Click Me Plzzzz

Friday, January 31, 2014

Happy CNY 2014~

To my Chinese friends, happy "Year of the Horse" ;3

Had quite some fun just now watching the "not so far away" CNY firework display, from my house balcony...,


















~*Gong Xi Fa Cai, Shin Yin Quai Ler*~

(ノ´ヮ´)ノ*:・゚✧

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= ) 

16 comments:

  1. nice ones...i've got nothing from my window! :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, this is still not much compared to the year of the dragon... kalo tahun naga mmg sakan ;3

      Delete
  2. celah mana kau duduk boleh dapat view sejelas ni. jeles den. mwahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku duduk di kayangan, sebuah syurga yang terdapat di dunia ;3

      Delete
  3. kong khee fatt choy...besar betul fireworks tu..dah macam malam new year plak..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoo ni kira tak brapa nak meriah lg nih, tahun naga 2012 dulu lg sakan X3

      Delete
  4. Kat tempat aku, walaupun ramai Cina, diorang punya fireworks sekejap je. Lepas pukul 10 terus senyap. Tak macam time Raya puasa dan Deepavali baru ni, bakar mercun dari sekecil-kecil mercun papan sampailah ke fireworks, non-stop sampai ke pukul 12 tgh malam.

    Kalau orang Cina tu aku faham diorang bakar mercun sebab adat budaya diorang sebagai tanda menghalau syaitan. Orang Melayu dan India pulak, bakar mercun nak halau siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoiiii!! aku setuju ngan pendapat hang pasai nih XD

      bunga api raya cina kat tempat aku, depa start tembak pkul 12 tgh mlm on CNY's eve, lepas 20 - 30 minit cmtu abis la, diam dah... tp kalo raya puasa, mak oihhh 2 - 3 hari sebelum raya dah start bakar meletup sana sini, sampai la 2 - 3 hari selepas raya pertama, buat kat dlm taman perumahan pulak tuh, bila ada jiran level atok2 pi sound, berani depa lawan balik, gila kot, bakar bunga api smpai berjam-jam... kalau deepavali pulak, takdak bunga api pun... nampak sgt la meleis kat tmpat aku samseng hahaha... aku harap puak2 tu dah matang menjelang tahun hadapan...

      Delete
  5. Sangat hebat sbb kau dapat capture bunga api dgn cantiknya...
    Aku pun nmpak bunga api dari tingkap, dan aku menikmatinya bertemankan beribu batalion nyamuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooh doumo arigatou~ X3

      agak bergegar skit tu, tripod aku cinoni dan tak stabil sgt tapaknya, plus aku tak set timer, susah skit sbb fireworks kan bnda agak spontan haha... aku pakai digital camera sony cybershot DSC-T77, 10.1 megapixel... aku tak berminat nak beli digital SLR sbb aku bukan professional photographer, and of course aku tak cukup obsessed utk memilikinya... hahaa ;3

      Delete
  6. Pompompom bunyi meriam buluh pun ada. Tak berenti sampai 3pagi. Fffuuu. Pe le buat, dok kat kejiraan mereka. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih? meriam buluh?? dasatnya hahah... kat area aku dorang main mercun papan jer, tu pun tak lama mana heheh...

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...