Click Me Plzzzz

Wednesday, May 7, 2014

Tokyo trip: Day 2 (part 3)

Salam ceria dan Happy May buat semua readers dan followers blog aku sekalian~

(✿◠‿◠)

Aah, bulan Mei datang lagi, dan kemudian tidak lama lagi datanglah bulan Ramadhan pula, maka... mana-mana yang belum selesai meng'qadha' tu, eloklah jangan ditangguh-tangguhkan lagi (peringatan buat diri sendiri jugak ler... tehee~) (^v^)

Wokeh, entry kali ni masih berkenaan kisah jalan-jalan aku di sekitar Tokyo pada hujung Mac yang lepas, yang mana kali ini aku bawa anda ke Gotemba pulak, yang terletak tidak jauh dari lokasi Mount Fuji. Kat sinilah tempatnya shopping outlet bagi barangan berjenama, dan dari sini masih boleh mengintai gunung Fuji~ ;3 

Gotemba desu~ ;3
Cuaca mendung dan windy, boleh nampak Fujiyama sikit saja tu, sudah diselubungi awan...
Masuk kedai kids n toys kejap, oh ada penguin muka tensen... hahah, posing jap (tu aku tengah tiru ekspresi muka penguin tu sebenaqnya... kekeke) ;p
Wakaka... omoushiroi kao da ne kono penguin-chan~ (lawak la muka penguin ni kan~) XD
Gotemba ni ada 2 section yang besar, yang dipisahkan dengan bridge nih, posing jap...
Bridge ni agak besar dan tinggi, kat bawah bridge ni ada sungai kecil yang sejuk... brrrr~ X3
Amik gambar landscape angle pulak, brrrr sejuknyer woi... hahah X3
Woot woooot... jeng jeng jeng, lookie here gaiz~ Bandai store desu, yiss tis Gundam tyme~ ;3
Human-sized mecha robots... sugoi desu ne... (awesome isn't it... )~ ;3
I can still control my craziness in here cuz i'm not a fanatic fan of mecha figures... but i do admire them, just a bit... tehee~ ;3
That ship is... that ship... arghh, hontou ni sugoi desu (very awesome)~ *terliur mode* ( *A* )
Jyeahhh... ;3
Pretty cool huh? It's awesome... ;3
O-yeahhh~ ;3
Sweet details, right... ;3
One of One Piece's anime characters... apa nama ntah dia ni, hahah X3
Dayumm pasukan Ultraman dan para raksasanya juga ada kat sini, kekeke...
Ultraman-tachi desu~ (Para Ultramen~) ;3
Wokeh, setelah puas meronda-ronda di sekitar Gotemba yang windy and cold itu, masuk kedai sana masuk kedai sini, shopping sikit (mostly window shopping jer, tak membeli-belah sangat, lol), kami pun bertolaklah ke Kamata semula ;3

On the way to Kamata, singgah Kouhoku jap...
Awww look at these flowers~ Kat depan Kouhoku ni... ;3
Fuh lega, dah sampai hotel Fresa, masa untuk makan dinner bento yang telah ditapau kat kedai masakan orang Melayu (Karuta) yang ada di Kamata tadi ;3
Dan, inilah rupa makanannya, lauk yang agak familiar, macam kat Malaysia... tapi rasa lauknya agak masin dan too strong bagi aku (berempah sangat), maka terbantutlah selera aku untuk menghabiskannya, terus jadi tak lapar... huhuu :(
Lepas dinner tadi, aku keluar lagi jalan-jalan dengan member bilik aku, di sekitar hotel... saja masuk 7-11 lagi, usha-usha produk makanan Jepun kat sini... hehee~ ;p
Look at these pretty Japanese bentos~ *slurppp*... tak beli pon, sebab tak yakin dengan status halal dia... hahaha, tengok je ler, huhuu... tengok dengan mata yang berkerlipan~ ("^_____^)
Kono bento wa oishiso da ne, korokke mo arimasu yo... uhuhuu~ (Bento yang ni nampak macam sedap kan, korokke pun ada tu ha... uhuhuu~) ( *A* )...
Uuuu... yakisoba bread pun ada... tengok ajer ler haha...
Meron pan mo iru shi~ (Melon bread pon ada yoo~)... roti nih selalu muncul dalam anime, haha~ (^ v ^;)
Dan akhirnya aku beli edamame (kacang soya) dan ice cream Haagen-Dazs perisa sakura jer, yang ni beli kat Family Mart, tak jauh dari 7-11 tadi... sebab yang ni jer yang aku yakin pon, huahuahua~ ^^

