Click Me Plzzzz

Sunday, May 31, 2015

Ejen pemanggil yang super siot...

A page from the book Buasir Otak the Komik, drawn by me. Nak tengok lagi banyak komik yang lebih kurang sengal macam ni dan dilukis oleh para pelukis yang lain? Sudilah kiranya tuan hamba menjenguk ke Google Play Books untuk membeli senaskah komik ini versi digital di sana. Versi hardcopy sudah lama habis dijual. Nantikan kemunculan Buasir Otak the Komik - 2nd volume pula, akan keluar tidak lama lagi~ wehuuu~ ;3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salam Ahad semua. Yosh. I feel rather confident to say that everyone above the age of 20 (or even in their late teens at least) must have come across with those annoying, persistent phone calls coming from calling agents/promoters/spammers/scammers or even pranksters-with-nothing-better-to-do, at least once or twice in our lifetime, no? And lately, these notoriously persistent creatures are getting all hyped-up and super-excited again looking for promising prey. So, apakah jalan efektif yang anda ambil untuk menangani masalah ini dari terus berlarutan menambahkan lagi tensi dalam kehidupan anda?

Dalam era zaman teknologi smartphone ini, jalan yang berkesan ialah install apps yang boleh membantu. I've installed Call Recorder and Whoscall. They're awesome apps. Nak cari pasal messing with somebody while talking on the phone? Nak mengumpat? Nak buat cerita kenakan sesiapa? Haha... think again, think twice, no... think indefinitely. If you're smart, you wouldn't even dream of doing any of that nowadays with all those smart apps available in the market, and they're free for anyone to download and install on their smartphones. With a call recording app., your conversations can easily be recorded and used either against you or to support you in any serious argument later, seriously. 

 
And then there's Whoscall app. With this app, you'll get to see the reported names and updated info about the unfamiliar numbers that pop up on your smartphone's screen. 


It's a community-based app where people can report those numbers as spams/scams/harassment/advertising agents, or 'for other reasons'. They can put odd and funny nicknames to describe those numbers too, which may signify the nuisance level of those reported numbers. 


Another awesome feature offered by this app is, you can set it to block phone calls from private/unknown/withheld numbers. Kasi block saja kumpulan nombor yang gedik sangat nak didaftar sebagai nombor tersembunyi tu.


Kepada para pemilik private/withheld numbers yang persistent tahap gilababun, honestly, apa tujuan kau nak sembunyikan nombor kau kalau kau betul-betul ada hal penting nak cakap, kan? Kalau kau seorang kawan dan/atau ada hal penting nak bagitahu aku, kenapa kau tak nak sms atau whatsapp/wechat/line/telegram/hangout saja aku selepas panggilan kau tidak dijawab? Right? Bila aku angkat panggilan kau, aku memilih untuk berdiam diri untuk dengar kau bercakap dulu bagi salam hello, tapi kau pun turut berdiam diri. Lepas beberapa saat saling berdiam diri, kau letak. Lepas tu kau call lagi hari-hari kecuali hari Ahad, dan aku terus block kau, sebab kau sembunyi nombor kau. Sorry, aku tak ada masa nak layan calls dari orang mentally unstable, meroyan, atau anonymous telemarketer gila, aku kasi block terus. Manusia ni memang makhluk yang complex, tidak kira jantina, bangsa atau agama.

Bagi pemilik smartphone yang masih belum tahu atau belum ada apps ni, bolehlah pergi cari di Playstore dan install sekarang. Don't worry about the possibility of missing any important or serious phone calls from unfamiliar numbers, chances are, you will know who or what they are before picking up any of those calls (except for the unreported ones). As long as you don't block them, their incoming calls will make your smartphone ring as usual. You can then decide what to do next. Have a nice day~ ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

Wednesday, May 20, 2015

WordlessWednesday #15 - The white blissful blooms of...




 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

Saturday, May 9, 2015

My COVER of Let Me Hear (OP in Parasyte the Maxim) - by Fear, and Loathing in Las Vegas

Hey happy weekend ya'll. This is just a simple acoustic COVER of mine, of the opening song in the anime "Parasyte - the Maxim" (or Kiseijuu - Sei no Kakuritsu ), entitled "Let Me Hear" from the J-metal rock band: Fear, and Loathing in Las Vegas. I ear-tabbed this song with my acoustic guitar using only the basic, mainstream chords of Am, G, F, Em and C. Nothing special, hahah. Lyrics obtained from Gendou[dot]com. Anyway, here's the LINK to this cover of mine on my youtube, I've included the lyrics in the vid ( ^^;)

The Japanese part translates to -  "Hey, why are you crying?", I ask you next to me. That's why we live so close together, until we shine.

