Click Me Plzzzz

Monday, August 15, 2016

SUPERPOWER - Tagged by Deaday



~~)))SUPPA-PAWWAAAH(((~~

 Salam bulan kemerdekaan buat semua kawan-kawan mayaku sekalian, minna genki desu ka? (semua sihat ka?) ^^

Alright, let's just go straight to the point and talk about superpowers. First of all, arigatou DEADAY for the tag. Terharu jugalah aku apabila ditag oleh salah seorang daripada beberapa kerat nakama art-bloggers aku di kala aku tak berapa nak ada idea untuk merapu apa di dalam blog picisan aku yang semakin bersawang ini. Arigatou ne, MONami~ ;3

Baiklah, ya benar. Seperti kebanyakan orang lain yang pernah berangan-angan kosong untuk memiliki kuasa luar biasa (superpowers) lebih-lebih lagi selepas menonton mana-mana cerita fiksyen berkenaan golongan manusia superhuman (atau alien/half-alien mahupun mutant, whichever you prefer) yang memiliki pelbagai jenis superpowers, aku juga tidak terkecuali. If I have to choose only one superpower or super-ability, I think I would most probably go for..., teleportation (pengaruh dari cerita Heroes) X3

Bercakap mengenai teleportation, iaitu keupayaan luar biasa untuk bergerak dari satu lokasi ke satu lokasi yang lain dengan sekelip mata (literally sekelip mata) tidak kira sejauh manapun terpisahnya kedua-dua lokasi tersebut, aku rasa mesti ramai orang lain juga tertarik dengan keupayaan yang satu ini. Mesti punyalah. Betoi dak Mon? It's just so wonderfully convenient compared to the other superpowers thought by us super-powerless, wishful-thinking humans. Pada aku la, lain orang lain la pendapatnya, kot. Heheh.

Lagi satu superpower yang cukup menarik perhatian aku ialah the superpower with no originality (wuttt hahaha), and that would be the power of copying others' superpowers, and by this I don't mean forcefully absorbing and ripping other people's superpowers off of their wielders like some super-dangerous, super-evil villain. I'm talking about Kaede's super-ability, Taiga's daughter (in the anime Tiger & Bunny). Asalkan dia tersentuh je mana-mana superhero, dia akan dapat guna superpower yang sama dengan superhero tu. Bila nak guna superpower yang lain pulak, dia perlu cari superhero dengan superpower yang lain, dan sentuh je orang tu. With this superpower, I would most definitely like to be friends with superheroes who can fly and teleport. Other than that, having super-strength, super-elasticity, and the ability to read minds would be great too sometimes.

Sekian dulu angan-anganku berkenaan superpowers. Thanks for the tag, Mon. Lama dah aku tak berangan separa-seriusu macam ni. Luls X3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...