Monday, October 23, 2017

Sesi Teka Gambar kembali lagi [UPDATED]~

Salam Oktober dan selamat sejahtera buat semua rakan maya yang diingati dan dihormati sekalian. I hope all of you are in good health ;3

Baiklah, sesi teka gambar kembali lagi, dan kali ini aku akan berikan satu hadiah misteri kepada orang pertama yang berjaya meneka dengan tepat NAMA bagi 3 JENIS BUNGA yang terdapat di dalam gambar-gambar di bawah ini. Nama yang aku maksudkan bukanlah nama saintifik, tetapi hanyalah nama umum (common name) in English. Contohnya; 1) Rose, 2) Carnation, 3) Tulip.


Clues: Setiap bunga di atas tumbuh di negara Korea Selatan, dan... aku juga pernah beritahu nama (common English name) bagi ketiga-tiga bunga ini di dalam beberapa entri Korea trips aku yang lepas...

Kalau rajin, boleh saja kalian browse recent entries for answers, confirm boleh jumpa laa... hehehe :3

Hadiah misteri yang merupakan sebuah souvenir yang telah dibeli dari Namdaemun market, Seoul tersebut akan dipos kepada individu bertuah mini contest blog ini melalui pos biasa bersetem. Sedikit clues berkenaan hadiah misteri tersebut: Sejenis objek yang ringan, boleh dimuatkan ke dalam sampul surat bersaiz A6, dan ianya berguna kepada individu yang suka membaca buku dengan cermat. Sekali pandang sudah tahu ianya datang dari negara Korea :3 

Mini contest ini hanya terbuka kepada followers blog ini (anons tidak akan dilayan), dan akan tamat dengan serta merta sebaik sahaja pemenangnya telah dikenalpasti.


Source: giphy.com

Sekian, selamat meneka di ruangan komen! :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~UPDATE!~

Pemenangnya telahpun dikenalpasti, iaitu saudari KAY dengan jawapannya:

1. Dandelion 
2. Azalea 
3. Canola

Sekian! Terima kasih daun keladi, harap nanti teka lagi :D


Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( = ^w^ = )

17 comments:

  1. heyyy gurllll , hehe how r u plain , going to dig on your blog now , so many interesting stuff ya .. i miss blogging so much .. jeles tgok u masih ada passion utk berblogging ,my passion for everytg is mostly dead .. but i still wanna come back in da blogging world with a new bang gituh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omaigash dillaaaa it's been a long taaaim~ *hugs* X3
      I'm doing great thanks, how are your hands now? I hope you're genki and bujidesu :3
      Ahahaa well you know I don't like fb and other medsocs much, but blogging still seems cool to me. You know how in the old days people have physical picture albums stored in their home closets or on book shelves right? I don't really go for physical pictures anymore and so I kinda make my blog my digital 'travel picture' album. Boleh selit travel stories sekali in captions, write down my travel experience and all that :D
      Weyh, come back to this blissful blogging world dillaaa, I'll be waiting for your grand comeback ;3

      Delete
  2. Al salam alaykum

    Nak teka:

    1. Dandelion
    2. Azalea
    3. Canola

    Saya mmg follow blog ni tau! List blog ni ada dalam http://kehelan81-baca.blogspot.com

    Selalu baca tapi tak komen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm Kay :D

      TAHNIAH! *pops confetti*

      Mohon email Nama dan Alamat untuk saya pos hadiah souvenir. Dah email nanti, datang sini semula dan komen "Dah email" supaya saya tahu yang itu memang Kay la yang dah email tu (dan bukan mana2 anon troller yang takde life) :D

      Email ke: yehaa04[at]yahoo[dot]com

      Delete
  3. Alhamdulillah.

    Ok dah email tufulah@gmail.com

    Terima kasih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok TQ, dah confirmkan email. Hadiahnya akan dipos dalam masa terdekat ni :)

      Sama-sama~ :D

      Delete
    2. Assalam. Saya dah terima hadiahnya dgn selamat. Terima kasih, saya amat menghargainya :-)

      Delete
    3. W'slm Kay, Alhamdulillah :)

      Delete
  4. cantik munge..dah ada pemenang!! tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat nak krik2 dah kali ni... hahaa, nasib ada juga yang melayan :p

      Delete
  5. 1. Bunga matahari
    2. Bunga kertas
    3. Bunga kekwa

    masih boleh dapat hadiah tak ni huhu

    ReplyDelete
  6. Seronoknya main teka2. tak sempat pulak join . huhue

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaaAllah akan ada lagi sesi teka gambar. Nanti joinlah main teka sekali ;3

      Delete
  7. Mama x kenal semuanya Tu huhu

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...