Click Me Plzzzz

Wednesday, February 25, 2015

WordlessWednesday #12 - Random digital drawing practice




















~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

35 comments:

  1. Replies
    1. thanks, takdelah, semak je sketch ni, practice picisan je nih ;3

      Delete
  2. terenya plain. mohon buat komik lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terer ka? hahah... bak mai idea maih~ ;3

      Delete
  3. nice drawing tapi renungan mata dia agak menyeramkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks, dia renung seram macam tu sebab itu reaksi dia selepas mendengar sesuatu news yang seram... hahah ;3

      Delete
  4. Uuuuuuu...dia tengok apa tuh..? XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuatu yang dia tak boleh nak 'brain'... LoL ;3

      Delete
  5. wow.. teruskan tunjuk sketches. Best tngk sketches2 org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwh thanks, suka tengok sketches amna juga~ ;3

      Delete
  6. aku jugak still guna PS7.... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku jugak pakai PS Element. Cheapskate and pemalas nak belajar software lain. Bahahaha.

      BTW, Plain Senpai, ada OC tak? Jom art trade!

      Delete
    2. @Aujinz - power la tu, aku pakai CS3 je, tak upgrade2 pun ke higher version... hahah ;3

      @DeaDay - OC yg consistent tu ada satu je, yg konon2 mewakili character diri sendiri tu lah, pakai spek transition lenses n army key scarf kat kepala, bajet kool... hahah~ X3

      Delete
    3. @Dea Day: PS Element?.. wowwww

      @Plain83: oitt, PS7 sebelum CS3 laaa... wuwuwuwuwu

      Delete
    4. @Aujinz - oooh ya ka? Aku ingatkan cs3 tu outdated gila slama nih... hahaha nampak betoi ke-newb-an aku psl art software ni tehee pero pero~ XP

      Delete
    5. Hoho... setelah aku tanya pacik google, baru aku tau history adobe photoshop tu cmna sebenarnya... nama version dia start dgn PS0.07 (bond) dulu, lps tu 0.63, lepas tu sistem numbering tu continued sampailah ke PS7.0.1, lepas tu baru tukar jadi CS sampai la jd CS6, so sekarang ni paling latest is CC... pergh, confusing gak ek...

      Delete
  7. Nice stroke. Kalau diperkemaskan lineart tu sikit, mungkin character ni ada iras-iras karakter yang selalu dibuat oleh Kōsuke Fujishima (Sakura Wars, Tales of Phantasia etc).

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, praktis picisan yg cepat siap, memang wajib semak dan tidak kemas... hahah. oooh karekter girl rambut panjang warna pink tu ka? haha comel jugak karekter dalam anime Tales of Fantasia tuh ;3

      Delete
  8. woaaa xlama lg biasala tu gune wacom XD heee best kan gune wacom ni , Teruskan berkarya !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks pro-chan, me don't have wacom like yours lah pro-chan, me only use cikai2 punya drawing tablet, New 12.1" slim digital drawing tablet, beli kat ebay, harga below RM200 jer ;3

      Delete
    2. tp salute la u pki pshop , i lukis pki pshop menggigil2 mcm parkinson kehkeh

      Delete
    3. awh heheh... guna pshop pn takat CS3 yg tak upgrade2 ke higher version sebab tak rajin (n cheapskate also kahkahkah) nak install version baru and also dok tangguh2 nak install n try out other art software such as SAI or Manga pro... lulz ;3

      Delete
  9. Saya dengki sbb saya tak pandai digital sketching...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...ni awat tetiba tukar bahasa diri ke 'saya' pulak nih cero? seram lak aku baca... ni mesti sebab masih dalam mood alam angker letew... hihih ;3

      Delete
  10. ahhh dengkinyaaa dengkiiii, dengki berdaki2 dah ni. awat gua sorang je yg guna SAI cabok tu. tak reti betul lukis guna PS :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kutuk SAI ok, gwa guna SAI gak.. koh koh koh

      Delete
    2. gua belom pernah cuba guna SAI... cambest jer, nanti2 ah gua try X3

      Delete
  11. woww. kenapa lawa sangatt. hihi. suka.. :D suka tengok mata lukisan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa ke hihihih... doumo arigatou missha-chuwannn~ X3

      Delete
  12. Cantik....~~hebat~~~ajaq plain..hehe..^_^

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...