Click Me Plzzzz

Wednesday, March 4, 2015

WordlessWednesday #13 - From kitty to bunny, is that even possible?




*
*
*
*
*

*
*
*
*
*



**???**




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

33 comments:

  1. Yes! I think it IS possible, with Kewpie Dressing - Sesame Soy Sauce (Japan recipe) that is! Nyahahah~

    Okayh ini bukan iklan, cuma aku rasa produk makanan ini genius, cukup genius yang mana ianya mampu menukar seekor/seorang karnivor menjadi herbivor! (...lulz). Pernah terfikir tak, if one day, IF lah, IF... moshi no hanashi dake ya ne, moshi (ini cerita yg kalau2 sajalah ya, kalau)... if one day, due to some certain unfavorable conditions (ie: health issues, widespread animal disease, animal toxin/pollution, short/declining supply of animal stock, etc etc...), anda terpaksa jadi seorang vegetarian (OH NUUU i want my tuna and ebi tempura desu NYAWRRR!!!~ *guling2 memberontak di atas lantai*), so, bolehkah dan mampukah anda menerima hakikat itu?!... hmmm, kalau akulah, asalkan ada Kewpie sesame soy sauce ni, boleh la kot... ya, aku rasa mungkin boleh... roasted sesame seeds and soy sauce are indeed yummeh, add in some raw zucchini, raw tomato and dried seaweed, eat with some hot white rice...omnomnom, no complaints from meh, kalau ditambah pulak dengan tempura cili hijau dan tempura terung, aku bagi rating 5 bintang! Nyahahah~ X3

    Sebab apa aku pi komen panjang2 kat sini instead of just tulis dalam entri ni terus jer? Sebabnya, hari ni hari Rabu, dan ini adalah sebuah entri Wordless Wednesday... dan aku adalah seorang blogger picisan yang ingin mematuhi syarat2 sebuah entri Wordless Wednesday dengan baik... *kah kah kah*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...
      Kau je blogger yg aku perasan masih berpegang keras kpd WW dgn buat betul2 wordless...
      Lain blogger nama je entri WW, tapi taip panjang lebar dlm entri...hahaha

      Delete
    2. i'd like to keep the WW tradition, keskeskes ;3

      Delete
  2. ingatkan POFF!! jadilah koko crunch tadik. miahahahaha
    gua suka kewpie cheese spread atas roti, yum yum!

    oh patutlah gua heran kenapa kemain komen rupanya WW ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. POOFFF kokocrunch! hahah ya aku boleh bayangkan tu X3

      kewpie punya mayo, dressing and spread memang oishii desu ne~ ;3

      Delete
  3. Apakah komen panjang? Hahahahaha. Persetankan peraturan. Kami generasi anarkis. pedulik la peraturan tu. Bahaha..

    Anyway, aku tak pernah try kewpie dressing ni. Tapi kewpie mayonaisse yg ada pickles tu agak lazat jugak.. mehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Some rules are just too omoushiroi to be broken... nyahahah ;p

      kewpie mayo with pickles tu aku suka jugak ;3

      Delete
  4. i think its possible, when u draw digitally

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm aku patut tambah lg satu versi, versi pakai hoodie monyet potong nenas... hahaha ;3

      Delete
  5. gua pun heran...tapi kehairanan gua terjawab..! thanks plain..gehehehehe..
    gua tak boleh beb, xkan boleh jadik arnab..! Gua rimau tegar bukan kucing lg dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah you're welcome lee-kun ;3

      rimau malaysia makan durian, serious aku tak tipu, ada kat dokumentari mana ntah dulu aku tengok ;3

      Delete
  6. ooo.. mcm nk cuba. Kat mana nk carik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat supermarkets macam c-mart, the store, giant, jusco tu ada... tapi ada jugak masa2 yg mana produk ni tak dapat dikesan (habis kendian tidak di-restock... huhuh) X3

      Delete
  7. ooo..kemain nak memauthi syarat Wordless Wednesday semua.. hahahha.. still, hang buat caption kat ruangan komen ya.. hahahaha.. dis is jiniuss.. wkwkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah hey ada certain rules yg aku rasa macam kurang kewl kalau dilanggar... and one of them is WW ;3

      Delete
  8. Btw, i never imagine myself being a vegetarian or vegan.
    Sbb pada aku, ayam dan daging sangat sedap! BURGER SANGAT SEDAP!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya aku paham perasaan ko cEro, aku paham...*kunyah2 burger kambing* ;3

      Delete
  9. kitty potong ikan, bunny potong timun..kreatif2.

    tak pernah try lagi kewpie dressing..based on your comment, rasa mcm sedap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap~ bagi yang ingin mencari suatu kelainan dari dressing barat yg biasa tu (olive oil, thousand island, mayo, lemon juice...etc etc) dan suka oriental taste, sesuai la nak try kewpie dressing japan recipe ni ;3

      Delete
  10. Kiut bila posting WW patuhnye dan describe enrty kat ruang komen.. hahhaa.. :))

    ReplyDelete
  11. Aip plain..lama x wat entry ww..hehe..kekdg ari apa pun lupa..kekonon bz sgt..haha..^_^

    ReplyDelete
  12. Hang dah jadi vegan ka la ni? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha i wish... kalau boleh jadi vegan selama sebulan, senang2 je kot berat badan aku boleh jadi bawah 50kg... hahah ;p

      Delete
    2. Berat bawah 50kg tu tak kurus sangat ke? Kang jadi macam bini Popeye lak kedingnya. Hehehe :-p

      Delete
    3. Oh taaak, kalau 48kg tu cun woo kalau boleh capai n maintain weight tu... pada pendapat aku je la, hahah X3

      Delete
  13. Replies
    1. i like zucchini more than the typical mentimun ;3

      Delete
  14. Adakah diriku terlalu Melayu sehingga tidak pernah terfikir untuk mencuba makanan sedemikian? ~.~ Curious... Ingin tapi takut. Takut tak sedap. Sedap ke? Thanx for opening my new isolated taste bud. (^.^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah you're welkam haira-chan, cubalah, mana tau boleh tersangkut nanti, akan jadi makanan ruji terus! X3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...