Click Me Plzzzz

Saturday, September 21, 2013

Contest GA #1: Isi buih kata komik!!!

Salam ceria buat readersku yang baik serta comei belaka sekalian, baiklah... bersempena dengan setahun lebih lamanya aku berblog secara suka-suka dan merapu nih, dan seperti yang telah diwarwarkan pada entri yang sebelum ini, aku nak adakan sebuah contest GA!!... yang berbentuk "sila isikan buih kata (speech bubble)" dalam komik pendek yang aku dah lukiskan khas untuk tujuan contest ini~ :D

~Contest Banner~


Tak susah mana pun contest nih, korang kena save image kat bawah ni, isikan dua speech bubbles kosong tu dengan dialog sengal lagi kreatif korang sendiri, dan publish kat blog korang. Kantan desho? (senang bukan?) ^^


~Syarat-Syarat~

1. Korang kenalah ada blog sendiri (yang tak private, okies?), dan follow blog ini~ ^^
2. Korang mesti ada akaun blogger atau Wordpress. Anonymous?? Maafkan aku yer~ ^^
3. Copy & paste contest banner di atas, linkkan ke entri ini, ingat... ENTRI INI, bukan link ke blog secara umum ^^ 
4. Buat satu entri khas untuk contest ini. Isikan speech bubble komik di atas dengan ayat mengikut kreativiti korang sendiri, dan tempelkan ke dalam entri tersebut. Sekiranya korang isi dengan tulisan tangan dan scan, pastikan tulisan korang boleh dibaca dengan mudah. Bersempena dengan konsep blog ini yang chillax (chill + relax), dialog yang paling menarik, lawak dan sengal akan ada harapan tinggi untuk menang ^^
5. Bahasa untuk dialog? Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris, owh dan Manglish pun boleh. Hanya 3 "bahasa" ini sahaja yang dibenarkan untuk contest ini. Oh ya, tak boleh tambah speech bubble extra yer, hanya boleh isi ke dalam 2 speech bubbles yang telah diperuntukkan saja ^^ 
6. Dialog yang menyentuh sensitiviti masyarakat, kaum dan agama, berunsur politik, lucah dan apa-apa yang tidak sepatutnya, akan terbatal penyertaannya secara otomatis, tidak akan dimasukkan ke dalam link penyertaan terus ^^
7. Korang mesti post link entri korang di ruangan komen kat sini sehabis lambatnya pada 12 October 2013 sebelum 12.00 tengah malam (tempoh contest: 3 minggu). 
8. Pemenang akan dipilih berdasarkan entri terbaik, dan semestinya memenuhi syarat. Keputusan adalah muktamad. Sebarang bentuk bodekkan atau kipas-mengipas tidak akan dilayan sama sekali. Untuk bersikap lebih adil, jumlah total entry bagi contest ini perlulah sekurang-kurangnya 10 penyertaan pada saat tamatnya contest ini. Sekiranya jumlah peserta tidak sampai pun 10 orang, contest ini akan terpaksa dibatalkan.

~Hadiahnya pula?~

3 peserta dengan entry yang terbaik akan memenangi wang tunai RM10 + TOPUP mobile RM10 (maxis/celcom/digi) setiap sorang. Tiada istilah johan, naib johan dan pemenang tempat ke-3.

Untuk semua yang menyertai contest ini (tak kira menang atau kalah), aku akan follow blog korang. Mana yang aku dah follow tu, aku akan selalu-selalu la jenguk korang nanti yer, hahah ^^

P/s: Hadiah tunai akan disalurkan melalui PAYPAL, manakala hadiah topup nanti boleh claim dari co-sponsor contest ini iaitu saudara blogger yang ohsem si Pheonix!!! (tengkiuu dik!! terharu sis tahu!!!~). Dinasihatkan para peserta mempunyai akaun paypal atau payza, atau apa-apa method yang membolehkan aku hanya perlu mengetahui email address korang untuk menghantar wang hadiah, dan bukan butiran-butiran peribadi lain... apa-apa pertanyaan, boleh tanya kat ruang komen, atau email ke yehaa04@yahoo.com ^^


))))Time's Up, Contest Sudah Tamat((((

(ノ>▽<。)ノ

 ~Senarai Peserta~

1. Sylarius Yusof
2. HuSNa MicHi
3. farhan
4. Aujinz
5. PiSCes Za
6. cEro
7. ahmadje
8. Asmar Arafad
9. Miss Anonymous
10. ifharz fizo
11. Yumida Huda


 Thanks for joining minna san! Keputusan para pemenang akan diberitahu kemudian setelah selesai proses pemilihan pemenang dengan pihak co-sponsor~ 

Jya mata ne koneko-tachi chan~ (=^w^=) 

107 comments:

  1. Paypal? Maybank2u bole tak? Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dia bleh accept duit dari paypal, dan method maybank2u boleh trima duit via email address hang, orait jer ^^

      alaa buat jer paypal, selamat owh :D

      Delete
    2. GA ni betul2 mencabar. Adeh!!!!

