Click Me Plzzzz

Tuesday, July 2, 2013

Personal Anime Review #5

Hey ya'll anime fans and otakus out there wherever you may be, it's anime review time again (been awhile since the last review, kinda busy with some workstuff and what not), so here are some 5 animovies and 5 anime series which I think are worth watching, or at least having some 'LoL' values for ya'll to make fun of (LoL). As usual I'm just gonna make a really short and simple review of each of these, don't wanna be a spoiler now (and also cuz i'm just too lazy to make long reviews)~ :p


Momo e no Tegami (movie)
more info & download here
Genre: Drama, Supernatural
Creator: Okiura Hiroyuki
Vintage: 2011
Type/length: animovie 
Personal rating: 8/10
* A letter to Momo, an unfinished letter wrote by Momo's father just before he passed away, saying "Dear Momo...", and that's all there is. Will she finally find out about what her father really had to say to her in the letter? Watch it, it's awesome. It sorta got that Ghibli's 'Spirited Away' feel to it ^^  



Tokyo Godfathers (movie)
more info & download here
Genre: Drama, Comedy, Adventure, Psychological
Creator: Satoshi Kon
Vintage: 2003
Type/length: animovie 
Personal rating: 8.5/10
* Okama (drag queen), oyaji (old man), joshikousei (highschool girl), to sutego akanbo (and a thrown away baby).... homeles, on the cold snowy streets of Tokyo. Oh my yare yare, what an unlikely merry combination this is, as each has a sad and epic story to share. 




Ookami Kodomo no Ame to Yuki (movie)
more info & download here

Genre: Drama, Romance, Supernatural, Myth 
Creator: Mamoru Hosoda
Vintage: 2012
Type/length: animovie 
Personal rating: 7.5/10
* Mindblown and jaw dropping, defying all the norms of humanity. Manwolf, really? Are you friggin' kidding me nippon? Lol... but really it's something new, daring, taboo breaking, and out of the ordinary.... very 2012 material it is~ hohoho~ 



Sword of the Stranger (movie)
more info & download here
Genre: Action, Adventure, Supernatural
Creator: BONES
Vintage: 2008
Type/length: animovie 
Personal rating: 8/10
* Blood, sword fight, bloody sword fight between Chinese and Japanese army all the way till the end... damn wickedly awesome lol


Blood: The Last Vampire (movie)
more info & download here
Genre: Action, Horror, Supernatural, Mystery, Thriller
Creator: Production I.G
Vintage: 2000
Type/length: animovie  + live action movie
Personal rating: 7.5/10
* Blood (as the title explains it), bloody sword fight (also as the title says), human massacre by mutated ugly vampires who try to take over humanity, and one school girl of mysterious origin - half human half vampy who will mercilessly slay those vamps one by one... you go girl, kill em before they lay eggs lol



Blood +
more info & download here
Genre: Action, Drama, Romance, Supernatural, Mystery 
Creator: Junichi Fujisaku
Vintage: 2005
Type/length: 50 episodes (completed)
Personal rating: 7.5/10
* Well basically this is like.... a soft romantic version/sequel to the animovie Blood: The last vampire, where Saiya (the girl with human+vamp blood) is less ruthless and more warmhearted. She gains support from her step family and long lost guardian from her distant past, in fighting the dreaded vamp clan lead by her evil twin sister. Oh yeah the OP and ED themes, and OST in this piece are awesome ^^ 


Kappa no Kaikata
more info & download here
Genre: Comedy, Supernatural
Creator: Yugo Ishikawa
Vintage: 2004
Type/length:  26 episodes (completed)
Personal rating: 7/10
* It's a make-believe short documentary series of how to raise your pet kappa. It's so damn ridiculous yet realistic you'd think it's actually logical.... creepy, but funny. If you like raising pets at home, you'd understand what I mean. 




Chi's Sweet Home
more info & download here
Genre: Comedy, Slice of life 
Creator: Kanata Konomi
Vintage: 2008
Type/length: 104 episodes (completed) + Chi's New Address (season 2)
Personal rating: 8/10
* Very easygoing, all age appropriate, cute and strangely addictive. If you like cats, I guarantee you'd love this continuous compilation of short 3 minute episodes of everyday kitty life... you can never, I mean really never get bored of this lil' kitty named Chi, nyaaa~ (=^w^=) 




Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden
more info & download here

