Click Me Plzzzz

Thursday, August 2, 2012

My first entry : Testing 123

Assalamualaikum, Good day to all n Salam buat semua bloggers sekalian alam.
 
Kelihatan penulisan blog sekarang yang menjadi tempat utk meluahkan perasaan, telah menjadi satu trend golongan muda, kurang muda dan juga yang telah berusia. Ini membuatkan aku (yang tergolong dalam golongan lewat 20an, kurang muda la tu kot yek?) juga turut berasa ingin berkongsi cerita serta pengalaman2 pelik yang pernah aku lalui selama aku hidup ini, pengalaman dari bangku sekolah, university, kerja dan juga freelancing. Boleh dikatakan, agak banyak jugaklah pengalaman pelik lagi paranormal, and very unlikely to happen di mana kemungkinannya mempunyai kebarangkalian yg amat kecil, yang pernah aku lalui. 

Gambar sekadar hiasan, bukan disaksikan sendiri.

Tapi aku tetap sedar, setiap perkara yang berlaku adalah ketentuan Allah s.w.t yang maha esa lagi maha mengetahui. Allah s.w.t tidak akan memberi sesuatu ujian yang tidak mampu ditanggung oleh hambaNya, melainkan itu adalah suatu pembalasan atas kejahatan yg telah dilakukan. Jadi apabila diuji tu, janganlah kita mengeluh lantas menyalahkan takdir, sebaliknya kita harus bersyukur kerana Allah s.w.t ingat pada kita. Tapi, janganlah pulak kita pandai2 pegi cakap, orang yg ditimpa musibah itu adalah org yg penah/suka buat jahat, maka padanlah muka dia... Siapalah kita untuk mengadili insan yg lain. Hanya Allah s.w.t saja yg tahu, sesuatu musibah itu adalah suatu bentuk ujian atau pembalasan ke atas hambaNya. 

Sekian dulu entry pertama aku ini, akan aku update dgn pengalaman2 pelik yg pernah aku lalui (yg mana aku ingat lah ye), sama ada ianya menyeramkan, kelakar, pelik (plain weird), ridiculous, annoying, inspiring, atau menggembirakan, sepanjang perjalanan hidup aku. Sekian dulu yek, Selamat Berpuasa buat muslimin dan muslimat sekalian.

6 comments:

  1. Replies
    1. hahaha..makasih singgah mai na..nnt next post aku try boh semenarik yg termampu na..*winks*

      Delete
  2. Lets blogging together!!!! hahahahaha ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari buat huru hara di alam cyber..hahaha

      Delete
  3. ntah kenapa, aku suka sangat baca 1st entri kat blog orang lain...walaupun bukan blog aku, tapi sentimental value tu memang terasa...selain itu dpat juga melihat perubahan mereka dulu dan sekarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohohoo mad... bersentimental pulak dia kat sini, aku rasa aku lebih kurang je mcm dulu, hahah

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...