      Delete
    3. aku tau ko banyak idea sbnrnya kan? kan? hahaha :p

      Delete
  2. alaaa.. aku takde akaun peipol.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha amboih konpiden die nak menang noo?? XD

      takdak ka? abih hang kalo shopping benda2 online, teruih guna kredit kad ka? agak bahaya oo cmtu... buat jer paypal, tak sampai brapa saat pun, convenient oh kalo ada paypal ^^

      Delete
    2. selalu aku shopping online aku guna direct jer Cimbclicks.. kakakkaka

      Delete
    3. hahaha wehhh tu lagi berani mati siot... ish ko nie jinz ("-___-)

      Delete
    4. same, aku pun beli2 guna Maybank2u je.. mohon plain bagi direction macam mane nak apply paypal ni..

      p/s: apa nak merepek kat awan2 tu ye? hrmmmmm fikir3! dush mulut berbuih memikirinkannya

      Delete
    5. huahua senang jer, gi paypal site, sign up... pastu ikut jer steps dia. Free jer nak register paypal, tak perlu masukkan apa2 duit sendiri, account akan maintain active... siap ada service boleh link RHB account ke paypal lg utk topup or withdraw duit, very convenient... nak buat international online business pun cepat n selamat ^^

      Delete
    6. cane nak transfer duit dr paypal masuk meibeng eh?

      Delete
    7. hime-chan~ hehe, bleh refer kat SINI ^^

      Delete
    8. dah.. aku dah join.. kakakkakaka

      http://aujinz.blogspot.com/2013/09/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik.html

      Delete
    9. ok nasib baik ada akaun paypal. tengah cari idea nak kalahkan lawak sengan Aujinz ni. hewhew

      Delete
    10. yess org kuat sudah mari!! hahaa sila2 join dan kalahkan dak aujinz tuh!! XD

      Delete
  3. Darn, you're good in drawing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks! do feel free to join~ :D

      Delete
  4. Kasihan anons tak dapat join. HAHAHAHAH

    ReplyDelete
  5. sayangnya....
    x de blog so x dapat join... T_T

    ReplyDelete
  6. Woh kontest :)
    Selamat berkontest

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko x nak join ker, alaa buat ler blog, jap jer ( >v< )

      Delete
    2. Nanti aku menang plak hehehe :)
      Memang kjap je.. cuma takda semangat nak buat je.. :)
      Tengok la nanti kalau sampai seru nak mencurahkan ilmu dalam belog.. hoho

      Delete
  7. weh asal ko nyer blog updet x masuk notification aku? tengok2 dah 2-3 entries aku miss.

    yay lama x nampak plain lukis komik. saya akan join!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorrr patut ler lama tak nampak ko komen sini huhuu... thought you're extremely busy meh... huh belogsepot sampai hati sekat update notification gua :'(

      yay join jgn x join!! XD

      Delete
    2. aku da manually insert ko nyer link kat aku nyer hapdet. :D okehh tgh carik idea lagi

      Delete
    3. Dia ada ilmu ghaib hehe :)

      Delete
    4. Plain memang. Slalu masuk spam folder kalau dia nak komen. Heran tol..

      Delete
    5. aah, komen plain selalu masuk spam aku jugak, hahaha

      Delete
  8. "Dialog yang menyentuh sensitiviti masyarakat, kaum dan agama, berunsur politik, lucah dan apa-apa yang tidak sepatutnya, akan terbatal penyertaannya secara otomatis"

    aku tak boleh nak pikir lawak lain selain daripada lawak yang berunsur sensitiviti masyarakat dan politik, camner nih huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa2, ada banyak masa lagi sblm contest ni tamat... sambil2 minum kopi tu boleh brainstorm dan cari idea lagi noob :D

      Delete
    2. Bleh jet buat lawak sarcastic noob geek hipster dan bangang..

