Click Me Plzzzz

Wednesday, November 7, 2012

Segmen highlight komenter #1 - kategori separa anon

For best viewing and full download, visit here

Agak-agaknya kalian dapat guess tak siapalah 4 jejaka separa anon yang ada di dalam gambar kat atas tu? XD

Some clues: 

#1 Sorang tu takde la rajin sangat jenguk blog dan komen kat sini, tapi oleh kerana aku selalu komen kat blog dia, maka aku telah mula dikenali dan diketahui kewujudanku kat dunia blog ni, dan seterusnya dapat kenal-kenal dengan bloggers dan komenters yang lain....tengkiu~ ^^

Sekarang aku lay low dulu dan kena jadi silent reader/stop komen kat blog dia sat, sebab dah selalu komen maka secara otomatis komen-komen ku dianggap spam dan dihumban ke dalam spam inbox dia...huhuu hidoi ne, kanben shite kure oo~ (-_-")

#2 Sorang lagi tu hebat dalam bidang ekonomi, dan mengajar subject itu di sebuah universiti tempatan. Antara ke4-4 jejaka ni, komenter yang ni kelihatan paling baik hati. Agak rajin juga beliau komen kat sini dan berkongsi pengalaman study dan kerja beliau, arigatou ne~ ^^

#3 Sorang lagi tu pulak suka cari pasal dan mengutuk/memaki sapa-sapa saja sesuka hati beliau, aku juga tidak terkecuali...kekekeke, tapi aku tau dalam hati dia ada taman...hahahaha! XD
Musuhnya yang paling tegar ialah tak lain tak bukan pasukan anon. Beliau adalah antara komenter terawal yang mula suka komen kat sini, macih no~ ^^

#4 Last but not least, sorang student civil engineering, berasal dari borneo, dan mempunyai krisis identiti yang agak kronik kerana menyangka dirinya seekor beruk. Hobinya ialah trolling, atau dalam erti kata lain membuat kacau dalam ruangan komen blog/youtube/FB. Telah dinyatakan beliau bahawa kini aktiviti kesukaannya itu telah reda dan beliau sudah mula rasa excessive trolling is a waste of time. Syabas aku ucapkan. Beliau adalah komenter tegar blogku yg terkini...welcome to my blog ^^


Rupa paras jejaka2 dalam lukisan ni bukanlah rupa sebenar mereka in reality. Aku langsung tidak ada idea pon macam mana rupa sebenar mereka, ini cuma lah sekadar anggaran kasar semata-mata. Tetiba rasa nak praktis melukis, so aku jadikan saja mereka yang separa anon ni target praktis aku....te'hee~ XD
For best viewing (untuk zoom besar2 dan download full view kalo nak), jemput ke deviantart aku ne~ ^^  

Sekian dulu entry kali ini, nanti aku buat lagi 'segmen highlight komenter'...dijangka versi wanita pulak kot, so rajin-rajin la komen dan jenguk blog picisan ku ini kalau nak dihighlight dalam bentuk lukisan karikatur picisan ^^

Jya matane koneko-tachi chan~ (=^w^=) <-- binatang ni seekor kucing takde telinga, sepupu doraemon dan pikachu ^^

58 comments:

  1. lol..inikah evil plot yg dimaksudkan itu..hahahaha.. :P <---e'eh sebijik lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekadar separa evil saja...oh sebijik ke? LoL ingatkan nak lukis budak gemuk gedempol tp pstu rasa tak sampai hati pulok...te'hee~ ^^

      Delete
    2. emoticon tu yg sebijik ler.. ni :P lidah yg sebijik.. nak kena bg facepalm jg krang..

      Delete
    3. hek'eleh tembam tak nak ngaku...ekekekeke ;p

      p/s: good looks bukan segala-galanya dik...tak yah nak emo, yg penting hati tu kena baik dik oii ^^

      Delete
    4. lek eleh..tembam tak lah jg tapi bermasucle skit, selalu weight lifting and boxing..kalau rupa tu blh lah tahan skit..ala2 shah rukhan mix dgn jay chao mix dgn aaron aziz

      Delete
    5. erkk..hensem/macho ke dorang2 tu smua? biase je sis tengok..boring je hahaha...

      'slalu' weight lifting n boxing? bila masa dik sempat buat smua2 tu kalo asyik bertenet n skodeng blog/youtube/fb jer...ngan assignment n groupwork lagi, projek lagi...biar betol? kage-bunshin no jutsu ga dekimasu ka? XD

      Delete
    6. boleh lah..satu jam stiap hari or 3 kali semminggu kalau ada muscle pains...

