Click Me Plzzzz

Monday, August 15, 2016

SUPERPOWER - Tagged by Deaday



~~)))SUPPA-PAWWAAAH(((~~

 Salam bulan kemerdekaan buat semua kawan-kawan mayaku sekalian, minna genki desu ka? (semua sihat ka?) ^^

Alright, let's just go straight to the point and talk about superpowers. First of all, arigatou DEADAY for the tag. Terharu jugalah aku apabila ditag oleh salah seorang daripada beberapa kerat nakama art-bloggers aku di kala aku tak berapa nak ada idea untuk merapu apa di dalam blog picisan aku yang semakin bersawang ini. Arigatou ne, MONami~ ;3

Baiklah, ya benar. Seperti kebanyakan orang lain yang pernah berangan-angan kosong untuk memiliki kuasa luar biasa (superpowers) lebih-lebih lagi selepas menonton mana-mana cerita fiksyen berkenaan golongan manusia superhuman (atau alien/half-alien mahupun mutant, whichever you prefer) yang memiliki pelbagai jenis superpowers, aku juga tidak terkecuali. If I have to choose only one superpower or super-ability, I think I would most probably go for..., teleportation (pengaruh dari cerita Heroes) X3

Bercakap mengenai teleportation, iaitu keupayaan luar biasa untuk bergerak dari satu lokasi ke satu lokasi yang lain dengan sekelip mata (literally sekelip mata) tidak kira sejauh manapun terpisahnya kedua-dua lokasi tersebut, aku rasa mesti ramai orang lain juga tertarik dengan keupayaan yang satu ini. Mesti punyalah. Betoi dak Mon? It's just so wonderfully convenient compared to the other superpowers thought by us super-powerless, wishful-thinking humans. Pada aku la, lain orang lain la pendapatnya, kot. Heheh.

Lagi satu superpower yang cukup menarik perhatian aku ialah the superpower with no originality (wuttt hahaha), and that would be the power of copying others' superpowers, and by this I don't mean forcefully absorbing and ripping other people's superpowers off of their wielders like some super-dangerous, super-evil villain. I'm talking about Kaede's super-ability, Taiga's daughter (in the anime Tiger & Bunny). Asalkan dia tersentuh je mana-mana superhero, dia akan dapat guna superpower yang sama dengan superhero tu. Bila nak guna superpower yang lain pulak, dia perlu cari superhero dengan superpower yang lain, dan sentuh je orang tu. With this superpower, I would most definitely like to be friends with superheroes who can fly and teleport. Other than that, having super-strength, super-elasticity, and the ability to read minds would be great too sometimes.

Sekian dulu angan-anganku berkenaan superpowers. Thanks for the tag, Mon. Lama dah aku tak berangan separa-seriusu macam ni. Luls X3

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

20 comments:

  1. Oo macam Peter Petrelli la. Hahahah, ataupun Sylar dalam heroes. Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peter Petrelli, maybe... Sylar? Nooo... Sylar is evilll X3

      Delete
    2. Hahaha at the end kan, Sylar boleh je nak absorb power tanpa perlu potong otak. Hahahaha dia tak cukup kasih sayang je tu XD

      Delete
    3. Hmmm yelah kot kan... most villains dalam cerita apa2 pun memang ada je history 'tak cukup kasih sayang' kan? Huhuh...

      Delete
  2. Waa ramai betul nak kuasa teleport ni XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah anda juga bakal join team teleport? X3

      Delete
  3. Hahahaha.. Team Teleport!
    Minggu ni nak teleport ke mana babe? Jom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom lesap ke Rio, singgah tengok game olimpik... balik hari je trip kita wehuu~ X3

      Delete
  4. best kalau ada semua tu...kena jd superpower yg baik, penyelamat dunia!!

    teleport..leh gi travel all around the world..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, haruslah jadi hero, dan bukan villain X3

      Traveling around the world minus the airfares is pretty much awesome enough XD

      Delete
  5. Aku tak sure aku dah komen ke tidak sebab tadi taip panjang2 pastu tekan publish tak dapat respon sebab internet siput.

    Nice one P.
    Teleportation macam cool tp aku berpegang kepada prinsip 'it's not the destination that's count, it's the journey"

    Nantikan entri superpower aku pulak. Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu yintenet siput memang spoil segala... sobs

      Thanks C, ya betul tu, aku sebenarnya sokong juga part it's the journey that counts, tapi... tapi teleport itu teramatlah kewllll XD

      Saspennn~ :D

      Delete
  6. Teleport best juga tapi taknak terlepas peluang journey tuh..! So, aku pilih superspeed instead..XP

    Flight pun cool tapi nak sayap so ada dramatic flare di sittuhh..! Haha..XP

    Ok, Plain-sama, cepat design costume, aku nak recruit untuk team superheroes kita.. UvU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku... dah... agak... ko nak cakap macam ni Lee-dono hahahaha X3

      *GASP* Aku rasa aku ni ada mind-reading ability kot, ciput je lah tapi... tempias2 je kot, LoL XD

      Costume? Macam ninja je la kot X3

      Delete
  7. Teleport best!!!
    oh, dah ramai nampaknya komen teleport best. Huhu.. okay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha alaa amna, teleport memang best pun X3

      Delete
  8. berbakat sangat!!hebak hebakkk

    ReplyDelete
  9. Nak jadi supapawaaaa jugaklah
    Aduss terer berspeaking japan ni
    Belajaq kt mana ni hahaahha

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...