Click Me Plzzzz

Monday, September 1, 2014

How to train your...

...CATS!!! *Rawrrr* ( >^w^< )~

Mali and Jana (5 months old) - in their usual sibling 'cat fight'
Are you a cat person? Do you have cats, and happen to own a car too? Are you having problems keeping your cats off of your car? Don't you just friggin' hate it when you see those dreadful dirty kitty paw prints all over your car, especially when you're about to go out driving to someplace in a hurry? Moreover, you've just washed your car yourself in the morning, wiping off "yesterday's" kitty paw prints... and then, in the evening when you're about to go out, bammm... you see new, freshly made kitty paw prints (with an extra touch of red dirt) all over your car again. Oh, aren't they just... LOVELY??? 
 
Mali - giving me that oh-so-devilish look behind the Karapolei shrub
It's ART! ART I tell you!! I should call it, CAT ART!!!................. Owh Heyell NO, it's a CATASTROPHE!!! Aimmagonna getchuu naw ya'dayyum kittehs!!! *Grabs the garden water hose and turns up the water volume to full power*

Ok, calm down. No use lecturing or scolding the kittehs, they won't be able to understand the reason or purpose of you displaying your anger by unleashing your wrath unto those beady, sparkly-eyed, innocent-looking kittehs!! X3

Neki (5 months old, female) - a sibling to Mali and Jana
Jana (5 months old, female) - the 'not-so-friendly' sister
Mali (5 months old, male) - the only brother, and rather spoiled
Ok, so..., how can you effectively make those evil beady, sparkly-eyed kittehs understand that your car is off-limits to them? What should I do? And so, like any other normal human being of the current era who often relies on the internet to solve almost every mind-boggling matter, I did some  "online research" regarding this kitty-owner-car problem, and found some answers recommendations:

1)  Keep your car in the garage - My house doesn't have a garage, so, no can do... next!
2) Keep your cats indoors. If those cats belong to your neighbors, ask them to keep their cats indoors. Tell them it is safer to keep their cats indoors - Ummm, I believe that cats need to be outdoors, and it's not like I'm living in some apartment in the middle of some busy city, so, no... next!
3) Use an electronic device that emits a high-pitched noise or a burst of water (automated sprinklers with motion sensors) when the cat comes close. Most pet supply stores sell electronic cat deterrents - Dang, this kinda sounds like a pain-in-the-arse to install and apply... is there any other easier way to just simply keep mah cats away from mah car??
4) Use artificial or natural substances with a strong odor that cats normally hate. You can make your very own cat-repellent with natural substances using dried mustard, cayenne pepper, coffee grounds, dried rosemary, lemon... etc etc - I wish I don't have to use this method... *ignoring this one*  
5) Cover your car with a car cover. It won't deter the cats, but it will protect your car from paw prints and scratches - I used to cover my car up with a car cover, but after some time, I don't like the result of this daily routine. I want my cats to get the idea that my car is off-limits to them, covered or not. Covering and uncovering my car everyday just feels so... wrong.... *sigh*
6) Get rid of the cats - Now now, don't be like that... *laughs*
7) Keep a bulldog or any kind of guard dogs to scare away the cats - Ummm, I still love my cats, I wouldn't want them to feel threatened living around the house, since my cats sleep outdoors. This would only work if I'm a dog person who'd want to chase away the neighbors' cats off my property... ("^____^)
8) Give the cat something else to nap on. A stack of wood crates or cardboard boxes about the same height as the roof of your car. Put them as close to your car as possible, and sprinkle some catnip to entice the cat - You see, my car is always parked right next to my sister's car, but those darn kittehs still choose to bully my car more compared to hers... *sigh*
9) Put a vinyl mat designed to go under a rolling desk chair on the car, bumpy side up. The tiny spikes on the mat will be somewhat painful, but not harmful. When the cat lands on them, he will quickly learn to stay off the car. Office supply stores sell them - Hey, heyyyy... this sounds kinda cool... this might just do the trick in solving mah kitteh-VS-car problem!! *sparkling eyes*
10) Use X-Mats on the hood and roof of the car. These plastic mats are designed to deter pets. The raised bumps are uncomfortable underfoot when the cat lands on them. Most pet supply stores sell X-Mats - Wow, really? I never knew. Great to know. Sounds like it's the same concept as vinyl mats bumpy side up. I'll look for the vinyl mats first *thumbs up* 

And so last night, in search for some kind of a bumpy, cat-deterrent-like mat, I went to Kedai Borong Din after I'm done with some normal grocery shopping. Looked around the store for several minutes, and then I found...

