Click Me Plzzzz

Monday, March 24, 2014

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan

Salam dan selamat pagi Isnin buat semua~ ^^

Wah, nampaknya Prince of Noob (a.k.a noob) tengah menganjurkan GiveAway Contest ke-5nya di blog Buasir Otak, sempena menyambut jumlah post blognya yang kini sudah mencapai 1000 entries, wah, tahniah BO~ (°∀°)b

http://buasirotak.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan_23.html

Maka, di kala aku tengah takde idea sangat ni (dan agak busy), aku rasa cambest gak kalau aku join contest sempoi nih, syarat-syaratnya pun sempoi gila, so, "artikel pilihan" aku untuk sertai contest BO ni ialah entry blog yang aku telah publish di kala bulan Ramadhan yang lepas, iaitu Krisis Jantina Seekor Ketupat Palas

"Topik yang ingin dikupas kali ini ialah berkenaan sejenis makanan tradisi orang Melayu sempena berhari Raya, iaitu ketupat pulut daun palas, yang biasanya dimakan bersama rendang ayam atau daging, atau apa-apa jenis serunding. Makanan tradisi ini sangat popular di bahagian utara Semenanjung Malaysia. Orang Perlis dan Kedah, kalau tak tau apa benda ketupat pulut ni, takyah ngaku hang orang Perlis atau Kedah. Ketupat pulut daun palas sekarang ni dah evolve menjadi bermacam-macam ragam mengikut selera orang yang membuatnya, macam-macam versi ada..." (klik untuk baca keseluruhan entry)
 
Dijamin ianya 100% original, termasuk grafik dan jalan ceritanya yang tidaklah aku rasa best mana pun, aku pilih entry yang tu sebab ianya menepati syarat-syarat contest, dan telah mendapat agak banyak pageviews. Contest berlangsung sehingga 5 April 2014, 11.59pm. Lai lai, jom join sekali~ ;3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= ) 

25 comments:

  1. Krisis jantina ketupat tu memang diakui sebagai antara Blog Entri hang yang paling power. Semoga berjaya dalam contest ini :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh... hahah macih2, hang pun join la skali~ X3

      Delete
  2. semoga berjaya dan selamat hari raya :)

    http://amirkhalis.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. macih2, sama la semoga berjaya ;3

      Delete
  3. okeh aritu bila baca pasal ketupat ni br aku tau jenis2 ngan jantinanya. gudlak bebeh!

    ReplyDelete
  4. ketupat palas...ermmmm..nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
  5. good luck ya..
    nanti nak baca la article ketupat pulut daun palas, tu..

    ReplyDelete
  6. good luck!
    jemput baca

    http://sayasyiera.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  7. Aku macam nak join....
    Tp takde idea plak....
    Camne nih???

    ReplyDelete
    Replies
    1. X dpt gua nk nolong kalo cmtu kekeke...

      Delete
  8. reti makan je. tak pernah terfikir plak ada jantina. ingat semua jenis khunsa.

    ReplyDelete
  9. saya suka ketupat palas. nenek tiap hari raya buat. time raya memang time untuk membuncitkan perut. huhu.. good luck ye!

    moh baca artikel saya juga
    http://masyghulonline.blogspot.com/2014/02/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    -admin-

    ReplyDelete
  10. wah plain.. ketupat palas jadi taruhan ye. hikhik.. aku pun join juga ah :p
    good luck ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. join join jangan tak join, meriahkan contest noob~ ;3

      Delete
  11. Datang melawatt~
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  12. Assalam..
    singgah sini dr rumah tuan penganjur contest..:)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/giveaway-contest-gila-buasir-otak.html
    goodluck!!

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...