Genre: Comedy, Action  
Creator: Masashi Kishimoto
Vintage: 2012
Type/length: 51 episodes (completed)
Personal rating: 7/10
* Oh Lee... everybody turned chibi, and everybody automatically lost their serious side of personality. Nothing is serious in this version of Naruto Shippuuden, it's almost like a troll to the original anime, but it's hilarious so yeah... kinda fun to watch ^^


Aku no Hana
more info & download here
Genre: Psychological, Drama 
Creator: Shuzo Oshimi
Vintage: 2013
Type/length: 13 episodes (completed)
Personal rating: 7.5/10
* It's kinda boring and slow at the beginning, but as it goes on it starts to have that mindblown WTH effect, which will leave you wondering what in the world is going on in the creator's head... lol. This is no kiddies stuff, highly psychological, suitable for those studying human psychology, school education and counseling. 


~Previous anime reviews~



Well that's all for now kiddies, watch out for my 6th anime review coming soon (in a few months from now I guess)~ :3

  As usual, here's another one of my home-made acoustic (guitar+vocal) anime song cover 'Michi - To you all (Aluto)', one of Naruto Shippuuden's early ending themes. NS has been reviewed in Personal Anime Review #1 ^^

video

Video has been purposely mirrored. Visual (clip) belongs to NS, audio belongs to me, and the original song belongs to Aluto.

Jya mata ne koneko tachi chan~ (=^w^=) 

38 comments:

  1. blood last vampire tu je pernah tengok suatu ketika dulu sebab cerita lama... boleh cadang some new anime yang ada elemen psiko, mystery lebih kurang cam tu lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohoo noob hisashiburi~ ^^
      then aku cadang ko tengok Aku no Hana (cukup psycho), dan Tokyo Godfathers (agak psycho) yg ada kat atas tu ^^

      Delete
  2. As-salam..bero,baru mencoba nasib dgn menapak kat sini,btw nice link,bero..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm mad, thanks, tp wa bukan bero la mad.... hahah ^^

      Delete
    2. saja nk test nazha pnya p'kataan bero tu..keh3..

      Delete
  3. Replies
    1. naruto mcm dah agak bosan, serious n melancholic je, elemen comedy dah kurang...

      Delete
  4. ooo.. hang download semua movie nie eik plain? ade subtitle English tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg donlot ada yg skadar nengok utube jer, pasal subtitle tu ang kna pilih yg english punya la, pilih file yg ada logo british flag, jgn amik logo nippon flag, yg tu raw file (tp aku bleh je layan kalo x der pilihan haha) ^^

      Delete
    2. Aku baru settle anime Last Exile: Fam, The Silverwing. Memang best, cuma hat akhir akhir dia jadi macam caca marba sikit. Mungkin aku kena tengok anime dia yang first, The Last Exile.

      Delete
    3. Last Exile: Fam tu aku ada layan skit kat animax, The Last Exile plak aku pun tak nengok lagi :D

      Delete
  5. aku suka satoshi kon nyer anime. kengkadang mcm citer xde purpose tapi penuh seni n saiko. feveret aku millenium actress. tapi satoshi kon da meninggal :(

    try review makoto shinkai nyer anime lak plain, masa awal2 dia buat hoshi no koe, femes gile sbb anime dia gempak, lain dr yg lain, style baru, sgt cantik, n dia buat sorang2 with little help. skang anime dia da style ghibli sikit

    btw, howls moving castle based on children book. aku rasa buku asal lagi bes tp miyazaki sensei buat lebih creative n cool. try la xari novel dia, tajuk sama, penulis diana wyanne jones (pun da mendiang jugak..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makoto shinkai nyer karya yaaah akan dtg aku review~ :D

      howl's moving castle n sgala ghibli punya stock akan direview khas dlm satu entry, akan datang mehehe~

      p/s: ramai yg best2 semua dh mendiang kan, zannen da ne, RIP... their legacy remains superb :')

      Delete
    2. okes, looking forward to it :D

      Delete
  6. Thanks Plain..

    Selamat berpuasa.
    maaf untuk segala salah dan silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai' douitashimasu BKT-san ^^

      Selamat berpuasa, maaf juga utk segala salah dan silap di alam maya cyber ini, walopun tak kenal ^^

      Delete
  7. salam plain^^ slamat besahur n bepose esok hari yee~ tak lupa gak ntuk bro thyhell n smua readerz blog nee..

