Click Me Plzzzz

Friday, September 21, 2012

Personal Anime Review #1

10 POPULAR ANIME which I think are cool, fun and worth watching:

#1 Bleach
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Comedy, Drama, Supernatural
Creator: Kubo Tite
Vintage: 2004
Type/length: Hundreds of episodes with multiple movies (on hiatus mode)
Personal awesome meter: 8.5/10
* Shinigami Academy and Soul Society rock meh world! Karakura town mamotte masu!! XD


#2 Naruto Shippuuden
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Adventure, Comedy, Drama, Supernatural
Creator: Masashi Kishimoto
Vintage: 2007
Type/length: Hundreds of episodes with multiple movies  
Personal awesome meter: 8/10
* Naruto generation of shinobi all grown up! Fight n defend your way of ninja, datteba yo! ^^



 #3 Naruto
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Adventure, Comedy, Drama, Supernatural
Creator: Masashi Kishimoto
Vintage: 2002
Type/length: 220 episodes, 3 movies (completed)   
Personal awesome meter: 7.5/10
* Naruto in the kiddie days is fun to watch, kage bunshin no jutsu! ^^




#4 One Piece
Ratings and more reviews here

Genre: Adventure, Comedy, Drama, Fantasy
Creator: Eiichiro Oda
Vintage: 1999
Type/length: Hundreds of episodes with multiple movies
Personal awesome meter: 6/10
* Ho ho ho, a pirate's life for Luffy and crew~






#5 Ao no Exorcist
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Comedy, Drama, Supernatural, Fantasy
Creator: Katou Kazue
Vintage: 2010
Type/length: 25 episodes (completed)
Personal awesome meter: 8/10
* Caution: some religion sensitivity...(!!^_^)






#6 Beelzebub
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Adventure, Comedy, Romance, Supernatural
Creator: Tamura Ryuhei
Vintage: 2011
Type/length: 60 episodes (completed)
Personal awesome meter: 7/10
* Beelbo finally got some diapers on Animax LoL!! XD







#7 Fairy Tail
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Magic
Creator: Hiro Mashima
Vintage: 2009
Type/length: Hundreds of episodes (on hiatus mode)
Personal awesome meter: 6.5/10
* My magic is better than your magic!! Hiyarghh!! XD






 #8 Death Note
Ratings and more reviews here
and here

Genre: Drama, Thriller, Supernatural, Mystery, Psychological
Creator: Tsugumi Ooba
Vintage: 2006
Type/length: 37 episodes, 2 live movies (completed)
Personal awesome meter: 8/10
* I can write your name using my left hand stuck in a bag of chips!! Now shinuuu!! (-A-)






#9 Spooky Kitaro (Hakaba Kitaro)
Ratings and more reviews here
Genre: Horror, Comedy, Supernatural
Creator: Shigeru Mizuki
Vintage: 2008
Type/length: 11 episodes (completed) + multiple versions + live movie
Personal awesome meter: 6.5/10
* Minna de utao, ge ge ge no geeee~ (^3^)


