Click Me Plzzzz

Wednesday, May 20, 2015

WordlessWednesday #15 - The white blissful blooms of...




 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

29 comments:

  1. yoshhh... 3 bloggers pertama yang dapat meneka nama tempatan bagi bunga ni akan mendapat hadiah "blog review" dari aku... i promissss~ ;3

    sedikit clues - baunya sungguh harum, dalam kuantiti yang banyak ianya seakan-akan sakura (tapi bunga sakura tak ada bau, jadi bunga yang kat atas ni ada kelebihan dari segi mempunyai bau yang harum)... tapi hayatnya tak lama, 2 - 3 hari je boleh bertahan, lepas tu akan layu dan menjadi buah-buah kecil yang menjadi tumpuan haiwan liar. so... apakah nama tempatan bagi bunga ini? ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setelah 21 hari berlalu, dan cubaan untuk meneka pun sudah kelihatan reda... maka, tibalah masanya untuk aku memberikan JAWAPANnya X3

      Delete
  2. cantiknya..bunga mengkudu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teeet... cubaan pertama tidak mengena, boleh try lagi sis... heheh X3

      Delete
  3. bunga tanjung ke ni?? kaknoor teka je sbb kalau tak salah kaknoor dulu2 ada tanam jugak tapi skrg dah takde lah

    ReplyDelete
  4. Aaaaaaa, aku bese tengok pokok ni tapi taktau nama... macam bunga melur pun ada tapi rasa pokok bunga melur besar lg.. taktau nama, surrender.. =A=''''''''

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan, pokok melur dia tak bunga cluster gitu. kan plain kan kan, hahahah
      anyway melor gua kenal sbb aci india selalu pakai ><

      Delete
    2. alaaa, org kata macam jek..xkata pun tu bunga melur haaaa..

      guuuuhhh, serious, pokok ni aku sangat biasa tengok tapi taktau nama.. QAQ

      Delete
    3. kemon Lee... kemon, teka la lagi ;3

      Delete
  5. Replies
    1. mana satu yang anda lebih yakin? hehe ;3

      Delete
  6. er err melati err geng harum sundal malam kot ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana satu yang anda lebih yakin? kehkeh ;3

      Delete
  7. Kau sangat licik. Hehehe.
    Semua gambar close-up, so aku jangka kalau kau tunjuk gambar jauh mesti senang nak teka itu pokok apa...

    Hmmm...
    Dari gambaran daun dan buah muda tu, aku rasa ianya dr genus Citrus, sejenis limau.
    Since genus Citrus ada byk species, tak campur lg yg kacuk, jadi sangat susah nak identify ini bunga pokok ape...
    so aku give-up. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. penaakulan yang baik... tak nak cuba guess local name bunga ni? teka la, kemon kemon... ;3

      Delete
  8. jasmin atau kemuning. hurm entahlah, confused.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana satu yang anda lebih yakin? ;3

      Delete
    2. aku pilih bunga kemuning. baru2 ni aku balik kmpung & tertengok bunga ni kt umah atok aku. tapi macam tak same je. dan.. aku pon berhuhuhuhu..

      Delete
    3. http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2015/06/wordlesswednesday-16-answer-to-my-ww15.html

      Delete
  9. Errrr... Srsly, aku memang tak tau apa nama bunga ni. Just tengok komen baru tau. Hehe :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. so hang rasa hang dah tau la ni? jawab la bro, apakah nama tempatan bagi bunga puith yang menawan ini? kehkeh ;3

      Delete
  10. Replies
    1. adakah itu jawapan muktamad anda wahai merok-kun? ;3

      Delete
  11. Bunga Jasmin Hamid... koh koh koh... aku dah laa tak kenal sangat bunga ni selain Bunga Raya.. koh koh koh

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. teeet, salah... mana ada bunga tempatan yang diberi nama 'belanja satu'... kehkeh xp

      Delete
  13. Subhanallah, cantiknya. lepas hujan pulak tu :)

    ReplyDelete
  14. Hmmm... nampaknya susah betul cabaran aku bagi kali nih... ke korang tak nak blog korang direview? keskes ;3

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...