    Slamat menunaikan ibadah puasa ramadhan~

    -m84, kb brunei-

    ReplyDelete
  8. aku no hana ..plain seriously memang mindblown anime tapi aku memang x suka entah kenapa aq bley lyn sampai last ep walaupown story line dia agak nakharoom dengan visual yg agak slow, kat credit last ep ad sequelkan??,ookami kodomo no ame to yuki..perghh memang groundbreaking jalan cita mantap haha siapa yg jenis lemah pasti akan menangis di akhir cita plus ed song dngn flashback yg perghh menusuk jiwa..anyway nice review..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahah.... kewl glad u loike, doumo2 ^^

      btw selamat bersahur ^^

      Delete
  9. Sweеt blog! I found it while searching on Yаhoο Neωѕ.
    Do you havе any tips on how to get listed in Yahoo
    Nеws? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

    Review my site; captcha breaking software

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahoo news? really you don't say...

      Delete
  10. salam plain83,

    ur take on Furi Kuri / Fooly Cooly?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm... FLCL? yeah watched some of it a few years back, pretty crazy. I'll probably include that in my next review ^^

      Delete
  11. yo plain... bila mau review "Shingeki no Kyojin"...?

    anime jenis utk peringkat akhir remaja dan awal dewasa. yang bestnya, lukisan org raksasa tu boleh tahan kelakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ya akan dipertimbangkan ^^

      Delete
  12. salam kak saya ni silent reader dalam blog akak ni and anime perview kira feberet saya^^

    btw nice boleh x saya kongsi personal view anime yang saya senpat tengok?
    pasal pandangan saya lain dengan akak so why not?
    btw selamat hari raya maaf zahir batin^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sila2 dik, nama pun personal review so semestinya ianya personal dan berbeza dgn pendapat/pandangan org lain ^^

      selamat hari raya ^^

      Delete
    2. ok saya mula dengan 3 anime review yang akak dah buat and 1 anime yang saya tengok

      1)naruto/bleach
      pro:mainsteam, dikatakan sebagai big 3 dalam shounen jump, pengaruh yang sangat meluas

      con:cerita yang terlampau panjang, anime terlalu banyak filter sehingga membosankan penonton

      ranking:3/5

      2)fullmetal alchemist brotherhood
      pro:anime based on manga, cerita/plot sangat menarik, ada unsur kekeluargaan yang mendalam, fight sence and perkembangan emosi yang awesome
      con:ada unsur-unsur atheismim, not for children due to heavy plot based on religion.

      ranking:4/5

      3)gintama
      pro:boleh "bahan" macam2 anime jadi bahan lawak, lawak yang fresh, ekspresi muka character yang sangat epic
      con:kurang dikenali di Malaysia, lawak kadang2 ada unsur adultery

      ranking:4/5

      4)Psycho-Pass
      pro:plot cerita yang ada unsur cyberpunk, view/principle watak baik/jahat yang menarik, worth suspen/plot

      con:banyak guna rujukan daripada buku, falsafah, politik, tokoh pemikir, agak berat isi bagi gologan remaja, perlu men-google untuk tahu rujukan dalam cerita,

      ranking:4.3/5

      ok ni review saya so amacam? ok x?

      Delete
    3. lupa lagi satu untuk anime yang baru tengok

      5)garden of word
      pro:seni/detailation yang mmg awesome and pro, cerita simple tapi enjoyable, love story yang x melalut

      con:cerita pendek(44min for movie), cerita yang slow

      ranking:3.8

      Delete
    4. oooh good good ^^

      naruto, bleach n onepiece - mmg trio mainstream yg menarik tp berjela2 panjangnya, n movies dia pun banyak, x sempat nk layan semua... sesuai utk layan sekali sekala di kala stress ^^

      psycho-pass? sis blom sempat layan, tgh kiv ^^

      kotonoha no niwa? just watched it last month, mmg graphic grade A+, plot so-so (most likely based on reality), adult type anime and confirm kids tak akan appreciate n probably akan anggap ianya slow n bosan giler ^^

      Delete
    5. nanti kalau akak buat personal anime review 6,7 and so on, nanti saya tambah saya punya personal preview dalam 3 anime yang akak tengok + 1@2 anime yang saya tengok ok?

      Delete
    6. sure sila2, kalo lg ramai yg suka share opinion dia psl anime (jangan hentai sudah) kat blog sis ni lg best, dialu-alukan ^^

      Delete
  13. Yuki to Ame daisuki!!
    Yang lain2 tak pernah tgk lagi la pula >.<
    Momo e no tegami haritu pernah tgk trailer dia mcm best je.. cuma terlupa pula nk tgk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee... "momo e no tegami" tu ada feel sikit2 macam "spirited away", boleh tahan ohsem animovie tu, maka silalah layan ;3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...