      Delete
  2. hahahaha rasa lawak pun ada... sapekah jejaka yang paling macho dan hensem tu berwajah 3 segi tu hehehe. btw biler nak lukis komik buasir utk aku neeehhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. LoL noob thanks for dropping by ^^

      hehe saja2 ada free time skang so tangan mula nak scribble2 kertas, practice sketching...wokeyh ko nak aku lukis ape? gitau nnt..add me kat YM pon boley, id plain_83. InsyaAllah aku bleh fulfill request ^^

      Delete
  3. kalau ikut evolusi blog encek noob, ko level 1..aku harap ko terus lompat level 5..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bhai nazha, thanks ^^

      aku tak kesah naik slow2 pon, let's enjoy the moment and make more funny virtual friends ^^

      Delete
  4. haha somehow sebab ada anons, 'hidup' la jugak suasana blog tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la pasal...aku penat gelak kot baca komen2 anon kat entry 'sarcasm' noob...kakaka...siyes sib baik aku tgh sorang2 time tu, kalo tak org kata aku tak betol kot XD

      Delete
  5. hehe..nice.siap ada watak komik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huehehe berz, tu hadiah sbb rajin jenguk blog picisan ku ini ^^

      heee...ada brapa % sama dgn rupa n gaya sebenar? 30% ada? XD

      Delete
    2. hmm..badan bese2 je..sama.pakai spek..sama.rambut pnjang lebih kurang sama..tapi disikat ke belakng (lau sikat ke depan nnt penglihatan terganggu and cermin spek slalu de kesan minyak rambut) and lastly,janggut.ada sampi 30%?ada.hehe.yg paling tak tahan pandai u teka gaya galas beg saya.Daripada start masuk Universiti sampi kerja,saya cuma guna beg cmtu je.

      Delete
    3. owh man dooode SERIOUSLY??? waaa kalo mcm tu mmg dasat gila la skill penaakulan mantik ku ini! damn mmg nak letak janggut skit pon memula tu tp tak jadi...perghhh freaky seram sejuk beta!! seriously man, seriously dooode (0A0")...

      btw gaya galas beg silang, damn that is my style too man hahaa...dari zaman study smpai skarang (kalo gi jalan2 kat outstation or vacation kat mana2) XD

      why laa ku tak kenal anda time study dlu? msti bleh kawtim n join geng ni, hahah..geng2 ku dulu ada jugak set2 yg cmni ^^

      Delete
    4. hehe.ke memang budak UMT ramai galas beg cmtu?santai..maklumla,tepi pntai.haha.payah gak kita nak kenal masa kat U dulu.fakulti mmg jauh.kalau program lain tapi under fakulti yg sama ada harapan jugak.

      Delete
    5. hehee...ku slalu gak le gi makan kat cafe FPE time lunch or after class pagi dulu2 tu, sbb kat situ slalu ada pulut ngan nyok sagat...biasanya ku akan amik pulut ckit, nyok sagat ckit, ikan kering ngan bawang goreng, n sambal ckit...skali terserempak ngan ex-lecturer ku skali kat situ, dia tengok pinggan ku pstu buat muka hairan gila, "eh?? kenape makan pulut mcm tu?? bukan sepatutnye manis ke?", ku pon balas "biasa la cik, orang utara makan mcm ni biase jer"..pastu dia terkebil2..hahah ^^

      org sana makan pisang goreng ngan ubi goreng cicah sos cili kowt..tu lagi weird apa hahahahaha ;p

      Delete
    6. haha.btul2,sos cili pedas2 manis.pastu dulu bile gi kenduri kawin,mst ada lauk ikan masin.kadang2 ada ulam.paling best penah gi kenduri kat kwsn marang.kuih bertalam-talam dihidang.air smpi 3 jenis.sirap,sarsi dan teh o.saya pun makan la kuih2 tu.lepas abih,dtg lagi kuih yg baru.abis jugak,still diorang bagi kuih yg baru.So,dalam otak dok pikir "makan kuih je ke?nasi takde kot..makan je la smpai kenyang,org dah bagi makan free".Lepas kekenyangan makan kek pisang ngan mcm2 kuih lagi,air pun dah bergelas-gelas..tetibe de sorang pkcik jerit kat dalam umah "buleh bawok kuor la nasik tu,kuih abih blake doh".Nasi,siap lauk gulai daging,ayam masak merah,kerabu perut pun ade jugak..hahaha..dalam ati "nasi lauk sedap,tapi kek pisang jugak yg aku pilih".kwan saya cakap,sane memang makan kuih dulu..makan ringan2..pastu baru makan nasi.tapi sye gi melantak kih sampai kenyang.

