Click Me Plzzzz

Sunday, February 28, 2016

My COVER of Dreamer (TV size) - Yamashita Tomohisa@Yamapi




Hey gaiz, I'm currently hooked on the super-kawaii, short anime series of "Itoshii no Muco", so I've made a quick cover of the 2nd ending theme song of the anime - "Dreamer" by Yamashita Tomohisa@Yamapi. Hope you like my version of the 42-second song. I only used basic chords for this short cover (on standard guitar tuning), and a capo. Muco (the 4-year-old female dog) has been growing on me rather steadily since the first time I've watched the first episode. Short, easygoing, cute and innocent anime episodes with adorable and funny animals acting as their lead characters really do grow on me rather easily. I still remember Chii the kitten in "Chii's Sweet Home". I couldn't get enough of that kittehhh! And now I'm kinda "gya-gya" over Muco hahaa oh Plain why are you telling these people your soft spot?! Lelz~ X3 

Watch Itoshi no Muco (EP.20) on Youtube HERE
*Sorry, the uploader of this particular video has removed this anime episode from his/her youtube channel due to copyrights issues*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Watch this video clip of Dreamer - Yamashita Tomohisa (Yamapi) on youtube HERE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

Monday, February 15, 2016

Anker or not, terima sajalah.

Salam. Hey gaiz, sorry for the hiatus. Kebizian melanda (macamlah aku sorang je yang busy, lelz), serta gangguan internet melanda.

Aku tengok ada beberapa rakan bloggers aku dok pakat mengepos cerita anker atau seram masing-masing ni, maka aku pun decided to just hop on the bandwagon sajalah, senang cerita. Kebetulan pulak baru-baru ni memang ada satu "kejadian" yang agak anker dan mysterious telah disaksikan dan dirasakan sendiri oleh yours truly, and so... here goes ;3

Pada suatu senja yang hening kira-kira sebulan yang lepas, ketika aku sedang mengerjakan solat Maghrib bersendirian di dalam bilik aku, aku tiba-tiba dikejutkan (takdelah terkejut sangat pun) oleh suatu bunyi seperti derapan air hujan (atau slow shower) yang tiba-tiba datang mencurah (takdelah mencurah sangat, macam ada orang tumpahkan air dalam bentuk beberapa titisan air yang besar - "drap drap" bunyinya), betul-betul di atas carpet beberapa centimeter saja jaraknya dari kedudukan kaki kanan aku. Aku buat-buat tak dengar dan tak perasan akan kejadian itu atas sebab mahu terus fokus dalam menghabiskan solat aku dulu, dah siap solat nanti barulah aku akan selidik selayaknya. Namun begitu, datang lagi satu bentuk "gangguan/cobaan" yang cuba mengalih perhatian aku dari terus mengerjakan solat dengan sebaik mungkin yang boleh aku buat, dan cobaan itu datang dalam bentuk "bauan". 

Hohoo... okay, at this point aku agak mesti dah ada di antara kalian yang fikir itu adalah sebuah prank dari mana-mana manusia lain, atau ada kucing jantan yang datang kencing di atas carpet kat sebelah kaki aku, atau ada tumbler minuman aku yang tiba-tiba tumbang dan menumpahkan sedikit kandungannya ke atas carpet. No, but not bad, not bad assumptions, logical... but still, those assumptions are inaccurate. Please continue reading ;3

"Bauan" yang tiba-tiba datang menerpa mengusik deria bau aku itu semakin lama menjadi semakin kuat. Baunya...... adalah suatu bau yang...... wangi gila. Wangi bagaikan perfume yang menggunakan Pandanus amaryllifolius (baca: daun pandan) sebagai bahan asli utamanya. Aku jangka mungkin ada mana-mana individu berdekatan yang sedang sibuk merenehkan seperiuk besar air daun pandan bagi tujuan membuat kuih traditional berperisa pandan asli. Selesai saja solat, aku berdoa sekejap seperti biasa, kemudian aku melipat kemas kain telekung serta sejadah, dan mula mencari clues untuk menyelesaikan teka-teki yang timbul tanpa diundang tersebut. Perkara pertama aku buat ialah, aku pergi petik suis lampu kalimantang bilik aku (tadi aku solat dalam keadaan 'dim light'). Kemudian, aku pergi "inspect" kawasan carpet di sebelah kaki kanan aku sewaktu aku solat tadi. Aku dapat lihat ada kesan beberapa titisan cecair yang telah ditinggalkan oleh sesuatu makhluk. Ada bau pandan yang kuat di situ. Aku dongak ke atas, melihat siling bilik aku. Aku tak nampak apa-apa kesan kebocoran air. Aku lihat di bawah katil, di sebalik meja dan rak, tak nampak pulak kelibat apa-apa makhluk. By this time, aku dah dapat syak binatang apa yang "honaq" (nakal) sangat ni. Dia ni sebenarnya tak anker pun, cuma sifatnya yang mysterious and illusive tu yang menjadikannya sedikit menakutkan. Mungkin dia ni jugalah makhluk sama yang suka membuat bising di atas siling bilik aku semenjak-duamenjak ini.

Setelah dua hari menahan perangkap di kawasan luar rumah yang berumpankan sebiji pisang berangan ranum, makhluk misteri itu akhirnya tertangkap jua. Makhluk sebesar seekor kucing dewasa itu (aku tengok dia ni macam masih di peringkat remaja lagi) akhirnya dihantar ke sebuah mini zoo yang diusahakan oleh seorang pakcik yang sayangkan haiwan-haiwan liar tempatan yang eksotik serta terancam. Sekian, mystery solved ;3

Hai, akulah si Musang Pandan. Kencing aku layak di-perfume-kan dan dijual ke seluruh pelusuk dunia dengan harga yang mahal. Hebat bukan?..... Nope, you shouldn't pee near/on someone kid, especially when that person is performing her prayers, you bad, BAD Tanuki.

The end. Tak anker pun. To those who were hoping for a scary ending, sorry for the disappointment. Sumimasen deshita~ *bows*

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...