Click Me Plzzzz

Saturday, September 30, 2017

Korea trip, Day 4 (Part 2) - Incheon

Salam weekend hujung September (yang masih sejuk) buat semua readers dan kawan-kawan yang diingati sekalian, diharapkan kalian semua sedang sihat, ceria dan sejahtera saja di mana jua anda berada ;3

Tutto Orange Jello, product of Korea. Agar-agar limau paling sedap yang pernah aku makan setakat ini, padat dengan limau Mandarin.

Yoshhh, entri kali ini ialah entri bahagian kedua (dari tiga bahagian, esoknya hari terakhir) berkenaan aktiviti jalan-jalan dan makan-makan aku di sekitar Incheon, South Korea, together with my sis. Kat sini kitorang sudah tidak bergantung harap pada tour guide untuk bawa kitorang jalan-jalan. Kitorang bermalam di hotel Parkwood Incheon supaya senang nak ke Incheon International Airport keesokan paginya dengan menaiki airport shuttle van yang ada disediakan oleh hotel ini. Very convenient ;3

Baiklah, kita sambung jejak merayau dari entri yang lepas...

Le Sommet Cafe. A cafe restaurant sitting on a not-so-high hill, by the seaside :3
Again, so many Azaleas blossoming happily everywhere. Red, purple and white Azaleas :D
Beautiful flowers, lovely small pine trees, and the sea for the background. I simply adore this scenic combination. It's a visual symphony ;3
So pleasing to the eyes~ ;3
What a lovely 'live bouquet' of Azaleas...
Ok ok, yes they're pretty. Enough appreciating the cafe's flowers, it's time to appreciate the cafe's food... X'3
Gulp... boleh tahan harga makanan kat sini... redah je laa, ordered one Iced Caramel Makiatto (7500won, approximately RM30). One thing when you're outside Malaysia, try not to always convert the prices to RM in your head. Otherwise, you won't be able to buy or experience anything awesome. Ahahaa... :'3
Dinner isn't ready yet, so off I go to take pictures of the 'bada' (sea) from the cafe's balcony.
Incheon is so lovely, and peaceful ;3
Nasib baik aku pakai sweater tebai, tengah rasa sejuk ni sebenarnya. Sejuk-sejuk pun, my sis ada hati pi order patbingsu (Korean shaved ice) tadi, nak cuba punya pasal... tapi nasib baik laa tak jadi sebab staff cafe ni bagitau yang dorang cuma serve patbingsu during the summer. Hahaha... 'dahaeng ida' (that's a relief) X3
Belek-belek sebelah kiri pulak. Ada banyak pokok pine tumbuh di kawasan ni.
Nampak macam ada 'hiking trail' di kawasan belakang cafe ni, sebab ada sekumpulan ajjushi and ahjuma (wearing hiking attire) turun dari atas tu dan masuk ke dalam cafe ni ikut pintu balcony ni. Quite friendly people :3
Alright, last picture of Incheon's bada before returning to my table inside the cafe, by the window.
Le Sommet cafe is a nice and comfy place, padan la dengan harga makanannya :'3
Iced Caramel Makiatto sudah sampai... (sedap, tapi masih tak dapat nak challenge the taste of Ediya's coffee). Ediya's iced coffee occupies a special room in my heart... (...puii~) X'D
Slurppp... iced coffee + comfy and quiet place + beautiful view = BLISS
Dinner's ready. Both of us ordered Shrimp Pasta. Was delicious beyond average.
Our Shrimp Pasta came with buttered toast and pickled cucumber slices on the side.
Dah selesai early dinner kat cafe tadi, kitorang pun menapaklah pulang ke Parkwood hotel. On the way tengah menapak tu, nampak la kedai Seafood Pajeon (pancake) kat tepi jalan ni. Ingat macam nak pi tapau sikit untuk makan lewat malam nanti, mana tau kot lapar lagi nanti. Sekali kitorang nampak agak ramai customers kat dalam kedai tu dok sakan minum soju (Korean liquor in green bottles) sambil makan pajeon, terus kitorang tak jadi masuk. Ahahaa... lariii... (~";^ w ^)~
Terjah kedai 7-e kat depan hotel je laa senang...
Yasss mari kita lihat apa yang ada dijual di kedai 7-e di Korea ini... :D
Lihatlah spesies-spesies instant noodles a.k.a Ramyon yang ada di sini... (lihat je, tak beli pun) X'D
Fresh foods, milk and yogurt drinks...
Got Korean 'o-bento', at the Fresh Food section.
Zoom-in sikit... begitulah rupanya o-bento 7-e Korea. Harganya 4500won (lebih kurang RM18). Cashier sini (probably the chain owner himself) ialah seorang 'harabuji' (atok) yang macam 'sabar je' dok menengok aku taking pictures of the products in the shop... hahaa, chill harabuji, chill... I'm buying a few things also lah, not just taking pictures lah... ehehee~ :'3
Haa yang kat level bawah tu nampak menarik. Tutto fruit jello, rembat sebijik (2400won, about RM9.60). Dapat jugak aku merasa makan buah limau kat sini... X3
Green tea (sugarless) and Tutto Mandarin Orange, Korean fruit jello. Nomu mashiso! (Sedap betul!) X3












Alrighty, sekian dulu entri aku merayau di sekitar Incheon. Nantikan entri finale, Incheon Day 5 yang akan muncul dalam masa beberapa hari lagi, InsyaaAllah ;3

6 comments:

  1. orange jelly tu...byk betul buah orange nya..juicy..kecur ailio..

    ReplyDelete
    Replies
    1. punya la best, esok pagi tu ingat nak gi beli lagi sebelum shuttle van gerak ke airport... sekali tengok 7e tak bukak pagi tu... aigooo, boleh pulak kedai '24jam' tak bukak pagi tu... hahaa~ :'3

      Delete
  2. lepas baca ni saya nak baca bahagian satu pulak.
    esok ke bahagian 3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas baca komen ni saya pun reply 'ok'... :D

      Delete
  3. bestnyerrr...salah satu tempat dlm angan2 nak pergi. angan2 jer la..ekekek btw, salam knl & follow #210 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehee... semoga angan2 menjadi kenyataan suatu hari nanti. Hye Juls, thanks for following, done follow back :)

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...