Click Me Plzzzz

Friday, April 11, 2014

Tokyo trip: Day 1 (part 1)

Salam ceria and konnichiwa to my kawaii readers-tachi chan, minna genki? (semua sihat?)~ XD 
( ノ^ω^)ノ゚

Okies, berikut adalah antara gambar-gambar yang aku ambil mengikut kronologi pada hari pertama trip aku ke Tokyo, Jepun baru-baru ini~ Aku mula story dari atas kapal terbang dari KLIA ke Hanoi, Vietnam dulu. Kat sana barulah aku tunggu kapal terbang transit untuk ke Narita Airport.

Dinner set on Vietnam Airlines - noodles, fish, potato salad, pudding, bread
Hanoi Airport, Vietnam
Hanoi Airport, Vietnam... tengah tunggu nak board flight to Narita...
MOML (Moslem Meal) on Vietnam Airlines to Narita Airport
Immigration forms and cards to be filled on flight before entering Japan
At 5'ish am, dah cerah dah...
Suhu kat luar approximately -30°C, ada ice cristals kat cermin yoo~ ;3
First glimpse of Japan, at 6'ish am, mula rasa saspen semacam ehehee~ X3
Dah sampai Narita airport, tengah tunggu turn nak lepas immigration~
Dah settle bab immigration and luggage, it's time to explore Tokyo~ XD
Logo mak kucing tengah bawak anak kucing ni banyak dilihat di sekitar Tokyo
Ni adalah logo courier company yang popular kat sini, Yamato Transport Co Ltd. Kawaii neee~ (Comei kannn~) X3

Tengok gaya jaring tinggi tu macam baseball field...
Bandar Tokyo yang pesat membangun, at 8'ish am ;3
Tour guide bagitau itu adalah... Arakawa Bridge! Tetiba teringat anime Arakawa under the bridge... mehehee~
Arakawa bridge desu yoo~ X3
The normal daily life of Japanese community in Tokyo
First stop, Tsukiji Honganji Buddhist Temple
Tengah usha Tsukiji Honganji Temple, boleh tahan sejuk dan nyaman udara pagi Tokyo...
Ada singa penunggu kat depan temple nih, japgi aku pi tegur dia... kekeke~
Ohaiyo gozaimasu incik singa bersayap... dah lama kerja kat sini? ;3
...... (dia takdak mood nak jawab soalan aku ler pulak... huhuu takpa takpa, no hal~)
Tengok bas tu elok-elok yer incik singa bersayap...
Bersantai jap kat tepi tangga temple nih...
Jalan-jalan sekitar Tsukiji Ginza fish market pulak, tak jauh dari Temple tadi...
Ohoo ada organic vegetables & fruits, fresh strawberry juice pun ada, singgah jap...
Slurppp... wah fresh gila jus strawberry sejuk, dikisar di depan mata, 500yen satu (~RM16)
Mak oii... fresh Japanese snow crab, aku tengok je ler... hahah
Tsukiji Honganji Temple, sayonara bye-bye... ada chance nanti aku tengok hang lagi~ ;3

Wokeh, setakat ini dahulu entry jalan-jalan aku di sekitar Tokyo pada hari pertama, part 1. Nantikan part 2 yang akan muncul dalam masa beberapa hari lagi, hehee... aku slotkan hari pertama aku kepada 3 bahagian.

Jya matane, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

43 comments:

  1. tgok gambar pun dah menggigil...belum lg pi sana.......tp bandar dia memang bersih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu siang ada matahari kira ok lagi, bila dah malam tu perghh, sejuk betoi... angin dia mmg sejuk...

      Delete
  2. Replies
    1. moarrrr will come... sakura on 3rd day of trip~ X3

      Delete
  3. tak pernah ke sana... uwaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best~ waktu sakura berkembang (hujung march - awal april) berbaloi pergi jalan2 sana, indah memukau ;3

      Delete
  4. Nak pergi jugak!
    Nak pergi jugak!!

    Btw, apsal mewah semacam makanan in-flight dia?
    Apsal AirAsia & MAS tak mcam tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm... sbb harga ticket dia pun agak power, maka makanan dia pun best, kot... tehee~ ;3

      Delete
  5. Replies
    1. oih nnt aku nak pi osaka, aku roger hang eh ;3

      Delete
  6. Bila tengok encik singa bersayap tu, macam si keroberos (watak dalam cardcaptor ssakura). Tengah tunggu rezeki nak sampai ke jepun. Can't wait for part 2.. jgn lama2 ya update hehehe-hanim-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanim-chan~
      nanti jom la join pi osaka seminggu, nak plan sendiri, tak join travel agensi, bajet below 3k~ ;3

      Delete
    2. Kekeke guna akaun laki ku kejap...waah osaka....cantik tempat tu geng! Ok gak tu bajet 3k per head....tapi sure laki ku mau ikut gak tu.....otomatik anak2 ikut tu wakakaka. Takpa la kak su, pigi la dulu. Kena tunggu anak2 besar skit dulu baru sronok mau jalan2. :)

      Delete
  7. Hahaha sorry letak anonymous for the previous comment hahaha...blur skejap..tak ada gmail hahahaha

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. jom ikut aku gi osaka nanti, seminggu, bajet below 3k, ada bran len? ;3

      Delete
  9. Ceh! perlu kene approve lg.! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah, better set approval kat comment blog meh~ ;3

      Delete
  10. waaa... bestnya~ bestnya~ bestnya~~~~ eh, bas tu mcm bas rapid kl laa sekali tengok... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seat dalam bas tu pun mcm bas kita punya jer, sbb kita import kenderaan dorang la ni... heheh

      Delete
  11. 1-jelesnya
    2.meleleh ayaq mata
    3.hurmm toksah tanya nak p ke dak osaka tu.

    dok berangan la nak p Jepun + time Sakura berkembang mekar.
    entah bila nak dapat p entah huwawawawawawawawawawawawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. jangan jeles, nikmatilah gambar2 dariku ini ;3
      2. anda juga boleh pergi jika betul2 mahu, pasti akn dapat direalisasikan juga someday, believe in it ^^
      3. ok titew tak tanya ;p

      Delete
  12. nak gi gak.. huhu

    eh.. singa bersayap tu, kalau tak salah kirin ke namanya.. lupa dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ea... kirin tu bukan naga bertanduk yang bleh terbang ka... heheh, me also not sure ;p

      Delete
  13. beznye! teringin nak ke sana! unik building dia

    ReplyDelete
  14. ini consider musim sejuk ke kat sana??sebab agak sejuk laa jugak..ntah laa, tak pernah lagi pergi tokyo..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. lupa nak taip..menabung lenovo sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arigatou gozaimasu! Klik akn dibalas desu!! X3

      Delete
  16. perghhh giler ah makanan kat dlm flight. teruja aku tengok. ffuuu~~

    plain, kamu kah itu? macam berisi sikit je.. oooo :O betulkah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ish kamu ini pizza, ai mmg berisi leh, mne de ai kurus? ;p

      Delete
    2. hahaha.. ole2 utk aku tak de ke? magnet fridge ke...

      Delete
    3. kekeke, nnt ai buat contest lagi kat blog, hadiah dia ole2 dari japan ;3

      Delete
  17. Alaaa...baru nk kenal yg mana satu plain83..sekali muka letak kartun heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. i like to be mysterious desu~ ;3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...