pedal, literally means a weakling who pedals, yes, this is a "bike-racing-tournament-themed" anime, and a cool one at that! Otaku Onoda is actually a bike-racing genius who has been in the shadows all this while! Ike Onoda-kun!! Damn I miss my mountain bike!! Shikusho!! (´;д;`)~

Gin no Saji
Info & download here
Genre: Slice of life, Drama, Comedy  
Creator: Hiromu Arakawa
Vintage: 2013
Type/length: on-going with season 2... 

Personal rating: 8/10

* Silver Spoon. All about the ups and downs of agriculture know-how, the do's and don't's, and the science behind it. Really, this kind of informative anime should be fully supported and watched by everyone of all ages. Why is that? It makes you smarter in a fun way, you gain knowledge that allows you to relate and compare with the real practice of agriculture. No joke desu~ ( ̄ω ̄)

The Law of Ueki
Info & download here
Genre: Adventure, Supernatural, Action, Tournament    
Creator: Geneon Universal Entertainment
Vintage: 2005
Type/length: 51 episodes (completed)

Personal rating: 7/10

* The number of talents (magical talents) one has or obtained is of crucial importance in advancing in this tournament, where the talent of 'blank' is highly desirable. Well, a tournament is a tournament, losing is not an option ( ̄ω ̄)...

Kotonoha no Niwa (animovie)
Info & download here
Genre: Drama, Romance, Slice of life 
Creator: Makoto Shinkai
Vintage: 2013
Type/length: animovie 

Personal rating: 8/10

* The Garden of Words. The graphics and details for this 44-minute masterpiece are exceptionally stunning, my jaw nearly dropped in awe most of the time. An inspirational piece for those who would like to design and make shoes one day, and for those who simply admire rainy days...(人´∀`*)

Hoshi wo ou kodomo (animovie)
Info & download here
Genre: Adventure, Fantasy, Romance  
Creator: Shinkai Makoto
Vintage: 2011
Type/length: animovie 

Personal rating: 7.5/10

* Kids who chase "lost voices" from deep below. The graphics are awesome, as expected from the same creator of Kotonoha no Niwa (2013). This story somehow feels like one of those Ghibli's creations, with a little warning though, there is a certain level of objectionable content in this piece... (。・ω・。)ノ"

~Previous anime reviews~ 

Well that's all for now my koneko-tachi chan (kittens), watch out for my 8th post of personal anime review, coming soon (a few months from now I guess)~ X3

 Last but not least, I'd like to share my home-made acoustic (guitar+vocal) anime song cover I made sometime 2 years ago, 'Tabidatsu kimi e - by RSP', one of Bleach's earlier ending themes. 


*Watch this on my youtube via this link*

(。・ω・。)ノ♡

Jya mata ao ne, koneko-tachi chan~ (=^w^=)

Monday, February 17, 2014

Lawak kacang? Ooh...

Salam petang Isnin yang "panas" buat semua, diharap semua sedang selesa saja sambil menikmati minuman yang sejuk lagi menyamankan. Nampaknya "musim sejuk" sudah berakhir dengan rasminya sejak lebih kurang seminggu yang lepas di Malaysia ni, dan kini musim panas dan kemarau pula menerjah. Pastikan anda selalu minum air bagi memastikan badan anda tidak "terdehidrasi" dan kekeringan, okies? ^^

Oh, minggu lepas aku dapat souvenirs from Bali dari cousin aku, dia pergi jalan-jalan makan angin kat Bali a few weeks ago. Weeee, arigatou yo itoko-chan~ (thank you dear cousin~) X3

(ノ´ヮ´)ノ*:・゚✧ 


Oh... ada 2 jenis kekacang yang unik...,

Kacang Disco Rasa Soto Ayam, brand Rajawali, dengan packaging yang menepati standard normal...

Kacang Bumbu Humor, dengan packaging yang... membuatkan mindaku rasa buasir sekejap... wahkakaa XD

Ni bahagian belakang kotak kacang kelakar ni...

Ni pulak bahagian sisi pertama kotak kacang kelakar ni...

Ni bahagian sisi ke-2 kotak kacang kelakar ni...

Ni bahagian sisi ke-3...

dan ni bahagian sisi ke-4...

Bukan main padat packaging dia, padat dengan lawak... hahah, patutlah nama dia "Kacang Bumbu Humor"... yang kat bawah ni pulak versi jokes Bumbu lain yang dikongsi oleh cousin aku via whatsapp... oh kalau tak berapa nak jelas tu, sila right click image dan open in new tab ^^





Hahahah... marketing strategy yang unik, boleh dikatakan sebuah idea yang bagus, tapi dia terlupa nak letak info yang penting seperti status halal, manufacturer info dan ingredients... so aku pun tanya la cousin aku pasal tu, maka cousin aku pun bagitau yang kacang bumbu ni kacang dari brand Rajawali jugak (yang kat atas tu), yang mana ianya dipek semula (repacked) ke dalam kotak ala-ala souvenir untuk dibeli oleh para pelancong. Kacang Bumbu ni termasuk dalam list makanan yang halal. Wahkaka... waduh-waduh, bikin was-was aja kok si bumbu, harus dikemaskan lagi peknya sih, kacangnya udah enak~ ;3

ヽ( ★ω★)ノ


Jya matane, koneko-tachi chan ( =^w^= )

Monday, February 10, 2014

Avocaaadooo~ X3

Salam Monday blues buat semua, harap korang sedang sihat dan ceria, tak mau tensen-tensen~ ;3 

Eh, korang pernah atau suka makan buah avocado tak? Pokok buah ni tumbuh kat negara beriklim Mediterranean (khususnya Mexico), baik untuk kesihatan secara am, boleh menurunkan blood cholesterol level, disamping ianya baik untuk kesihatan jantung kita. Isi buah avocado yang ranum lembut macam butter, scoop isinya keluar dengan sudu setelah dibelah dua dengan pisau, tanpa memotong biji di tengahnya. Isi buah ni sedap dibuat salad, salsa, atau dimakan dengan sandwich ayam/daging atau burger~ (*ω*)


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Beberapa bulan selepas itu...,


Yehuiiiii~ Pertama kali aku tengok pokok avocado secara live, ialah pokok avocado yang aku tanam sendiri... meheheee, bangga siottt... eheheee, Alhamdulillah~ (ノ≧∀≦)ノ

Semalam aku baru pindahkan seedling avocado ni ke beg polimer hitam yang besar, nanti ni bila dia dah besar sikit lagi, baru aku akan pindahkan ke halaman rumah, weee~ XD... ganbatte ne avocado-chan~ Semoga ianya akan dapat menyesuaikan diri dengan iklim negeri Perlis ni dengan baik, lantas membesar dengan sihat dan walafiat, aminnn~ ;3

(。´∀`)ノ

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...