Click Me Plzzzz

Sunday, December 20, 2015

Another quick digital-art practice


Sedang aku memegang graphic tablet sambil menghadap Photoshop CS3 untuk practice melukis sesuatu "facial expression", aku akhirnya merasa blur semacam and ended up melukis OC (Original Character) rekaan aku saja, wearing this particular expression.

Boleh dikatakan, this kind of "...oh?" facial expression is the usual everyday face that I wear almost everyday under many circumstances, since forever (I guess). Don't get me wrong though, I don't exactly look like this OC of mine, well..... hmmm... maybe around 40% similar tu mungkin ada la jugak, kot. I do have one old commando-pattern key (small head scarf) chucked away for some time now in my closet. Hahah~ X3

Maka siaplah satu quick digital sketch yang tahap separa malas nak kaler bagi nampak lebih senonoh sikit kah kah kah... Coloring digitally is something that I'm so not accustomed with, yet... nanti-nanti gua cuba lagi, dengan lebih bersemangat. Ganbatte! Hahaa ;3

>> Now I tag my art-blogger friends to draw their usual, most applied, everyday facial expression using their OCs!! Just draw one expression that you always wear, only one! <<

*Kalau korang tak nak sambut tag aku ini, korang semua dah terkena syndrome suntikan botox, masing-masing tak ada distinct facial expressions untuk mewakili different moods yang spesifik. (lulz)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
)))UPDATES(((

Mereka yang telah menyahut tag "Usual facial expression" aku ini adalahhhh; 

DEADAY
BUDOXE LEE
ZYRA ROXX
cEro
AUJINZ
LEE-KUN

Yosh, now click on their names above to view their cool artworks. These people are now officially my awesome art-blogger friends ;3
 
Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

33 comments:

  1. suka dua2, yg colour n tak colour...40% saja..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks, 40% tu kira rough estimation je X3

      Delete
  2. kah.. aku tak kena tag kan kan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang bukan rakan art-blogger aku ka jinz? huhuu...

      Delete
    2. hahahaha.. baiklah.. nanti aku buat.. huhuhu

      Delete
  3. Eehh kena apa plain tak approved komen gua.sedihnyaaaaa TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiks? takdak pun komen lu yg lain selain yg ni untuk entry ni? gua siap check kat bahagian spam lagi tadi, takdak pom? huhuh...

      Delete
    2. Alaa google punya pasal lah ni. Ok gua cuba taip apa yg gua ingat, hiks.

      Woahh Plain dah ada mata! Selalu kecantikkan mata tersembunyi di sebalik kaca mata, hehehehe.
      Gua considered as art-blogger friend ke foe? Heh heh heh

      Delete
    3. keskeskes... kalau lu nak tau, rupa mata gua dah sememangnya sedia exposed for u'ollz to see (look at my icon) ;3

      gua selalu cam malas nak lukis mata pada OC gua, kali ni lukis bagi nampak mata sebab nak cakap pasal "facial expression"... kah!

      lu pun salah seorang daripada art-blogger friends gua laaa, sama2 join projek indie BOTK tu, harus la jadi geng gua ;3

      Delete
  4. Plain. artwork hang semart. OK tu je nak cakap. ehhey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awwhhh doumo arigatou, Mona-chan!~ XDDD

      Sambutlah tag aku ini wahai Mona yang ohsem!! X3

      Delete
    2. Woah aku pun kena tag ke? Jap nak terharu.. Jarang dah on pc sekarang. lol

      Delete
    3. Mona you're so sweet i lap u hahah~ XD

      Delete
  5. Kau ni, saje buat aku dengki nak ada graphic tablet jugak...
    Apsal tabung ni tak penuh-penuh lagi ni padahal tiap-tiap hari aku isi...hahahaha

    btw, nice one, P!
    agak-agak aku punya default expression kat muka apa ek? Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa mungkin tabung kau tu bocor agaknya, ataupun graphic tablet yg kau aim tu jenis cintiq kot huhuh...

      thanks C! default facial expression kau most probably macam seorang nerd yang tengah leka membaca buku quantum physics, maybe... kah! X3

      Delete
    2. Idok leerr cintiq, tapi kali ni aku plan nak laa beli yg tahan lama sikit, tak laa sampai cair lebur bateri sampai rosak...hahaha

      Ok laa kalau muka aku mcam nerd, tapi aku rasa muka aku ni mcam muka pecah rumah sikit...hahahah

      Delete
    3. eleh C, bateri pen tablet lama kau tu boleh cair lebur dalam pen sebab terbiar lama sangat tanpa digunakan, bukan sebab jenis graphic tablet tu murah sangat ke apa... kalau kau remove bateri dari pen tu sebelum simpan lama tu, selamat je graphic tablet lama hang tu, boleh jadi panjang je hayat dia kalo jaga elok2... ke bukan sebab tu? :|

      pecah rumah konon, weiii hang jangan la kutuk ciptaan Allah Taala, tak baik huhuhuh...

      Delete
  6. bakat melukis yg ohsem., kipidap ;p

    ReplyDelete
  7. wow... hahahaa jeles betul tengok T.T
    *sob sob*

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam ni pun boleh jeles ke huhuh...

      Delete
  8. Secara x langsung, aku pn turut tertagla ni? QAQ Nanti aku usahakan muka default aku tuh.. aku ternampak ni dr Day..dan akhirnya sampai ke sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leeee huhuh... hg dah tak drop by blog aku lagi dah ka huhu sob sob...

      Delete
    2. Jangan gitu plain-sama... Aku nak drop by tp apakan daya, masa amat mencerumbui aku..XP Plus, keje aku skang kluar pagi, balik malam tapi xde kaya2..haha..

      Nanti2.. akan kubalas dendam dengan melawat semua blog2 sohbat2 ku..! >A<9

      Delete
  9. Cool gile !! , I wish I have your skill , Saya suka arts ! tp biase lah bdk engineering ni semue tangan keras (T_T) , I need sifu like you!!! I admire your arts a lot . Kan best cari bakat2 melayu seperti kamu and then buat Anime takraw Haha . I will be the first one to buy those DVD . Alright I'm going to be your fan :D . - Syamsid Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa awwhhh thanks Sid (can I call you Sid?), you're giving me way too much credit here man (; w ;)...

      Delete
  10. takleh nak kata apa. Memang gempak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh apsal pujian semata2 ni KA, kritikan mana kritikan? hahah :p

      Delete
  11. saya sahut cabaran ini~

    http://budoxesquire.blogspot.my/2015/12/ekspressi-muka.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa nice budoxe! Macam ni la art-blogger friend yang sempoi *thumbs up* ;3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...