THIS!!!  

One mat (305 x 445mm) only costs RM1.90, so I bought 4 mats! Wohoo~

Placed those mats bumpy side up on my car last night right after I got home from shopping...
These small 'spikes' will make those evil kittehs squirm and keep away... miahaha, how do you like mah car now you bad, bad kittehs?? X3
For less than RM8, my car is now......... well, not entirely free from kitty paw prints, as there were still some traces of dusty paw prints on the mat-free area of my car this morning. Well, at least those kittehs can't freely nap on my car anymore like they used to. My car has significantly become "uncomfortable" for them to do as they please. Sooner or later they'll start to gradually lose interest in jumping onto my car, totally. Hopefully... ( =______= )

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( = ^w^ = ) 

42 comments:

  1. aku jenis yang agak allergic dgn kucing.. err bkn allergic apelah, cuma aku tak selesa kalo dia gesel2 bdn die kat kaki aku ke.. pastu kat umah aku ni cats are forbidden sbbnye abah aku athma tapi kucing jiran2 slalu la lepak rumah aku ni plain.. pastu selalu lepak atas keta aku huwawawa T__T tapi pasni aku nk try cara ni gak lah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah try la, pi cari kat kedai hardware lagi banyak choices ;3

      Delete
  2. Mari berkongsi sedikit pengetahuan.

    Gerak hati, juga dikenali sebagai kecerdikan atau Instinct, adalah keupayaan untuk "hanya tahu" maklumat peribadi mengenai objek, subjek, atau kejadian, termasuk penderiaan bagaimana orang lain akan bertindak balas terhadap sesuatu yang pengguna melakukan atau apabila ada sesuatu yang akan berlaku. Keupayaan ini adalah semula jadi dan tidak boleh dimatikan. A fakulti keupayaan ini membolehkan pengguna untuk juga (atau sebaliknya) Intuit kebenaran rohani dan prinsip-prinsip (penderiaan kehadiran jahat / bahaya / orang-orang yang tidak menyukainya pengguna, perasaan bahawa seseorang itu perlu atau tidak perlu pergi ke suatu tempat, atau perkara yang betul lakukan dalam keadaan); Fakulti ini dikenali sebagai Gnosis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "A fakulti"? "Intuit"?
      Google translate x abis ke bro?

      Delete
    2. *baca sambil makan popcorn*

      Delete
  3. Apa jadi kalau kucing tu jalan atas "spike" tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia rasa tak selesa dan tak best...

      Delete
  4. Apa kata kau letak paku atas "spike" tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takmo ah, aku bukan seorang yg sadis ^^

      Delete
  5. Idea yang bijak dan bernas! :)

    ReplyDelete
  6. Bijak juga idea ni. Seat motor aku pun selalu jugak jadi port kucing tidur. Tiap-tiap pagi kena lap. Nasib diorang belum berak je lagi. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buh mat ni atas seat motor pun sesuai tuh, mesti berkesan punya ;3

      Delete
    2. Kalau aku letak, rasa diri macam DBKL taruk barrier kat bangku halang homeless tidur pun ada. Hahaha

      Delete
    3. LoL adehhh... kalo hang ada perasaan yg mcm tu, nampaknya hang kena teruskan mengelap seat motor setiap pagi sebelum keluar, sampai la kucing tu cukup selesa dengan motor hang untuk dia kencing atas seat tu tanda territory feveret dia tu... hahah X3

      Delete
  7. Idea genius. Tak kisah sgt kalo kucing bagi cop kat keta. Tapi tak best kalo dia duduk bwh keta. Hu hu... dah pernah tergilis seko. Dpt minor trauma la jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu sedihnya... kekucing kat rumah ni pandai lari dari kereta bila dengar bunyi enjin start, tapi kalau kekucing kat tempat lain tu tak brani nak jamin... huhuu :(