#10 Detective Conan  
Ratings and more reviews here

Genre: Action, Adventure, Horror, Comedy, Mystery, Drama
Creator: Gosho Aoyama
Vintage: 1996
Type/length: Hundreds of episodes with many movies
Personal awesome meter: 7.5/10
* The culprit is...Mr. Yoshida san!! XD




~~~~~~~

10 LESS POPULAR ANIME which I think are AWESOME and should be more popular:


#1 Natsume Yuujinchou (season 1 - 4)
Ratings and more reviews here:
season 1, season 2, season 3,
season 4
Genre: Drama, Comedy, Supernatural
Creator: Yuki Midorikawa
Vintage: 2008
Type/length: 4 seasons total, 13 episodes each
Personal awesome meter: 9/10 
* I love you Nyanko sensei nyaaa!! XD

 
  
#2 Usagi Drop 
Ratings and more reviews here

Genre: Drama, Comedy, Slice of life
Creator: Yumi Unita
Vintage: 2011
Type/length: 11 episodes, 1 live movie (completed)
Personal awesome meter: 9/10  
* Rin, you be a good girl forever ok? ^^






#3 Hotarubi no Mori e
Ratings and more reviews here
Genre: Romance, Supernatural, Slice of life
Creator: Yuki Midorikawa
Vintage: 2011
Type/length: Movie (completed)
Personal awesome meter: 9/10  
* What a beautiful yet sad movie this is...(sobs) TTATT



#4 Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai (Ano Hana) 
Ratings and more reviews here

Genre: Drama, Slice of life, Supernatural
Creator: A-1 Pictures Inc.
Vintage: 2011
Type/length: 11 episodes (complete)
Personal awesome meter: 8/10
* So sad yet very entertaining to watch....owh I'm confused T_T



 #5 Tsuritama
Ratings and more reviews here

Genre: Slice of life, Supernatural
Creator: Kenji Nakamura
Vintage: 2012
Type/length: 12 episodes (complete)
Personal awesome meter: 7.5/10
* I am so ready to go fishing if I have awesome fishing buddies like them!!! XD





#6 Samurai Champloo 
Ratings and more reviews here

Genre: Adventure, Punk, Action, Drama
Creator: Shinichiro Watanabe
Vintage: 2004
Type/length: 26 episodes (complete)
Personal awesome meter: 8.5/10
* Mugen and Gin, when will you ever learn that fighting each other is not a good option? (!!-_-)





#7 Natsuyuki Rendezvous
Ratings and more reviews here

Genre: Drama, Romance, Supernatural
Creator: Haruka Kawachi
Vintage: 2012
Type/length: 11 episodes (complete)
Personal awesome meter: 7.5/10
* Fighting a ghost 'danna' sure is tough eh, taihen sou kedo ganbatte ne ^^





#8 Kuragehime
Ratings and more reviews here
Genre: Comedy, Romance, Slice of life
Creator: Akiko Higashimura
Vintage: 2010
Type/length: 11 episodes (complete)
Personal awesome meter: 8/10
* Hahaha I love watching this!! No season 2?? XD


#9 Arakawa Under the Bridge (season 1 & 2)
Ratings and more reviews here:
season 1, season 2 

Genre: Comedy, Romance, Fantasy
Creator: Hikaru Nakamura
Vintage: 2010
Type/length: 2 seasons, 13 episodes each, 1 live movie
Personal awesome meter: 7.5/10
* Everybody's got a unique chore to do, that's the rule if you wanna stay under this bridge!! XD



#10 Moyashimon (season 1 & 2)
Ratings and more reviews here:
season 1, season 2
Genre: Comedy, Supernatural, Slice of life
Creator: Masayuki Ishikawa
Vintage: 2007
Type/length: 2 seasons, 11 episodes each
Personal awesome meter: 7.5/10
* What a FUN way to learn about food science and bacteria! Seriously!! XD



and of course...all of GHIBLI STUDIO'S ANIMOVIES COLLECTION~ (^w^)

and many many moooore...in my NEXT personal anime review coming soon ^^


Lastly, enjoy my solo acoustic guitar+vocal cover of Aishiteru (tv size) - Kourin, the end theme for the anime Zoku Natsume Yuujinchou (2nd season of Natsume Yuujinchou) ^^


I'm hoping and rooting for a season 5 (Natsume Yuujinchou Go) of this particular series!! This 'home made' cover has been submitted to a Natsume Yuujinchou fan group as a support for a possible season 5, so the mangaka of this anime, Yuki Midorikawa sensei, knows how much her fans love her work and very much looking forward for a possible season 5 from her!! XD

Season Go de tanomu yo, Midorikawa sensei!! Onegaishimasu ne, akirame nai yo...minna matteru kara ganbatte!! (>w<)

53 comments:

  1. Nice cover, good voice too. How bout be the next najwa latif n ainan tasneem haha.

    Oh how could u rate one piece only with 6 marks its hurt me so much. Its my most favorite manga and currently no.1 manga in Japan too. Mungkin jalan cerita dan stroke lukisannya tidak begitu menarik bg sesetengah org but in my opinion storyline dia so much better than bleach & naruto yg kita dah boleh agak cerita dia camana and the plot is so predictable, tapi one piece we dont know whats in oda-sensei head, the plot is very twisted with many characters with unique abilities and badass like trafalgar law, whitebeard, smoker, mihawk, etc, plus dgn stupid humor from luffy and his crews, selalu buat org tertanya2 dan tertunggu2 for the next chapter.

    Dulu waktu muda layan gak anime, tapi dah tua2 ni dh xsanggup layan anime, too time consuming, 1 episode nearly 25 min, kalau 300 episode? I dont how much time i need to spend to watch animes. Sbb tu lebih prefer baca manga je, 1 chapter at least 5 to 10 min boleh habis. Kalau nk tgk anime pun skrg ni i just watch anime yg bukan dari manga like gundam, etc, sbb manga-based anime ni 1 jalan cerita dia kita dh tahu, 1 lg terlalu byk fillers yg mengarut2 terutama naruto, even dragon ball dulu pun terlalu byk fillers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk sgt typo n grammar nazis ni... Taip pakai hendphone huhu

      Delete
    2. Hohoho noob tq singgah ^^
      Oh aku nak remain unknown singer/enthusiast/hobbyist saja, x mo popular (pop-soul cop aku douchebaguette ngan statement ini hahaha)XD

      One piece aku rate 6/10 sbb x berjaya menggamit aku utk follow smpai beratus2 (dasat punya banyak) episodes, n also x berjaya membuat aku nak tengok smua movies dia (juga berlambak). Jokes dia mmg kelakar tahap bleh buat skrin basah kalo tersembur air nescafe tergelak, tp ntah aku malas nk continue after episode yg ke brapa ntah ^^

      Most anime (yg vintage 2008 n below) ni aku layan time study dlu, bila dh keja dh kureng bnyk sbb mcm ko kata, time consuming. Bila tension sgt mengagau donlot and layan anime balik from time to time, hilang tension gelak (laughter is an effective medicine for me). Dah ringan skit kepala, layan ngadap keja balik..normal routine XD

      Delete
    3. one piece tak larat nak layan anime, banyak sangat..naruto aku stop masa filler sampai setahun tu,terus xde mood nak tgk. bleach pun da stop gak.. skang baca manga je, huhu

      Delete
  2. excellent.dalam group 10 popular anime tu semuanya saya follow kecuali Spooky Kitaro. And then for the 10 less popular tu cuma layan Samurai Champloo. for me,storyline paling best of course one piece.the most funny one is beelzebub.theme song paling best ialah samurai champloo sbb ade rapping.agak unik.Ao no Exorcist agak menarik jalan ceritanya..tapi masih awal untuk dinilaikan sbb still new.manga pun baru chapter 38.but has a lot of potential.last one not to forget,eye shield 21.best tapi finish to early.

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss,lupa..ada lagi favourite.Yakitate japan and toriko.Kedua-duanya membuatkan selera makan meningkat selepas membaca manga atau menonton anime.hahaha.serius,saya jadi minat makan roti sbb yakitate japan.and then minat makan daging sbb toriko.time tengah excited follow toriko,that time berat badan naik mendadak from 58kg(kurus) to 78kg in just a few months.hahaha.

      Delete
    2. Huehehehe tq singgah ^^

      Yaaa Yakitate Ja-Pan, ingat nak masukkan but then i thought well simpan utk next review saja ^^
      You're like my friend, he also naik berat badan layan Yakitate Jpn, bukan saja roti tp sgala bnda lain menggamit dia utk telan gara2 anime tu. Sib baik i'm not affected with the same syndrome hahhahaha XD

      Toriko, ok bleh layan but really mengarut, pokok daging? kahkahkah..Cooking Master Boy lagi menarik to me, bagi idea utk try mcm2 masakan, masa study mster dlu my house mates jd mangsa utk try my experiments, bila depa tanya ni recipe amik mana? I said dari anime...n then they went "ohh...wait whatttt???!!" pstu melantak jer hahahha! XD

