Click Me Plzzzz

Sunday, December 16, 2012

Segmen highlight komenter #2 - kategori wanita


Salam ceria readersku yang comei-comei skalian, 

Segmen highlight komenter kembali lagi, kali ini bukan kategori separa anon, tapi kategori wanita yang diketahui siapa identiti mereka XD 

Seperti yang telah diberi hint pada segmen yang lepas, komenter-komenter yang kena highlight kali ini terdiri daripada para wanita yang kerap singgah mai lepak kat blog ni, dan memberi komen-komen yang unik mengikut personality dan gaya mereka yang tersendiri ^^ 

click here for best viewing

Boleh agak kan siapa mereka berempat ini? Kalau yang separa anon macam segmen yang lepas tu mungkin sukar untuk guess, tapi yang ni mungkin cepat jer kot? ^^

Clues:

1. Sorang tu sudah berumah tangga, dan suka makan makanan manis dan berlemak seperti kek chocolate dan tiramisu. Namun begitu, beliau merasakan dirinya overweight dan sedang berusaha untuk menurunkan berat badannya. Beliau selalu kelihatan berbalas komen di blog Buasir Otak.

2. Komenter yang ini berkemungkinan besar masih belum berpunya, dan mempunyai personality yang agak outgoing and outspoken. Beliau suka bermain guitar dan menyanyi pada masa lapang, disamping bersenam di gym. Buah hati beliau pada masa ini ialah kereta masculine beliau yang mempunyai logo karektor animasi Shin Chan pada bahagian side mirror kereta. Selalu nampak dia ni berhaha-hihi-lol di Buasir Otak.

3. Wanita ini mempunyai blog followers yang beribu-riban, dan dikenali dengan personality muslimahnya yang baik dan separa tegas. Banyak hal Islamic yang boleh dipelajari dari entry posts beliau. Agak selalu jugaklah nampak beliau memberi komen yang bernas di Buasir Otak.

4.  Komenter yang ini pula sudah bertunang, dan tak lama lagi akan melangsungkan perkahwinannya. Hobi beliau ialah melukis dan mengumpul model figura mecharobot. Agak selalu juga kelihatan beliau berkunjung ke Buasir Otak sambil promote blog2 bloggers yang turut suka melukis/doodling ^^


Sekian dulu untuk entry kali ini, sapa yang rajin komen lagi lepas ni akan ku highlight lagi dalam bentuk karektor karikatur pensel dan pen hitam yang simple ini. For best viewing and download (kalau nak), sila skodeng deviantart aku ^^ 

~Previous highlight komenter segments~


Jya Matane Koneko-tachi Chan~ (=^w^=)


108 comments:

  1. ahahhaa
    No 1 semestinya aku!!! hahaha.. tp kat pic atas tu mane 1 aku? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak nampak yang paling gemok.. muahaha!!

      Delete
    2. wahkaka x smpai ati nak lukis gemok, nnt ko majuk tros unfollow pulaks wahkaka XD

      Delete
    3. hahaha.. bijak2. :p susah nak pilih mane 1 aku.. kalau ko letak ada yg tutup mulut, maybe aku leh agak.. hrmm hope anon November ada pencerahan yg mane 1 aku.. diakan lebih kenal aku.. opsss ada ke Nov kat sini masalahnya :p

      Delete
    4. hihi memula aku nak letak veil, pehtu x jadi sbb tu mcm separa anon suda..so aku ada ingat ko penah letak icon full face (icon lama ko), so aku refer that one la skit2..hahaa~

      Delete
    5. owhhh aku tau.. yg tongkat dagu tuuuuu.. owh yeah!! comey-comey.. macam siti nurhaliza la weh.. hahaha, perasan habis aku dah ni :p mentang2 aku minat ct eh

      Delete
    6. ohoh ko suke yg tu eh..malangnya ko bukan yg itu..yg tu mekap die sikit jer ekekeke ;p

      Delete
    7. eh seriously bukan yg tu???? damnnnnnn.. tapi aku nak yg mcm ct tu :(

      Delete
    8. hihih kalo icon lama ko letak pic ct nescaya aku akn lukis mirip ct XD

