Sunday, November 4, 2018

Contest GA: Isi Buih-Kata Komik #3!!!

Salam ceria November buat readers and followers yang baik serta comei-comei belaka sekalian~ Baiklah... seperti yang telah diberitahu dalam entri aku yang sebelum ini....,

TADDAAA... ini dia! Contest GA #3 yang berbentuk "Sila isikan buih-kata (speech bubble)" dalam komik 5-panel yang aku lukis khas untuk tujuan contest GA ini~ ;3

~ CONTEST BANNER ~
How to save this image: 'Right-click' - select 'Save Image As' - click 'Save' - click 'OK' on pop-up message - click 'Save' again - click 'Yes' to replace saved file. Done...

Wednesday, October 31, 2018

Thursday, October 11, 2018

GPC Kawaii Octopus Giveaway

Salam Oktober to all my kawaii (cute) readers sekalian! :D

Okeh, straight to the point... lama dah rasanya aku tak join apa-apa giveaways, and so aku terpanggil untuk join yang ni. Kalau terpilih nanti ada chance boleh dapat sebuah handmade octopus plushie daripada seorang blogger comei yang berbakat dalam pembuatan crafts ni... aku tertarik (" > w < )!

Wednesday, October 3, 2018

Wednesday, September 19, 2018

Sunday, September 9, 2018

Singapore trip - Day 2 (finale)

Salam hujung minggu di awal bulan September buat semua readers yang diingati serta dihormati sekalian.., diharapkan semua pun sedang sihat dan ceria-ceria saja di mana jua kalian sedang berada. Masih dalam mood Merdeka lagi ka? Salam Merdeka buat semua rakyat Malaysia~ :D

Ada banyak T-shirts menarik kat Bugis Street ni, harganya pun okay sangat. From my observation, harganya seperti bergantung pada ketebalan kain T-shirt. Mana yang harganya below SGD10 tu nipis sikit kainnya, so kalau nak beli T-shirts yang sesuai untuk pakai jalan-jalan tu, I recommend buying the ones that are priced over SGD10. Rambang mata woi... :'D

Sunday, July 29, 2018

Of Scallop, Coffee and Tempura

Yo! Salam Ahad di hujung Julai buat semua... :D

Hmmm... sudah agak lama rasanya aku tidak post apa-apa review makanan di sini... dan kebetulan baru-baru ni aku ke Sushi King (cawangan Kangar, Perlis) lagi untuk menikmati makanan Jepunnya, and to my pleasant surprise aku mendapati bahawa ada menu baru yang sangat-sangat mengujakan jiwaku. Lately Sushi King seems to amaze me quite well. I look forward to treating myself to more of their future 'oishii mono' (delicious items) XD

Yang pertamanya ialah...,

Iced Japanese Milk Coffee! Omaigash yeshhh aku sangat-sangat gumbira ketika ini. It's about freaking time they start serving coffee in da house. Other than this, there's also '3-layer iced coffee' available in the new menu. Yaa ochitsuke yo, jibun... ochitsuke! (Calm down, self... calm down!), save that for next time shall we? Okay, my verdict for this drink: 3.5 out of 5. Well, the price is less than RM5 so of course it won't taste like a 12-ringgit coffee drink, right? It's very light with just a hint of sweetness (in other words, tak 'kaw' pun la), maka aku fikir orang yang biasanya tak minum kopi pun mungkin boleh cuba minum kopi susu ais Jepun ni? Boleh la cuba... ;3

Sunday, July 15, 2018

Singapore trip - Day 1 (Part 4)

Salam hujung minggu di pertengahan bulan Julai buat semua readers, dan juga salam awal Zulkaedah 1439H buat semua teman Muslimin dan Muslimat yang diingati sekalian.., diharapkan semua pun sedang sihat dan ceria-ceria saja di mana jua kalian berada. Ada yang masih tengah dalam mood Raya lagi ka? Yare yare... (  "; ^ w ^)

Four-leaf clovers yang dipercayai membawa tuah (sebab ianya 'rare') dijadikan souvenirs di GBB, Singapura. Hmmm...