      Eye Shield 21, oh yaaa best...Gintama juga, watch out for my next anime review muhahaha! ^^

      Delete
  3. What~!! Fullmetal Alchemist Brotherhood pun tak dimasuk sekai anime best wooi, ak minat dia punya over
    all animation~!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih anon pon komen haha welkam2...

      Fullmetal Brotherhood aku dah list dlm 10 popular anime tp aku remove n decide utk simpan for next review..kelabu mata memilih hahaha XD

      Delete
    2. yep.. fullmetal mmg best.. masuk kan k nnt.

      Delete
  4. dulu aku memang kaki anime
    bleach mahupun conan dan doremon

    tapi sejak bleach makin fail, sejak itulah aku fail bab anime ni
    lgpon aku dah makin sibuk dgn keja2 luar (selain keja makan gaji aku)

    btw, im impressed
    very gooooooooooooooooooooooood cover tho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleach anime bila dia stop and jd on hiatus mode, my heart broke uhuhuuu T_T, tp kira better lg dari dok letak fillers yg tah hapa2..hahaha

      ya, kerja n aktiviti mencari duit mmg penting, kestabilan jiwa n kesihatan minda kna jaga jugak bila ada masa terluang ^^

      kikiki oh tq tq XD

      Delete
  5. Plain,apakata ko tukar pic avatar ko tu..dah macam simbol illuminati lah..mata satu..mohon owner menimbangkan cadangan bernas dan mustahak ni..heheheh

    Aku dulu layan lah dragon ball,Naruto apa semua kejadahnya anime jepun ni..disebabkan terlalu ramai die-hard fan "Kejepunan" ni..buat aku jadi tak minat coz jenis aku suka cari hobi yg ekslusif je..jenis hobi yg orang tak tahu dan tak minat.

    aku start dari kecil dah layan citer cina(drama,pilem,)citer jepun dan citer korea yg masa tu sorang pun tak tahu lagi kat mana Korea berada siap ejek lagi bahasa korea cam gampang..after citer korea mulai meledak..semua pakat jadi gila jadi korea wannabe..seingat aku citer korea 1st aku tonton pada tahun 2000(suka benor waktu tu aku ngajuk cakap korea)..paling aku ingat movie korea adalah Taegukgi..dimasa aku sedang layan lagu korea(permulaan k-pop)..semua cakap aku gila..start tahun 2007/2008 keatas..K-pop sudah mula menguasai asia..dan aku terus tak minat korea..hanya jepun masih bertahan di hati(tak serancak dululah)..Crows zero ler paling mendapat hati hehehe.

    So,aku mula buat genre baru aku sendiri..keluar dari genre mainstream feveret ramai..aku cari hobi baru yg pelik bagi org dan cakap aku gila(hehehe),ah sebut soal freemason tu..sebelum meletup isu freemason dan illuminati ni pada tahun 2006..aku dah lama tahu masa tahun 1999 lagi,ustaz kasi CD..berkaitan tajuk tipudaya yahudi..lepas pendedahan tu(oleh mastika tahun 2005)..macam biasalah..Rakyat Malaysia ni mudah jadi taksub dan paranoid..bodo punya umat melayu.

    hahaha aku dah mula merepek..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aarghh icon mata tu dah sebati dgn identiti aku la zack...pedulikan smua teori illuminati freemason kejadah smua tu huhuu..fyi mata tu adalah mata aku sndri, bukan curi pic mata mana2 artis atau anime character LoL! XD

      Aku dari skolah rendah lagi layan komik jepun: Doraemon, Kungfu Boy, Dragon Ball smua tuh, yaa kengkawan sekelas aku agak pelik ngan aku masa tu, dah skolah menengah makin ramai layan komik n anime so x pelik sgt dah..

      Citer/drama korea aku x layan sgt, bnyk klise n berendam air mata..aku prefer genre humor n lawak kering or horror/mystery, so japanese media mnjadi pilihan hati. Ada satu drama cina ni aku layan dulu sbb lawak n mengarut, Journey to the West...kakakaa mmg lawak versi cina yg aku ikut tuh! XD

      Bahasa korea, aku pon suka buat lawak jugak..sbb stengah2 perkataan n intonasi tu siyes bunyik mcm tamil..cuba hang picture sorang korean ckp "kurom yenna de" dgn intonasi ala tamil smbil gerak2kan kepala dia...kakakaa lawak bg aku XD

      Crows zero? Oh aku blom layan anime tu, tgh k.i.v XD

      Delete
    2. Ish ko ni,cari ler avatar yg mengancam skit..ada patut pakai simbol mata?apa pun tak bley :D