      Delete
    9. lol plain i loike your style xD

      Delete
    10. majok ler cenggini.. unfollow la.. ~~bawa diri~~~~

      Delete
    11. Yea Akak Za yang no 1. :P
      Plain kena lukis dia tgh makan PizZa :P

      Delete
    12. plain sepatutnye lukis die gemok je,abis cerita..lol

      Delete
    13. LoL aiseh dah lukis tak gemok pon nak majok jugak, ohh complexnya perempuan~...haha eh aku pun perempuan jugak..let me rephrase that - "ohh complexnya manusia~" XD

      Delete
    14. Hahah.. oh~ complexnyer pompuan.
      XD

      Delete
    15. takla di guwau je kan Plain lukis angun je tu nanti dia post le kat belog dia kekeke.. :D

      Delete
    16. yeeeaaa.. anon 10:16 mengenali saya (^_^)
      anon 10:36 nak marahhh niiieee!! baik larik skrg!! gggrrrrrr

      till now tak tau yg mane 1 pic aku :p

      Delete
    17. plain.. aku yg baju bunga2 tu ke? ala x comey la weh.. macam tua je.. aku lahir lewat 80an tau.. wawawa T_T ~~nada tak dapat terima kenyataan~~

      Delete
    18. wahkakaka owh sbb tu ker?? kiranya aku patut pggil ko dik pizza la ni? LoL tu la kesan mekap sbnarnye XD

      owh spatutnye aku tak refer icon lama ko tu, aku patut lukis pakai imaginasi spenuhnya saja XD

      Delete
    19. patut ada pakai ala-ala arab Plain :P

      Delete
    20. ala-ala arab yahabi yamaulana.. okey sila lukis dgn sepenuh hati dan daya imaginasi sepenuhnya muka aku.. nak gak tgk cammane.. huhu..

      Delete
    21. lahai kecoh je la kak za ni,akak oi,akak tu kan dah berstatus puan za,so logik la nmpak matured skit berbanding 3 orang lg tu,status dorang kan masih lg cik cik belake...bangge la skit akak tu dah bergelar puan :)

      jgn takut tua kak oi,tua tu bukan satu penyakit tp satu rahmat,hargailah masa kita :)

      Delete
    22. tapi umur i muda lagi.. masih tak dapat terima kenyataan.. hahaha

      Delete
    23. tak kire,sape sape je yg dah dpt status puan otomatis akn nmpk lebih tua dari yg status cik..

      *norma masyarakat:
      cik -anak dara/suci/gadis
      puan -bakal mak orang/dah tak suci/makcik

      lol

      Delete
    24. LoLLL ahahahah tersedak aku baca komen anon2 nih weh!! ahahah! XD

      no komen.. :p

      Delete
    25. Ko bior betol Anonymous2:40 PM, December 17, 2012

      Ada ke suci ke idak kakaka..
      Cik pon ada masa tak suci lar.. masa haid..

      Puan juga tanda status tak semestinya dah kawin kalau pangkat besar kawin ke tak biasa kami pangil Puan :)

      Delete
    26. aku nak jadi Puan Za <-- big boss!! tapi kerjanya baca blog and reply komen.. muahaha..

      Delete
    27. Gila define orang suci/tak suci pulak dah. Habes tu mak dia tak suci sebab dah beranak dan bergelar puan? Hmmmm... bahaya.bahaya. bahaya sungguh mindanya.

      Delete
    28. Teruk la Anon ni habis orang dah kawin tak suci eh?

      Dah tak dara kot maksud ko tapi ada kah janda berhias walau dah kawin ahaks..

      Delete
    29. Big boss tp kerjanya bc blog & reply komen?
      Maksud ko full time blogger yg gemuk mcm obe tu ke?
      BIG boss sungguh la tu lol!!!!!!!!!! xD

      Delete
    30. nope.. tak kenal pun obe tu.. just tau blog dia je.. and aku tak refer pun pada sapa2.. hanya diri aku

      Delete
    31. makin merepek tgk komen anon neh

      Delete
    32. aku makan popcorn je bace komen2 merapu nih XD

      Delete
    33. aku tengah goreng kopok lekor baca.

