Thursday, February 15, 2018

Happy Chinese New Year 2018 :)

Yee Sang (or Yusheng) halal, available at Sushi King restaurant. A special, festive and limited item on Sushi King's menu only available sempena menyambut CNY...
After being well-tossed and mixed, this is what you get. Lots of glorious and delicious stuff, all in perfect harmony... X3
The taste? Pada tekak aku, oishii (sedap)... aku bagi skor 8.5/10. Get it while it's still available (bukan iklan ya, seriously this is good stuff!) :D
  
It's like a Japanese version of a festive Chinese dish, and it's awesome. I ain't Chinese (I have a Chindian ancestor though) but who cares, all wonderful halal food is always welcome to party in me belly~ :D

~ Happy Chinese New Year 2018 ~
Tis the year of the dog, da dawgs be howlin' and rollin', others be hatin'... :D

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( = ^ w ^ = )

16 comments:

  1. Pernah sekali mkn yee sang..seafood semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang biasanya seafood and veggies je kan bahan2nya... sodap~ :D

      Delete
  2. Replies
    1. xiexie
      ehh rasa sotong kurita kecik tu sedap x?

      Delete
    2. Sotong kurita kecik (chuka idako) ni sangat sedap, manis dan tak kenyal sangat... just nice :D

      Delete
  3. Sedapnya, Zumal tak pernah try lagi. Kawan yang chinese tak ade kat Perlis. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee gua pun takde member Chinese kat sini Zumal, bedal ja pi Sushi King pastu tapau yee sang ni bawak balik makan kat rumah dengan family :P

      Delete
  4. Nampak sedapppppp. And tengok yang dah gaul tu tetiba teringat nasi kerabu haha

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh ya... for new followers, please drop a comment to say Hi or any form of greeting ya, dengan itu barulah si plain83 ni boleh view blogger profile kalian dan follow blog kalian kembali :D
P/S: Inappropriate and obscene blogs won't be entertained though, harap maklum (^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...