      hahahaha,dulu citer2 cina mang best..lawak cam sial..tambah2 stephen chow kalau berlakon xD tapi sekarang citer cina dah tak bleh bela...hampeh

      Bahasa Korea ni bahasa dia kasar,bahasa tamil walaupun pening jauh lebih lembut dari bahasa korea..kah3

      Crows zero aku layan movie je :P

      Pokoknya..best bercakap soal minat ni ^_^

      Delete
    3. haha crows zero anime version aku tgh kiv, live action movie dia yg muncul dulu dr anime pon aku blom layan...gangster ala2 count zero (korean movie) je aku nengok, bleh tahan..

      psssst, ko ada rasa jiwa terganggu ka nengok mata aku renung kat ko balik dikala ko menaip reply comment aku? wahkakakakaka XD

      Delete
    4. Aku rasa STRESS gila babi tengok pic mata ko,ase cam nak cucuk dengan berus jamban :D hahahha

      Crowss zero ni Movie dia layan lagi kalau nak menyelami dan menghayatinya hihihi..ehh ko silap lah..mana ada jepun tiru korea..Korea yg selalu tiru jepun.

      Delete
    5. kikikikiii ya aku tau renungan aku tajam mcm pedang samurai..mohon jgn berus LoL XD

      woi mana ada aku kata Jepun tiru Korea maaa...aku compare saja sama itu count zero, x kata tiru pon...LoL btw kalo masuk bab anime korea, bg aku mmg fail n kekok, nippon animation tetap mendominasi. Korea popular sbb live action filem n movies dia saja (bg aku la) =P

      Delete
    6. ala zack... . hang nih elitis la, bila benda baru tu jadi mainstream, terus nak keluar dari kumpulan tuh..

      apalaa...

      Delete
    7. pasal member letak gmabr mata dia pun nak kecoh..tu tak kena tak kena,ni tak kena.

      Delete
    8. uiii anon backing aku ka?? ehehee aww terharu siot!! XD

      Delete
    9. eh silap bukan 'count zero' tp 'conduct zero'..baru terperasan hahaha mamai sungguh..

      Delete
  6. mana fma brotherhood ngan kenshin?!!

    nasib baik ko x list anything from clamp. kalo tak aku unfolow ko, hahaha

    buaat la review pasal anime ghibli, ramai x tengok lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat dengan clamp? terlalu mainstream ka?

      Delete
    2. uit hime-chan, ada follow aku ka? oh ya eh pesal aku x leh nak follow ko ar? mana function follow kat blog ko? sng nnt nk check updates ko kat dashboard kalo follow =P

      fma brotherhood dah list tp saja tarik balik utk next review, rambang mata memilih 10 saja dlu for popular category..kenshin x terlintas lak nak letak hahaha...akan dipertimbangkan XD

      no worries clamp aku x layan kekeke XP

      Ghibli nnt aku buat entry special utk dia saja muhahahaa XD

      Delete
    3. aku tau pasai apa clamp korang tak layan...

      pasal card captor sakura ada unsur2 halus yaoi
      tak pasti ngan anime lain...

      tapi come on... code geass best giler kut, watak utama ada bloodline yang cool

      Delete
    4. plain: kenshin anime follow komik up to shishio je, so maybe bole scrap la :p

      aku rasa cam lagi bes kalo ko buat review anime per anime kot.

      biskut: oh, aku memang overall x minat shoujo sangat, shoujo yg aku folow limited (eg nana,ouran kokou host club). and clamp aku x minat lukisan dia. just personal preference :)

      Delete
    5. bukan nk prejudis kat clamp, tp aku x brapa nk boleh layan genre dia yg agak begitu 'fangirl fantasy mode' n lukisan dia yg agak...disproportionate anatominya (personal preference)..no offense ^^

      Delete
    6. bagus la korang tak minat shoujo... buat karya mmg tumpu pada fangirl jer. bilakah anda semua dapat kesedaran untuk tidak minat shoujo?


      tapi Code Geass.... haaa, korg nak cakap anime nih tak menarik ke? pelukis dia datang dari clamp

      Delete
    7. Hmm..Code Geass juga kurang menggamit n tidak memberi impak yg berkesan bg aku, again due to personal preference ^^

      Delete
    8. code geass citer pasal apa?x penah tgk

      Delete