      Delete
    7. Assalamualaikum? *passing by ___~゜・_・゜~ ...

      Delete
    8. w'slm dik beruk...stylo btol 'passing by' nyer...

      Delete
    9. LoL berz...agk lawak la pulak cmtu, ku ni kenduri kawin kat sana tak penah pi, tp jamuan raya rumah kawan satu course penah pi la..bleh dikatakan normal saja ^^

      ku ni kalo pi kenduri ka, dinner ka, jamuan ka...bukan nak makan sgt pon, pi sbb nak amik hati org yg ajak tu jer (dan x mo kna cop anti-sosial)...balik tu bila lapar baru cari makanan utk makan bebetul...kahkahkah ^^

      Delete
  6. as salam akak plain.. akak memang best pandai lukis2, pandai goreng gitar, minat katun2 n lain2..hehe..tercabar plak saya TT anyway keep up a gud work -mamat kb brunei-

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm dik kb, aish pahal nak tercabar plak nie? hahah..bakat picisan akak ni pinjaman sementara Allah Taala kpd sis je, buat hiburan hati dan kawan2 sis, bila2 bleh kena tarik balik so sementara masih melekat ni, baik digunakan sebaik2nya ^^

      dik, suka melukis dan main gitar jgk ke? bak mai link kalo ada ^^

      Delete
  7. waw!thats me?wekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik sapa ni? ko anon, bukan separa anon...lari kategori la bro ^^

      Delete
    2. beruk,noob dan berserk dah dtg,ni mesti la zack lembu

      Delete
    3. Assalamualaikum..

      Sirih berlipat sirih pinang
      Sirih dari Pulau Mutiara
      Pemanis kata selamat datang
      Awal Bismillah pembuka bicara

      Jom solat..

      Delete
    4. Alhamdulillah ^^

      Amcm arini td, ramai org solat jumaat kat masjid meru seperti biasa? ^^

      Delete
    5. Seluar direndam di dalam baldi
      Basahnya sisa tertanggal pergi
      RumahNya Esa diziarahi lagi
      Luar dan dalam penuh berisi

      Delete
    6. demam pantun la pulok dik beruk ni..baguih2 teruskan budaya berpantun yg penuh sopan santun ^^

      Delete
    7. Dalam perlak ada kebun
      Dalam kebun ada tanaman
      Dalam gelak ada pantun
      Dalam pantun ada mainan

      Delete
    8. minat sbb ada pantuh dlm lagu imran ajmain

      Banyaklah orang menanam pulut
      Saya seorang menanam padi
      Banyaklah orang karam di laut
      Saya seorang karam di hati

      Delete
    9. hahaha...typo yg ni masih boleh dimaafkan...belum lg level typo yg paling teruk diabad ini...wahkakakakaka XD

      Delete
    10. dalam maki ada hamun
      dalam hamun ada caci
      masa menaip jangan mengelamun
      nanti diri jadi bahan maki

      LoL XD

      Delete
    11. saya beruk yg telah dijimakan.

      Delete
    12. wahkakakak typo paling teruk diabad ini XD

      Delete
  8. Wowowo lukisan kakak memang cool!

    Patrick da jadik cam arakawa under the bridge nyer char

    ReplyDelete
  9. Mama sayang,tu papa ke? wekekeke

    Serbanitas RULE!!!!!!!

    pewittttttttttt!! wekekeke xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa yg ni baru la zack yg separa anon tu, bukan anon pure...baru betol LoL! XD

      hahahah tq tq, glad u loike~ XD

      Delete
  10. pikachu ada telinga laa... dah pikachu bukan kucing.. koh koh koh.. hahahha..

    saje jer kann nak provoke... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepupu versi hybrid la aujinz...pokemon+doraemon LoL XD

      Delete
  11. Macam-macam ragam manusia, tapi skang tak nampak pown bro2x dalam lukisan tue?

    ReplyDelete
    Replies
    1. well ppl come ppl go, normal lah kan? x pa dek non nnt aku buat entry highlight anon pulak yer~ ^^

      Delete
    2. anon dengki detected...

      Delete
  12. singgah memalam buta
    thank god tak tersenarai lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah owh jgn risau..kalo hang x nak, aku tak akn senaraikan ^^

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...