Click Me Plzzzz

Sunday, October 20, 2013

Awan Sembilan sekarang yang sudah agak "Kelaut"...

Salam ceria Ahad buat rakan-rakan readersku yang bermacam ragam sekalian, semua sihat? Kat tempat korang tengah dok hujan ka cerah? Kat sini tengah hujan, jadi aku menaip sambil sekali sekala mengerling hujan yang sedang renyai-renyai turun membasahi persekitaran halaman rumahku yang menghijau... ヽ( ´¬`)ノ

So apakehal dengan tajuk entry kali nih? Awan Sembilan? Kelaut? Apa kaitan???

Pic. ceklat "kelaud nine" mini yang dirembat dari pakcik google image

Tengok picture kat atas, mewah dengan kekacang... langsung tak macam rupa Awan 9 mini candy bar yang aku baru makan tengahari tadi selepas lunch. Dah lama aku tak makan ceklat nih, kalo tak silap last time aku makan Awan 9 ialah pada zaman aku study kat uni dulu. Masa aku kat sekolah dulu memang agak selalu la aku ngap ceklat nih, dan masa tu aku ingat lagi, jumlah kekacang yang ada di dalam setiap mini candy bar tu agak padat, sama rupa macam dalam gambar yang kat atas nih. Memang marvelouslah ceklat nih pada ketika itu... tapi sekarang, dah macam tak ada langsung kacangnya... sekadar serpihan-serpihan halus yang sangat jarang susunannya kat bahagian caramel candy bar tu... ohhh, sungguh hiba perasaan aku dikala menggigit dan mengunyah kelaud nine zaman sekarang yang sudah agak kelaut... (T▽T) 

Adakah aku yang kurang bernasib baik kerana dapat kelaud nine yang tak best kali ni, atau memang zaman sekarang ni ceklat nih dah bertukar ratio kacang-caramel-marshmallow-chocolate dia? Korang suka makan ceklat ni tak?

~(=`ω´=)~

Oklah, setakat ini dulu ranting aku setakat ini, sekadar curi-curi masa mengenang zaman silam yang mana produk makanan adalah lebih mewah bahan-bahannya dan juga berpatutan dengan harganya. 


Jya matane koneko-tachi chan~ (=^w^=)

23 comments:

  1. kelaud nain ni memang bess,

    tapi sekarang osemness dia dah berkurang,makin kurang kacang, tak feel dah mkn , tapi still beli je lgi. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu, last2 nnt amik jalan buat sendiri... beli marshmallow, cooking chocolate, caramel, ngan kacang tanah... susun dalam gelas kecik buat bg jadi ala2 trifel... nnt nk try la eksperimen nih kekeke~ X3

      Delete
  2. Replies
    1. salam kenal, vellcome to meh blog ^^

      Delete
  3. kalut 9 kat bandar mmg kurang kekacang..cuba pergi kat kampung2, kalut 9 nya penuh dengan kekacang enak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiks... bandar ngan kampung order supply kalut 9 dari supplier lain2 ka? mana bleh jd itu macam? ( 0_0 )

      Delete
  4. Cloud 9 sekarang ni memang dah kurang kacangnya. Mungkin kos pembelian kacang dah makin meningkat, jadi kuantiti kacang tu dikurangkan untuk maintain harganya.

    Tapi bukan kat Cloud 9 je macam tu, makanan lain pun sama. Kuantiti dan kualitinya makin kurang. Ada setengah tu pulak, harganya naik lagi ada lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu ya aku pun rasa itu macam... (T▽T)

      Delete
  5. Dulu sy suka cloud nine...tp skrg dh tak lagi..manis sngat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same ler kiter, smlm pun makan sekadar mengimbau kenangan silam... hahah ^^

      Delete
  6. among my fav food...dari kecik sampai besar...selalu makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu aku rajin gak la makan kelaud nain, skang nih dah mcm takde feeling, bahan2 dia pun dah kena catu... heh

      Delete
  7. Dulu paberet.. masa kat univ.. haha memang kalau jaga koperasi tu selalu tibai kelaudnai..

    Ada jugak beberapa tahun lepas masa kerja beli sebab teringat zaman belajar dulu hahaha nak diet la katakan..

    Tapi macam ada berapa jenis la kelaudnai ni.. ada yang ok ada yang ntah hape2 pulak rasanya.. hahaha..

    So dah tak makan kelaudnai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun jarang2 sgt dah makan ceklat skang nih, kalau ada 1 bar ceklat dlm peti ais kat rumah aku, 2 bulan blom tentu bleh abis lg... hahah

      Delete
  8. Dulu kecik2 memang selalu beli cloud 9 ni..
    Ada 30 sen, ada 20 sen, sedap plak tu...

    Sekarang,
    dah laa mahal, tak sedap.
    Bila bukak bungkusan, kecik nak mampus..
    Tak padan dengan harga langsung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tu la pasal... memula aku ingat faktor usia yg menyebabkan aku rasa ceklat tu da tak sesedap zaman kekanak dulu, tp bila dibanding2 keadaan ceklat tu dulu dan sekarang, mmg banyak perbezaannya pun... heee

      Delete
  9. salam plain^^ rasa cloud9 skrg tak mcm dlu lg, kecil n kurng kcg..

    Btw dbrunei skrg diadakan pameran majlis ilmu hingga 28hb oktober ne, btmpat di berakas ICC smpena pelancaran undang2 syariah islam, dbuka ntuk org awam pagi smpai ptg, juz 4 ur info jer..tq

    -m84-

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm, thanks for the info... stakat ni belum ada kesempatan dan kelapangan utk melawat brunei, insyaAllah suatu hari nnt ^^

      Delete
  10. Dah lama tak makan coklat...satu lagi yang penulis patut review - Krunchy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh krunchy heheh, yg ada rice pops tu eh? yg tu mmg da lama gila tak pekena...

      Delete
  11. hahaha Cloud 9 rupanya. cekelat ni memang all time favourite cuma tak dinafikan sekarang ni macam dah wujud kacang dalam isinya. dulu punya la besar2 kacang.

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...