    9. according to anime access (port anime favorite aku), this anime is set in an alternate future (involves mecharobots n those futuristic stuff, where the main characters wear special uniforms), where the series focus on how the former prince Lelouch Lamperouge obtains a power known as Geass and decides to use it to destroy the Holy Britannian Empire, an imperial monarchy and a superpower that has been conquering various countries..bla bla bla..tengok gak memula tu, pstu malas nk continue huahua...sorry buskut =P

      Delete
  7. mohon review sword art online jua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zack..yaoi tu skop dia gay (bl=boy love) yg kekadang ada unsur incest..sgt bahaya n perlu dipantau, sbb genre tu mmg mula mnjadi hot dikalangan fangirls tegar sejak beberapa tahun yg lalu lg...

      bnyk lg unsur2 membimbangkan yg telah diterapkan dlm anime, yg telah mencemarkan industri tersebut yg mana asalnya bersih n hanya bertujuan mengetengahkan seni grafik yg hebat..

      Delete
    2. ha betul2,anime2 songsang ni memang bahaya..

      Aku pernah dengar yg mangaka kat jepun tu dah mengalami ketepuan dan disperate nak hasilkan idea baru.

      sebab tu dorang buat genre2 yg tak sihat macamni.

      Delete
    3. selalunya peminat yaoi ni peminat k-pop jugak...
      kalau kutuk sikit, pergh get ready for tons of backlash.

      pernah kawan pompuan aku bercerita ada satu minah nih sahur makan maggi sambil tgk gay porn..... kejadah apa ini? ini terlalu luar tabii sungguh bagi aku. dan sejarah hidup dia yang minat manga/anime yaoi menyebabkan aku fikir dia ada kecendurangan tgk gay porn..

      oh btw, tak silap aku yaoi kadang2 ada tunjuk tema incest atau brotherly love
      ohh dia bertudung (bagi aku peminat k-pop byk bertudung) dan dia pi korea, boleh lucut pulak tudung tuh. haish, nilai2 agama yang dia dokong selama ini boleh disengaja tinggalkan pulak.

      Delete
    4. eeeep!...mmg luar tabii btol kawan kpd kawan ko tu (smpai x mengaku kawan hahhaha), mungkin juga ada mslh mental minah tu smpai bleh tgok bnda yg menjijikkan tahap dewa itu smbil makan tanpa ada rasa geli geleman atau nak termuntah hijau..*gasp*

      bab gi obesea tros tanggal tudung/hijab/jilbab hatta purdah mahupon burka skalipon tu, yg tu mmg perkara biasa bg kebanyakan pompuan islam melayu marhaen yg pendirian dia x ubah mcm lalang, mmg bleh gelakkan saja golongan spt itu, x de pendirian..non-muslims pon x respek org yg x de pendirian cmtu tau, hahaha =P

      Delete
  8. i love naruto!! btw, salam kenal :)

    ReplyDelete
  9. plain,buat lah entry baru...

    btw pandai ea ko masak?hahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiii ada yg ternanti2 entry baru aku no?? wallaa hihihohohaha XD
      warning, next entry dijangka bukan psl anime (aku bukan otaku tegar nk buat entry berkisar anime smata2 for every post, melainkan kalo aku gi buka blog anime pulak) ;p

      pandai memasak tu tak la, boleh la utk kenyangkan perut, basic skills...bg aku skill+sense memasak ni smua org wajib kna ada, laki n pompuan..sbb smua org perlu makan utk hidup..mmg banyak kedai makan ada tp bg aku, bosan gila kalo asik makan masakan kedai, bleh hafal rasa setiap menu mcm mana, bosan gila..aku masih boleh ingat mcm mana rasa nasik goreng kg kat satu kedai yg aku slalu makan masa study 6 tahun yg lalu, bukan x sedap tp membosankan...

      Delete
  10. Replies
    1. manusia sama yg brmcm2 identiti...entry baru on da way XD

      Delete
    2. tak paham macam2 identiti?

      Delete
  11. mula2 dlu selalu tengok conan, tapi tak ikut sangt. lepastu terjebak pulak dengan naruto sampai sekarang,

    pastu terpikir "apsal la aku tak terjebak dengan anime yang pendek2 je" haha.. tapi, kalau anime, sekali tejrbak tiada jalan keluar. haha. btw, kalau ada masa , anime2 yg pendek2 yng dah direview kat sini akan ditonton sambil mkan popcorn. :D hehe

    ReplyDelete
  12. Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
    you will be a great author.I will be sure to bookmark
    your blog and will come back from now on. I want to encourage yourself
    to continue your great job, have a nice holiday weekend!


    my blog :: girlsbarcelona

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...