Click Me Plzzzz

Monday, October 31, 2016

WIP - Next watakala experiment

Salam hujung Oktober buat kawan-kawan mayaku sekalian... iyahhh cepatnya masa berlalu, esok dah masuk bulan baru, bulan sebelas. Nah terimalah entri ke-2 dan terakhir aku untuk bulan ini, entri WIP (Work In Progress) for my next personal watercolor (poster color actually) experiment... aku bagi preview sikit dulu, nak siapkan ni bebetulnya ntah bila weheheeeh~ X3

Just finished the lineart part, will color soon. This will be the 'medium' for my little 'coloring experiment' (or massacre - depending on the final outcome... X3). Tools used: Mechanical pencil (with 0.5 sized lead, 2B), DR Pilot Pigment Ink Drawing Pens (of 02 and 01 point size, waterproof) and a regular eraser. Paper: CAMPAP Sketch Book, Acid Free A4, 110gsm.
Coloring tools - Panda poster colors (tube) and 1 Buncho white poster color (cake), brushes (of 2 different tips for 2 different coloring styles), a watercolor pallet, some tissue papers, water and Faber-Castell watercolor pencils (12 colors).
I'm not sure how this will turn out, but I'll be sure to show the finished result here anyway later when it's done, even if it's dead and rotten (my confidence in coloring is still quite low and this will indeed be a challenge for this plain "plain", and definitely a good practice too) ... ahahahaa (~ "^w^)~"

O-tanoshimi ni, minna! X3

P/S: Thanks for the feedback Faye, sure got me curious enough. I'm going to try using that tip from that school art teacher of yours and see what happens (refer previous post's comment section) X3 

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

17 comments:

  1. perghh..abstract lukisannya..tak sabo nk tengok hasil colouring..terapi minda ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks sis, kalau tengok bebetul ni bukan sekadar abstract tetapi satu longgokan sejenis makanan, heheh X3

      Delete
  2. Cool..! Tassabar nak tengok final product..!
    Go, Plain-sama, goooo...! You can do it..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arigatou yo, Lee-dono!~ X3
      Aku nak scan dulu sebelum start coloring secara tradisi ni, so that kalau lingkup pun, tak sedih sangat pastu hahah! X3

      Delete
    2. haaah, sila2..good idea.. UvU

      Owwwwh, tengok lineart tu, aku nampak macam sampah sarap yang bertaburan, nampak macam ada botol kaca, plastik dan berbagai-bagai lagi..hehe.. boleh buat background untuk poster kempen kesedaran sivik.. UvUd

      Delete
    3. Heheheh thanks Lee-dono, longgokan ni memang boleh jadi sampah sarap kalau diwarnakan ikut skema warna sampah sarap, betul sangat dah tu... namun, identiti sebenar longgokan objek ini adalah... nanti dah siap nanti akan dibongkarkan X3

      Delete
  3. Uhuhu, bulan baru, minyak harga baru..

    Anyway, have fun Plain. Punya la complex lukisan tu berpinau aku tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minyak harga baru memang tabley nak buat apa, redho je huhuh...

      Thanks monamieh, complex itu sebuah cabaran bagi tahap kesabaran dan keimanan lol X3

      Delete
  4. Ok, tak sabar nak tengok hasil dia.
    Aku pun baru je rempat satu set watercolor, tapi belum ada kesempatan lagi nak try guna hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yasss berjangkit dah wabak watercolor ni hahah X3

      Delete
  5. I have a sense yang aku ada typo dekat komen aku tadi, tapi aku tak pasti typo apa sebab komen tu masuk moderation dulu hahahahahahaha.

    Maafkan typo aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadehal C, aku anggap je p tu horizontal mirror image kepada b X3

      Delete
  6. good luck.... saya kalau bab seni mcm ni memang failed..hehe

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...