      Delete
    34. Anon Comey lagi Oshem2:10 PM, December 19, 2012

      Join Yea
      Saya bawak Coke dan Teh Hijau

      Delete
  2. Hahahaha... aku gelak habes tgk.
    Berhaha-hihi-lol di Buasir otak.

    Sgt obvious kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aku pon tegelak mase menaip utk describe ko..hihih XD

      Delete
    2. No 2 Len la maner lagi :P
      Kemungkinan belum berpunya hmm sebab dia wat blid date ek ekekekeke

      Delete
    3. Adoh.. anon mengumpat ke ni?
      Hahahahaha.. blind date plak dah.

      Hahaha... anon, aku blind date dengan plain amacam?
      Haaaa... hentak kepala kat dinding cepat!

      Delete
    4. ada nada2 ngumpat ke hahaha.. :P
      Sorry kalau ada tak bermaksud nak mengumpat :D

      Delete
    5. ni musti dah baca dia date ngan online guy..
      woha..

      habis offline that guy dibuat Len wakakaka

      Delete
    6. Hahahaha.. offline terus. Sampai dia pun x sedar aku mengumpat dia online. XD

      Delete
    7. nampak tak muka frust dia ko tak nak lepak rumah dia? :D

      Delete
    8. x habes2 lagi ke? hehe..aku yang tak bagi dia datang rumah aku la... salam dengan hati beku jer. ha3..

      Delete
    9. Okey okey dah tutup :)
      Mari minum kopi beku.

      Delete
    10. the END dah ke?
      aisyeh lambat lar.

      Delete
    11. Korang nak dengar sambungan pasal online guy tak?
      :p

      Delete
  3. DeeDee Plain83...

    Gua yang lagi dua tue tabley nak agak lar... saper aaa... lagipon gua jarang stay lama kat blog BuasirOtak tue... takut otak gua jadi buasir.... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai C++, agak2 mane 1 deedee?

      Delete
    2. oohhh skang baru aku paham pasai pa ko pi kata 'dik C++' tu hahahahah XD

      Delete
    3. mane aku tau umur dia yg sebenarnya.. muahaha :p

      Delete
  4. Cont.

    no 3 ni pipi merah ke?
    no 4 hmm xpasti nanti aku selongkar folower ko hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoshaa!!
      yea tahu dah no 4 sape lagi kalau bukan Cik Hime :P

      Plain aper adiah nye?

      Delete
    2. hahah..hadiah? kalo ini sebuah contest baru la ada hadiah ;p

      Delete
    3. Owh bukan eh kalau tak contect takda adiah ahaks..
      Tak kisah nak Ramen gak

      Delete
    4. oh baik mtk kat bro berserk kalo nak makan ramen, dia baik sama itu pakcik ichiraku ramen XD

      Delete
    5. Tak kira nak gak dengan Korokke sekali :P

      Delete
  5. Woa woa woa woa....

    1. Pisces za
    2. Len
    3. Si pipi merah
    4. Mmmmm.... meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. PiSCes Za laa.. muahaha ;p

      Delete
    2. nak gak tu besar kecik besar kecik..
      cunnnn dapat top komentar balikkk.. hoooreyyy

      Delete
    3. hahah pizza ko ada ciri2 seorang troll yg berjaya XD

      Delete
    4. Peace Cesss Zaa ek.. :P
      shorform pizza :D

      Delete
    5. no la.. i tak suke makan cheese! omg semua dah pgl aku pizza.. pengsan kejap!

      Delete
  6. aku selalu lepak kat Buasir Otak tue.. tapi jarang drop comment.. koh koh koh...

    XD

    ReplyDelete
  7. asal ramai x dapat teka aku?!
    unfolo ah!

    haha aku baru baca entry ni plain. gile ko memang ikut ek gaya tongkat dadu tu hahaha, cun beb ko lukis! lukis aa comic strip bebanyak skettt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih owh ko ada pic posing bertungkat dagu ea? tak perasan aku, kebetulanlah plak aku gi lukis ko bertungkat dagu..heheh XD

      hehee tengkiu2 nnt rajin+ada mood+idea aku buat komik pendek lg ^^

      Delete
  8. Woha
    Plain83, Adakah itu ilustrasi sebenar?