      Delete
  8. Kucing2 jiran tetangga suka tidur bwh kereta sbb sejuk..syukur..so takde lah ART CAT..open parking rumah 5 tkt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kalau kucing2 tu tak ngengada nak lompat naik atas kereta, dan pandai lari bila dengar bunyi enjin kereta start, takpa la kan? ;3

      Delete
  9. Aku pun nak trylah

    ReplyDelete
  10. Are you a cat person? Do you have cats, and happen to own a car too? Are you having problems keeping your cats off of your car? Don't you just friggin' hate it when you see those dreadful dirty kitty paw prints all over your car, especially when you're about to go out driving to someplace in a hurry? Moreover, you've just washed your car yourself in the morning, wiping off "yesterday's" kitty paw prints... and then, in the evening when you're about to go out, bammm... you see new, freshly made kitty paw prints (with an extra touch of red dirt) all over your car again. Oh, aren't they just... LOVELY??? 
     

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan motif ko copy-paste paragraph aku tulis tu ialah.... ???

      Delete
    2. Taklah, cuma aku rasa bahasa inggeris ko molek.

      Delete
    3. Oh thanks, eh ko ni budak anon yg suka letak komen2 out-of-topic kat blog cEro tu ke? Mohon jangan buat pe'el tu kat blog ni okeh? Kalau ko baik, aku pun akan baik jugak... kalau ko merapu, aku tak release komen ko, okeh? Komen hantu jepun, david blaine dan jay tu, aku tarok ke spam... sekian ^^

      Delete
    4. Yelah,aku dah insaf. Thanks.

      Ps: Pasal hantu dan david blaine tu, aku hanya kongsi pengetahuan.

      Delete
  11. kejam kejam... kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape kejam? sape? aku ke, atau kekucing tu? ;3

      Delete
  12. Replies
    1. kekucing tu comel tapi kadang2 jahat jugak... huhuu~

      Delete
  13. We used to let the cat sleep indoor, but they somehow always sleep outside, I guess on top of the car is really a strategic spot for them, since its quite cold or so..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cats naturally like to stay outdoors more, they can't be completely domesticated ;3

      Delete
  14. wah~~~~ kreatifnya~~~~ huhu.. samalah kucing umah sini pn. Atas kereta gak dia nk duduk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan, suka betul depa ni dgn kereta kita noh huhuu...

      Delete
  15. Apasal aku tengok muka kucing tu semua sama je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin pada ko semua kucing pun same je, kot?

      Delete
  16. LEPAS letak tikar berduri yg menggerunkan dimata kucing ituh mungkin para kucing comel yg ta reti bahasa akan takut dan berfikir dua kali seblum nak lepak - lepak atas kereta ..heeheee..nice idea!kawaiii zzang!

    BTW, dah tgok dah ceritrita jepun tajuk BOKU NO ITA JIKAN?pminat japan kan?heheee

    followers blog ke 125 sebab tertarik dengan lawatan pergi japan walaupon satu entry pon ta baca sbb ksuntukkan masa..dah bookmark dah blog nih nak baca pasal japan plak...heehee..nnt dtg lagi...

    klik ur nuffnang..will u click mine back??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Why Hello Tharrr~ (gaya seekor pedobear menegur unsuspecting little kids... LoL) Hahah welcome2~ X3

      Boku no Ita Jikan? Oh belom, cerita jiwang ker? Jiwang2 malas skit sis nak layan... hahah ;3

      Why thank yiuuu~ Irrashaimase, douzo~ ;D

      Opkosss, lets be ad click buddies! X3

      Delete
  17. salam plain, penah dgr tak kucing suka masuk kat dlm depan enjin kereta ikut laluan bwh??

    Ada jln pnyelesaian tak? anak n bapak kucing kami n jiran2 suka sgt2 masuk, asik2 tiap x nak start kereta mesti check dlu..hmmm geram

    -m84-

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm dik kb bru9, oh penah jugak dengar masalah tu... nampaknya utk masalah ni mungkin kena guna kaedah2 lain yang ada dibincangkan dalam entry ni... maybe kena beli alat electronic anti-pest dan pasang dekat kawasan parking tu, atau letak sesuatu benda yang boleh mengeluarkan bau kuat yang mana kucing2 tu tak suka... good luck ^^

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...