Click Me Plzzzz

Sunday, January 19, 2014

New cat on da block...nyawww~



Salam ceria pagi Ahad buat readersku yang baik lagi penyayang sekalian, entry kali ni tak banyak tulisan, cuma nak kongsi satu news yang kat rumah aku sekarang ada seekor kucing baru yang ntah macam mana dia sampai sini, female juvenile kitty tricolor (putih, coklat dan oren). Disebabkan dia ada tiga warna, maka aku namakan dia Trikorra (ala-ala Japanese cuba sebut perkataan Tricolor, hence Trikorra). Asalnya dia tak friendly, tapi lama-lama aku dapat ngorat dia supaya jadi baik dengan aku, seperti biasa, hahaha. Trikorra yang bishoujo neko (pretty female cat) bermata hijau nih sekarang jadi gepren Smokatt, si bapak kucing player yang paling lama menetap di halaman rumah aku setakat ini...

Trikorra - ada drama sedang berlaku tu...

*
*
*

Trikorra - cuba menarik perhatian Smokatt ke arah drama yang sedang berlaku tersebut...

*
*
*

Trikorra - sudah melupakan drama itu setelah aku mencelah...

*
*
*

Smokatt the old player - menunggu aku untuk ciao secepat mungkin dari situ supaya dapat terus berdating dengan Trikorra bagi melangsungkan generasinya...

*
*
*

Ni la drama yang berlaku tadi tu... anak burung cak ni jadi mangsa 'mainan' Trikorra, aku kesian, maka aku selamatkan dia dan letak kat atas dahan pokok buah Mata Kucing (LoL pokok Mata Kucing, how ironic). Aku harap dia tak jadi mangsa buat kali kedua, well at least not right away lah, aku harap dia sempat hidup lebih lama dan melihat keindahan dunia terlebih dulu... hahah ^^

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

44 comments:

  1. Sunguh Dramatik dan Ironik..

    Selebum terlambat happy new year.. hoho..
    Selamat berhari ahad..

    p/s: Sunguh bosan lately so kejap lagi nak meronda Jusco Bandar Perda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoo... ada apa2 yg menarik kat situ? ^^

      Delete
  2. Replies
    1. kalau dia belang2 mcm harimau baru aku namakan dia Tora ;3

      Delete
  3. kucing yg tricolor ni biasanya jadi rebutan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb dia symbol of luck kan? maneki neko gitu ;3
      trikorra skang ni jd rebutan antara 2 ekor tomcat, sakan depa nih hahah...

      Delete
  4. haaa..comel! muka pun kiut!
    susah nak sebut nama dia..haha.byk angin keluar dri celah gigi..hihi
    sure pompuan..biasa klo 3 kaler mmg bakanya gegirl

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang dia gegirl yg lincah~ X3

      Delete
  5. kucing memang suka pedajal kat burung.
    hurmm..
    bff katanyer.
    gurau kasar nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selain burung, tikus ngan tokkei pun selalu jd bff diorang nih secara paksa rela... sabaq je ler... hahah

      Delete
    2. tokkei tu sejenis gecko la jinz, org utara panggil tokkei ;3

      Delete
    3. Tokkei tu sama ke dgn cicak tokek?

      Delete
    4. ha sama la tu, spesis yg sebesar mengkarung tu... tokkei ni bila dia berbunyi, bunyi dia "TOK...KEYYY", gitu hahaha... lagi satu, ketengkoi... rupa dia cam mohawk sikit, isi dia merah menyala (aku penah nampak bangkai menatang ni fresh terpotong 2, kucing punya kerja... hahah kijam2)...

      Delete
  6. yg betina ayu, yg jntan gengsterrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg jantan tu ada banyak parut kat muka, kuat gaduh... hahah...

      Delete
  7. maklumlah kucing, dah burung tu jadi lauk dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan bahan mainan yg dimain dgn sadis... huhu

      Delete
  8. Sekarang mmg musim mengawan kucing rasanya. mostly kucing2 betina bising giler time ni. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan, pre-spring time... kucing jantan pun bising jugak, hahah...

      Delete
  9. kucing nie pesen Sylvester dan Tweety laaa.. cuma kat sini, si burung dah tertindas.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni lebih kepada Sylvester dan anak Tweety, mmg pembulian yg nyata huhuu...

      Delete
  10. sian kat burung... Kucing kat umah saya, bkn stakat burung, biawak pn dia main.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... biawak tu kecik ke besar? biawak2 kat rumah plain size komodo... heheh

      Delete
  11. hahaha nama yang unik!
    dulu ada la bela kucing. Namanya Kabu. dapat nama tu sebab ada budak ni pelat, dia hari2 sebut kabu kabu kabu. melekat terus nama tu. tapi kabu dah dibawa ke tempat lain atas sebab tertentu.

    ReplyDelete
  12. Hah! Tgk kucing tiga kaler mengingatkan aku kpd zaman belajar genetik dulu.
    Kucing 3 kaler dipanggil calico cat, mostly adalah betina sbb gen yg control kaler bulu berada di sex chromosome, X chromosome. Since kucing betina ada dua kromosom X, maka kucing betina boleh bawak dua warna (selain putih which is basic color), biasanya warna hitam dan oren.
    Kucing betina tiga kaler tak cukup rare. Yg paling rare ialah kucing JANTAN tiga kaler. Kalau kucing tiga kaler tu jantan, maka dia pengidap sindrom Klinefelter yg memilik sex chromosome XXY (extra satu kromosom)
    Kalau dlm alam manusia, Klinefelter's syndrome ni ala-ala pondan. Lelaki tapi berciri-cirikan perempuan...

    ...and sorry for the long comment. Excited teringat zaman belajar dulu. Aku nak sambung belajar tapi takde peruntukan...sob...sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguih la hang cero, aku suka komen2 ilmiah cmnih, thanks for reminding me coz aku pun dah ingat2 lupa pasal genetics and fur color in cats nih, aku ada gak belajar psl nih masa amik biology stpm dlu, aahhh mesti banyak bnda best yg aku dah lupa kan... nak kena bukak balik buku bio n microbio aku... haha...

      Delete
  13. Trikorra? Dah macam nama Pokemon pun ada. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa betoi2... baru aku perasan XD

      Delete
  14. Sya pun ada kucing baru ni plain..kucing kutip..nama dia minyak..sbb kutip kat kdai minyak..hahahaha..lama x snggh sini..miss u plain.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak~ hehe... warna dia mcm minyak tak? X3

      Delete
  15. kesian kat burung tu.... nasib sempat diselamatkan. Comel trikorra ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah, nasib baik sempat, anak burung tu blom sempat dicederakan ;3

      Delete
  16. kucing ni kalau jaga btol2 boleh jadi gmok montok.. bagi die makan byk2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah ada sekor kucing obese dlu, tak sihat la huhuu...

      Delete
  17. ehhh...comelnya kucing tu..tak sangka u ade bakat mengorat rupanya...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang jer ngorat kucing nih, kejik2 mata sikit, pastu umpan dgn makanan... bila dia mula selesa duduk dekat2 sebelah kita, buat derk je dulu... lepas tu baru slow2 usap belakang kucing tuh, jangan bagi dia terkejut atau rasa mcm nak diserang hendap, kesabaran itu sangat penting utk gain a cat's trust ^^

      Delete
  18. Tak suka kucing. Oppsss. Tapi yang kecik2 comey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha yer aku paham, ko ada bad experience dgn kekucing kat perumahan ko... hahah X3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...