Tuesday, June 26, 2018

Singapore trip - Day 1 (Part 3)

Salam hujung Jun buat semua readers dan salam pertengahan Syawal 1439H buat para Muslimin dan Muslimat yang dihormati sekalian, diharapkan semuanya sedang baik-baik dan sejahtera saja. Puasa Enam tak? :D

Begitu menawan sekali si bunga Daffodil yang berkembang mekar di dalam Flower Dome ni, terbayang diriku ini menjadi seekor Kelicap yang curious ingin menikmati manisannya... ;3

Sunday, June 17, 2018

Beraya dengan 'Kuih Tiga Bahan' :D

The 3-ingredient 'Peanut Butter Cookies'. Ya, raya tahun ni aku buang tebiat ada buat kuih raya satu jenis, setelah bertahun-tahun lamanya aku takde buat kuih raya sendiri. Kuih yang lain-lain selain ni semuanya kuih tunjuk/beli saja.

Thursday, May 31, 2018

Singapore trip - Day 1 (Part 2)

Salam hujung Mei buat semua dan salam pertengahan Ramadhan 1439H/2018 buat para Muslimin dan Muslimat sekalian, diharapkan semua pun sedang sihat-sihat saja dan masih 'steady' berpuasa setakat ini *2 thumbs up* ;3

Bila tengok ada banyak bunga Sakura berkembang meriah ni, terus terasa seperti feminine sangat diri ini tiba-tiba... lulz, Sakura-san tachi wa kirei sugi~ (cik-cik bunga Sakura ni cantik sangat~) (" ^ w ^)

Sunday, May 20, 2018

Singapore trip - Day 1 (Part 1)

Salam weekend di pertengahan bulan Mei buat semua readers, dan juga salam awal Ramadhan 1439H buat semua teman Muslimin dan Muslimat yang diingati sekalian.., diharapkan kalian semua sedang sihat, ceria dan bersemangat reformasi di mana jua anda berada... :D
 
Agak teruja aku melihat MBS (Marina Bay Sands) dari jarak yang dekat semasa aku tiba di Bayfront, Singapore. Maaf, abaikan lukisan rupa struktur bangunan yang kelihatan seperti jagung hitam-ungu (multi-colored corn) tu, aku tengah lapar semasa aku mewarna lukisan ni... :3

Sunday, April 22, 2018

Sepetang di iOi City Mall, Putrajaya

Sepetang di iOi City Mall, sehari sebelum aku pergi merayau sekitar Singapura together with my dear cousin for 2D1N (2 days 1 night) :D

Friday, April 6, 2018

Travel check list :D


Salam dan hai gaiz, OKAY let's just go straight to the point... here's a list of things that I usually do while preparing for a 'hopefully' safe and pleasant journey abroad. Aku buat senarai ni sebagai quick reference untuk diri aku sendiri juga supaya bila aku nak travel ke mana-mana lagi nanti (especially abroad), aku boleh belek sini saja untuk kemudahan diri sendiri yang kadang-kadangnya boleh terlepas pandang a few crucial things... *lap peluh di dahi*...

Thursday, February 15, 2018

Happy Chinese New Year 2018 :)

Yee Sang (or Yusheng) halal, available at Sushi King restaurant. A special, festive and limited item on Sushi King's menu only available sempena menyambut CNY...

Sunday, January 7, 2018

New year, new (free) software :D

Hello, salam Januari 2018 buat semua blog readers yang dihormati sekalian~ :D

Tahun baru, maka marilah explore benda baru (well, to me it's something quite new). Ahahaa... perkenalkan, a kewl, free-for-all drawing software that is getting more and more popular among digital graphic art enthusiasts, the Medibang Paint Pro ...
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...