    1. Puan Za
    2. Len Inouie
    3. hime s

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane aci.. jawapan dah ada kat atas.. la ni baru nak teka.. x aci.. hehe

      Delete
    2. Tak boleh ek..
      Senang sangat la ni..

      Semua belog tu salu masuk huhu

      Delete
    3. hahah gigih beno en.org minyak ni..owh ini bukan ilustrasi sebenar, cuma karikatur picisan dgn pose ringkas karektor yang direka mengikut imaginasi ^^

      Delete
    4. Kalau buat color2 tentu menarik kan..

      Delete
  9. Anon Comey Lagi Oshem1:06 AM, December 18, 2012

    Dah ramai teka betul so kita nak tanya ler

    Apa yang digossipkan tu? heh.

    Takda kotak bulat2 isi tempat kosong ke Kak Plain?
    Teka apa yang tengah digossipkan mereka ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada gossip ka kat sini dek non comey?

      Delete
    2. mereka tengah bergossip tu Plain nak dating ngan sape hujung minggu ni wakakakaka.. :P

      Delete
    3. oh ya? biarkan mereka terus bergossip ^^

      Delete
    4. Anon Comey lagi Oshem2:09 PM, December 19, 2012

      Sila Akak-akak bediscus & bergossip :)
      Ceria je semua tu

      Delete
  10. Anon Comey Lagi Oshem8:33 PM, December 18, 2012

    Biar betul?
    berdiscus apa semua dok senyum2 pandang Plain tu?

    ReplyDelete
  11. aiwah.. patut tersedak2 dari tadi.. huhuhu..syukran cik plain.. siyes suka! terharu ok. wahh pengenalan....'wanita ini'.. cam siyes je ayatkan.. Mga Allah mdhkn sllu perjalanan menuntut ilmu enti didalam lukisan ^_^ mekasih mekasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama2 cik Lin, n 10q kembali ^^

      Delete
  12. heheh awesome! btw td aku try bukak link youtube yg ko tinggal kt buasirotak xbley tgok pon. invalid id katenyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks, erk tabley bukak link ke dills? testing td bleh plak..ok try dis one..

      http://www.youtube.com/watch?v=kD4eUkLg6B0

      Delete
    2. haha, ko reply kat DA, aku pun dok carik link nyer. ko nyer pronounciation sgt bes :)

      Delete
    3. hihii wee tengkiu..mencabar gak cover lagu aquatimez, dari segi speed n beat dia..but yeah aku mmg suka cabar diri sndri hahah XD

      owh kat DA tu aku ada boh link clip youtube tu kat description bawah artwork..hehee ^^

      Delete
    4. oooh aku x perasan link tuh...sen no yoru wo koete puhlizz

      Delete
    5. ouhhh ada request...hahah nnt aku cari chords dia dlu XD

      Delete
    6. sis ada masalah kesihatan ke? kenapa pernafasan (dlm lagu mask tu) mcm lain macam je?

      Delete
    7. ouhhh tu la namanya home recording, bukan studio recording yang bleh clean any unwanted sound..lagu mask aquatimez mmg style mcm tu, nada agak tggi n speeding separa rap ^^

      Delete
  13. http://www.youtube.com/user/msPlain83

    Terer gak main piano Kak Plain ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. auwww jgn ler komen psl piano tu..masih kelaut lagi sis main tue, beginner tahap cipan lg..ehehee :p

      Delete
    2. still a good beginer
      kita ni lagi la kayu :)

      Delete
    3. Tengok orang main piano rasa cam nak belajar main piano la pulak.
      Kot leh jadi jadi Ludwig van Beethoven hehe.

      Delete
  14. Replies
    1. Agreed baru je view semua video dia.
      Semoga cecah 1 juta viewer :)

      Delete
  15. ouhh makin merapu dah komen2 nih..kena up entry baru neh..LoL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ke??..
      mari minum dulu :)

      Ko suka itam putih je ek? kalau warna molek gak karikatur tuh.. lama tak mengkolor eh mewarna.. hahaha

      Delete
    2. owh x de la suka itam putih jer, warna2 pon ok tapi ikut mood n masa gak nak mewarna neh..nnt bebila aku up yang ada warna pulak ^^

      Delete
    3. salam ziarah...menapak disini kejap.. ^_^

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...