Click Me Plzzzz

Thursday, January 14, 2016

Tagged by the petite ZyraRoxx

Alright, enough with the new year greetings already and let's move on and go with the flow. 

Just recently, I've been tagged by the petite and kawaii Zyra yang bajet rocks (lulz). Tagnya adalah seperti berikut: 

"Be sporting and draw me like one of your French girls.. (posing maut)."

 And so, for this purpose, I've googled the net for some random model pictures with interesting poses for my reference, and found one particular picture with a female model posing out a pose that looks something like this....,


Hmmm... cukup "maut" tak pose yang macam ni Zygha? Lagi maut daripada yang ni, plain-neechan tak berani nak lukis (lelz). Hope you like it anyway ne, tehee~ ;3

One of my own art policies is that I shall refrain myself from the activity of "tracing" any image. I only refer visually to pictures or photographs, or objects (live or still-life) to sketch and draw on an empty canvas, be it digital art or traditional art. It's not that I'm one of those people who tend to look down on "art tracing", it's just that art tracing is not my style. For this digital artwork, I used Photoshop CS3, my graphic tablet, and referred visually to this photo ;3 

 Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

28 comments:

  1. Weee... plain. Zygha dan buku berpisah tiada. Walaupon aku pon peminat buku.. kalo ngn zygha aku surrender -yus here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yus mana ni? Yusro? Ai ai ai

      Delete
    2. Hi yus, huih... ada brapa acc. blogger budak yusro yusoh nih? wkwkwkw ;3

      Delete
  2. Awwwwwwhh Plain-neechan why so cute, so pretty ahh (blushing).

    Okey gua agt berpuas hati dgn pose maut tersebut, hehehe terserlah keseksiannya di situ, hihihihi i know u will draw me with book! Tipikal Plain to understand my desire, weeee ;p

    Agree, tracing gambar mmg memudahkan kerja melukis, tapiiii takkan nampak seni tangan kita di situ, the magic is lost.

    *Okey sambung posing utk cEro-niisan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. weheheheee glad you loike Z-chan~ :D

      gua saspen gak nih nak tengok dak C tu lukis posing maut yang macam mana wehehee~ ;3

      Delete
  3. confession time, aku kadang-kadang tracing je lol

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. thanks en.lim, budak ZyraRoxx ni memang cute pun hehe ;3

      Delete
  5. Nice one P.
    Aku pun sedang melukiskan si Zyra ni, tapi masih di dalam progress. Maklumlah, si pemalas. Tambah2 lagi aku lukis manual atas kertas tak ada tablet, maka lagi lambat laa jawabnya...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks C. hahaa aku saspen ni nak tengok posing maut apa yang kau nak lukis ;p

      Delete
  6. tudia hangpa semua geng terer lukis. power power! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skill aku level biasa2 je ana weh, thanks for the compliment yang melambung itew hahaha...

      Delete
  7. fuyyo, lawanya lukiss. kita nak request lukis gambar kita pulak la. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwww hehe boleh je missha-chan, email me one shashin ;3

      Delete
  8. gaya santai...memang best baring2 mcm ni..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya nobita baring2 sambil meniarap ketika membaca komik di dalam biliknya, hehehe...

      Delete
  9. Phewwwitt..! Uwwaaah, great job, Plain-sama..! *applaud.* Tapi x cukup Frenchleee..ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah thanks lee, memula tu aku ingat nak lukis roti croissant and coffee cup dah kat tepi, tapi aku cancelkan niat itu disebabkan oleh kerajinan melukis yang semakin merudum selepas itu wakakaka~ ;p

      Delete
  10. Alright you definitely a Artsy sensei , yup no doubt about that . haha I'm so speechless when you did'nt use , I mean did'nt trace those picture , you know what , I'm trying like you did... eventually lidi man is the arts for me (for now) haha .. Art really need a lot of skill n love lah !! Arrghhh haha . by the way your "artsy" (artwork) picture reminds me of Thai celebrities too . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh hush now, hahah. There are various styles of graphic arts. Orang lidis can look fancy too if you style those lidi men fancy enough, lelz ;3

      Delete
  11. posing kemain lagi...hehehe..lukis sendiri ke tu???lawa giler lukisanya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Ai plain..hehe..lama x snggh sini...tlg lukis tuk sya skli plain...pliz... ^_^

    ReplyDelete
  13. Seksinyahhhhh... wkwkwkw..(kenapa aku.miss entri yang ini jugak? Bizi sangatkah aku? )

    ReplyDelete
  14. artwork y saya sentiasa kagumi.. haih.

    ReplyDelete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...