      Delete
    3. haaa mencabar kunun... tudia banyak idea ko nampak?? hahahah, aku menanti entry dari ko len~ :p

      Delete
  9. Replies
    1. oh anda sudah memenuhi syarat2 asas yg kat atas tu, tinggal tak banyak lg dah~ XD

      Delete
    2. Saya Join!!

      http://husnamichi.blogspot.com/2013/09/contest-speech-bubbles.html

      Delete
    3. Goku pulak tetiba kekeke, thanks for joining! XD

      Delete
    4. hehe....nak bg ending cepat²...

      Delete
  10. Ok, aku dah submit :-)

    Mohon menengok hasil yang dibikin oleh saya di http://anakbekasperajurit.blogspot.com/2013/09/menyertai-contest-isi-bubble-speech.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah lawak betoi! sedikit menyentuh sensitiviti masyarakat tapi stakat tu masih boleh diterima!! ada chance nak menang bro XD

      Delete
  11. I can't read it. Seems like something nice. Your new follower.Care to follow back?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there, i'm currently hosting a contest among bloggers, sorry it had to be in Malay language, maybe next time i'll make a contest with a more global appeal.Thanks for following this blog :)

      Delete
  12. insyaAllah akan sertai..cuma masa belum menizinkan lagi...:)

    ReplyDelete
  13. errrr kalo takde PAYPAL xleh la nk join eh??? tskk tskkk T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. join jer duluuu... kalo menang nnt baru la register acc. paypal... hehee~ :p

      Delete
    2. bencinya aku ngan akaun paypal, macam mana nak topap duit?..
      kakakakaka

      *lari tajuk plak*

      Delete
    3. oh, utk malaysians stakat ni, nak topup paypal perlu RHB account, tp kalo nak withdraw boleh via mana2 bank account ^^

      ko nak start online shopping via paypal ke? baguih la kalo da sedor faktor keselamatan duit online nih lebih2 lagi kalo beli barang via ebay/amazon hehehe :p

      Delete
    4. alaaa beb, aku takde akaun RHB.. dan lagi takde kredit card...bakpe laa paypal takleh nak kennek dengan CIMB.. kakakkaka

      Delete
    5. kakaka weiii takyah buat credit card pon ngan RHB tuh... hang buat debit card la, debit card tu VISA... with debit card, you spend the money that you have (tak berhutang), not like credit card (hutang) :p

      owh aku rasa cimb yg takmo amik initiative nak connect ngan paypal, maybe in the future dorang akan apply kot ^^

      Delete
  14. Hehe.. bestnya contest!!! Tp minta maaf, da x sempat nak join la. (Saya akn di operate x lama lg) Tp x pe, saya sentiasa hadir beri sokongan moral. Boleh x mcm tu? ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cik amna~ XD
      hehe no hal~ tengkiu for dropping by, ai doakan u all the best taw~ ( ^w^ )
      boring2 nnt mai la layan koleksi dialog2 kreatif diorang yg join contest ni nnt :D

      Delete
  15. waaaa... mcm menarik. nanti buat GA bagitau. bleh sponsored sekali. hehe..

    ReplyDelete
  16. mahu join..knapa tk msukkan hadiah rm10 tu dlm akaun bank je..guna cimbclick ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi farhan :D
      paypal menjadi pilihan penganjur atas faktor keselamatan yang lebih terjamin bagi kedua-dua belah pihak penganjur dan juga peserta contest ^^

      Delete
  17. bro...saya dh join.dh submit..

    http://wideareas.blogspot.com/2013/09/contest-ga-1speech-bubble.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeh arigatou! :D

      btw, gua sis lah... bukan bro tau :p

      Delete
  18. insyaAllah kalau ada masa nanti acik join ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang Aku Penghibur! joinlah nanti!! :D

      Delete
  19. Nak aku wat tutorial 'langkah langkah membuka akaun paypal' ke? Hahah... bro plain... hahah.. ada org panggil ko bro. Lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa len... takpa aku dah terbiasa org pggil aku bro, kat blog je la kekeke :p

      Delete
  20. sis.... takde idea ngan takde akaun pepolllll.. ahakssss.. :D

    cemana nak join nii..


    btw, ur drawing memng superb cikebabomm :) suka2. .. and part burung yg ah-ho ah-ho tu menarikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe join jer duluuu... kalo menang nnt, baru bukak acc paypal :D

      thanks! apa lagi join ler heee, takpe masa masih panjang lg~ XD

      Delete
  21. Done.. disini ye.. hehehe
    http://piscesza.blogspot.com/2013/10/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak 20sen kekekeke... macih join!! :D

      Delete
    2. yela.. aku ulang alik kerja 80km pergi balik, terasa wo.. :(

      Delete
    3. adehh... ya aku paham tu huhuu, kalo nk kasi minyak lambat habis skit (skit je la), pastikan pressure angin dlm tayar sentiasa optimum :)

      Delete
    4. hikhik.. aku malas nak menyinggah2 untuk pam tayar masalahnya ni.. kekadang 2bulan sekali baru pam. adohai..