Here's the original "J-metal rock" version of the song where a lot of screaming is involved, which is pretty wicked and awesome jyeah (try to ignore the crazy pronunciation and just enjoy the music, lulz)... \m/, 
Can't watch this here? Watch this on youtube via THIS LINK desu~ ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

Sunday, May 3, 2015

That sinful comfort food...

This, ladies n gents, is how I usually prepare my once-in-a-while sinful comfort food - the infamous instant noodle. I usually make it RAMEN style since my love for Japanese food is rather strong (lulz).






Alright. I am fully aware of the fact that the instant noodles, regardless of whatever brand they may carry, are just not good for the health. The "waxy" instant noodles and the MSG-packed flavoring items are just silent killers singing the song "Killing me softly" while cheekily modifying the lyrics to "Killing you softly with this stuff, killing you softly~~~", and you don't even mind listening to it, because you do realize that at that moment you are having a bowl of your 'once-in-a-while' sinful comfort food. 

Okay, that was just my guilt taking control of my keyboard. Okay, dah tau makanan ni tak baik untuk kesihatan, habis tu kenapa aku post entri ni dengan gambar maggi kari mee segera aku, versi Ramen lagi? Am I just being an arse trying to encourage/temp people to eat unhealthy foods? .....Am I? (~ "^ w ^)~

So, here's the thing...,  

1. Mee segera ni tidak menyihatkan - YES.
2. Tapi mee segera ni sedap - YES.
3. Pulak tu, mee segera ni sangat convenient (cheap, having relatively long shelf life, easy to store and distribute, quick to prepare) - YES, so true.   
4. Ada tak cara untuk mengurangkan tahap 'unhealthiness' mee segera ni? - YES, ada. 
5. Kenapa nak sangat makan mee segera ni? Macamlah dah takde makanan lain? - Sila rujuk pada point 2 dan 3, yang mana points itulah yang membuatkan mee segera ni popular di serata pelusuk dunia. Ramai orang suka makan mee segera, tidak kira tua atau muda, kecik atau besar, kurus atau gemuk. Mee segera ini juga mempunyai sejarahnya sendiri yang cukup power. Sila 'google' keyword - Momofuku Ando.   

Untuk mengurangkan tahap 'bahaya' mee segera ni, sila masak kuah dan mee tu secara berasingan. Apa yang aku biasanya akan buat bila aku rasa nak makan instant noodles (aku suka brand Nissin dan Maggi - ya aku tau maggi tu dari nestle, huhuu) ialah, aku akan prepare kuah/broth mee itu dulu dalam satu medium-sized cooking pot. Rebus lebih kurang 3 cawan air, campur perencahnya, garlic slices, dried seaweed, wood ear mushroom, and snow peas. Lepas tu, tuangkan kuah ke dalam mangkuk, letak tepi. Dengan menggunakan cooking pot yang sama tadi, rebuslah mee segera tu pula. Bila mee segera dah kelihatan ready, bawak pot yang panas berisi mee segera tu ke sinki, dan singkirkan semua air rebusan mee tu. Lepas tu, bilas mee dengan air biasa sekali lalu, dan singkirkan semua air yang tinggal. Dah siap tu, masukkan mee ke dalam mangkuk yang berisi kuah yang dah siap dimasak tadi. Nak makan ala-ala Ramen style, letaklah tempura terung, chicken nuggets, roasted sesame seeds, and dried seaweed lebih, macam versi yang aku buat dalam gambar kat atas tu. Kalau dapat cari naruto slices (fishcake roll slices) untuk letak atas mee segera tu, lagi cun desu~ ;3

I like making this version of Ramen style instant noodles too, decorated with a soft poached egg, some katsuobushi (dried tuna shavings), spring onions, roasted sesame seeds, and dried seaweed. This is Nissin instant noodles, chicken garlic flavor. Oishii desu yo~ ;3
  
If you just have to eat something that is unfortunately deemed unhealthy, do try to get rid of the unhealthiness factor as much as you can, and add more goodness to it to make it better. Yeah, I think I'll make that my motto... hahah ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...