      Delete
  22. Salam. tuan punyer blog, kalau sy nk join ley ke???
    hr tuh ade t'baca contest nim kat blog lanun ranggi..nice..cuma ade satu kemusykilan nk tye heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm! mai mai join~ :D
      ya apa kemusykilan saudari itu? ^^

      Delete
  23. wuishh lama gile den tak on9
    okiesss nnt i join skalik hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dilla chan hisashiburi!! join kudasai!! hehehe XD

      Delete
  24. Saya nak masok? Tapi tak da blog.hehe..so saya taip disini jer ler:

    bubble 1: hutang makan kepc aritu nanti gua bayar, ala kira halalantoyyiban je lah.

    bubble 2: bayar ke PayPal Aku. (hutang aritu ko cakap ni dah masok 2 bulan aku dok tunggu.)

    thehell :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh malangnya penyertaan seperti ini tidak diambil-kira, but good try anyways ^^

      Delete
    2. Good try ke? mcm tak ikhlas je..

      Delete
    3. Anyhow thanks :) sorry to bother you

      Delete
  25. Hello Plain, aku pun join.
    http://cerolian.blogspot.com/2013/10/AkuMahuMenangMoto.html

    Tapi sorry,
    disebabkan aku publish hanya setiap ahad, rabu dan jumaat je,
    maka post ni aku 'schedule'kan pada hari rabu depan 9 Oct.
    Link di atas hanya available selepas 9 Oct 0900hr GMT+8.
    Mohon maaf segala kesulitan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mondai arimasen! No prob cero! XD
      Macih join!!! X3

      Delete
    2. Aduyai cero ni..baru aku nak komen..hahaha..harap dialog cero ada kaitan dengan drama di KTM tempohari:P

      Delete
    3. owh nazha, nampaknya ia berkaitan dengan telur dan ayam, dan bukan KTM... hahahahahah

      Delete
    4. Respek dengan cEro sebab dia ada komitmen nak publish entri pada hari hari tertentu. Aku? Ikut suka.. kakakaka ヽ(^。^)ノ

      Delete
    5. ya cEro adalah suatu makhluk yg begitu bersistematik dan komited, tak mcm kekita nih Jinz~ (」゜ロ゜)」

      Delete
  26. Arghhh!!! masa semakin suntuk!! aku perlukan at least 4 peserta lg utk contest ni jadi valid!!! arrrr... adakah aku perlu tambah masa lg utk contest aku ni, kira sebagai masa kecederaan???? ヽ(゜´Д`゜)ノ

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi ke ni?? nak join tapi xde acc paypal...

      Delete
    2. Join je dulu mad, sempat lg nih, bnyk jam lagik! Menang nnt bru buka acc paypal mad XD

      Delete
  27. k....dah siap...>http://akupunyablogz.blogspot.com/2013/10/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik_12.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih dah siap haha thanks join! XD

      Delete
  28. siap join..
    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/10/contest-isi-buih-kata-komik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mendaki gunung jerai! thanks join!! XD

      Delete
  29. Saya join : http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ka-me-ha-me-ha hahah thanks join!! XD

      Delete
  30. join ^^ http://ifharzcho.blogspot.com/2013/10/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik-yang.html

    ReplyDelete
  31. http://umikasum.blogspot.com/2013/10/contest-ga-1-isi-buih-kata-komik.html

    follower ke 86

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohoho joke minyak yg ke-2 hehehee, thanks join! X3

      Delete
  32. slm sis!!!kalau dah umum pemenang nanti e-mail detail pemenang kat e-mail sy ek!!!thanx...pheonix_charlotte@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm dik~ haha pilih la jugak mana yg berkenan, discuss kat email XD

      Delete
  33. Result para pemenang dah keluar!! Mai check result kat SINI ~ XD

    ReplyDelete
  34. Replies
    1. raya sakan dia noh, hahah...
      next contest nnt pastikan join!! XD

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...