Okies minna-san, berakhir sudah Day 2 aku di Tokyo, nantikan entry aku untuk Day 3 (Part 1) pulak, yang akan muncul di bloglist atau dashboard anda dalam masa beberapa hari akan datang, nee~ Hope you gaiz enjoyed this yow~ XD

~(๑✧◡✧๑)~

~*Previous*~
Tokyo trip, Day 1 (part 3) - Tokyo mosque and Kamata
Tokyo trip, Day 1 (part 2) - Imperial Palace and Asakusa
Tokyo trip, Day 1 (part 1) - Tsukiji Honganji Temple and Ginza Fish Market

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

32 comments:

  1. Entri yg menarik... Suka bunga.. Cantik sgt..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu bro Khai~ ;3
      Oh suka bunga? Tunggu entry day 3 saya nnt, day 3 ialah hari sakura~ XD

      Delete
  2. Byknya ultraman.hehe..sya nmpk meron pan la plain..nyum2...edamame tu feveret tu..memula mkn aritu dgn kulit2 skali dikunyah..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh yana, edamame tu sedap kan? ;3

      Delete
  3. name character One Piece tu is Franky ... half human half robot...

    eehh tetiba menyampuk.. salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, Franky!!
      SUUUPEEERRRRR!!!!

      Delete
    2. Ohoo, One Piece punya fan sudah mariii... heheh, sasuga OP no fan da ne~ ;3

      Delete
  4. Aku kalau pegi Jepun ni sure pening sikit nak communicate. Member aku keje kat sana cerita, tak ramai orang Jepun yang reti bahasa Inggeris. So, nak tak nak, kena jugak la belajaq cakap Jepun. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah yer, mmg eigo (english) depa agak teruk, sebab depa ni negara pencipta teknologi sendiri, boleh maju tanpa bergantung kepada teknologi US. Mostly Japanese ni bila aku tanya depa, "can u speak english?", depa akan jawab "little little", sambil buat isyarat tangan dengan 2 jari (ibu jari dan jari telunjuk) dirapatkan mcm sepit ketam... pastu aku pun cakap la nihongo ciput basic level aku nih, dan secara otomatis aku akan nampak reaksi muka depa begitu excited n friendly nak assist aku... hahah, best woo, better kalo nak pi japan nnt, hang belajar la sikit basic japanese dulu, dan bawak handy pocket book nihongo... heheh ^^

      Delete
  5. x minat toys tp tngk mcm trgodaaa je..
    haaih saya slalu admirer org yg travel ke jepun tp diri sendiri
    tak yakin nak buat trip ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alaa CT, cari geng yang sempoi, pakat n plan sama2, boleh nyer... you can do it~ ;3

      Delete
  6. 1. Penguin hitam tu tak salah aku karekter kartun, tp aku tak ingat namanya...tp aku ada keychain dia..Comel sgt...

    2. GUNDAM!!! Mak aihh!! Sure berdarah hidung aku kalau datang situ...one place to avoid...hahaha

    3. Kalau dkat 7-E tak ada jual makanan label halal ke, plain??

    4. Melon pan tu, aku slalu dgr dlm j-drama...Nak sgt rasa...agak2 sedap tak? Cam pelik je melon buat roti...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Tu la, mcm familiar muka dia nih, tapi tak ingat karekter yg mana ;3

      2. Hahah, hang memang Cero... jangan la avoid, control diri jer, hang kena study the art of self control... kekeke ;p

      3. Huhuu... nai desu, tak ada... kijam desu ne ( TTvTT )...

      4. Aku ada jugak google image melon pan, ada yg letak inti, ada yg takde inti... sebab dia ni popular, aku agak rasa dia sedap la kot, huhuu...

      Delete
  7. gambar 4 dari last tu lunch box ker??pun ade jual kat 7-E??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasaiii, 7-E depa nih mcm2 ada, syok belek2 produk 7-E nippon nih~ ;3

      Delete
  8. ***tu aku tengah tiru ekspresi muka penguin tu sebenaqnya...
    -dapat bayang camner muka time tue....hahaha

    -uuuh....besaqnya robot gundam tu, patot bli satu buat jaga harum manis, baru la pencuri xmai

    **One of One Piece's anime characters... apa nama ntah dia ni
    -nama dia franky, rugi xbli...cantik tuee

    kat osaka byk jumpa family mart, ala2 7-eleven jugak, bukak 24h/7
    yang makanan bungkus segitiga tue sy da try, boleh tahan la jjugak sedapnya...hahaha




    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yeah? my cousin said i look almost exactly like dat penguin, tehee~ ;3

      heheh, takpa... kat rumah da ada beberapa ekor anjing suka datang melepak kat halaman rumah, salah seekornya nama blackie, comei woo~ ;3

      takmo start beli figures, nnt addicted nak kumpul sampai penuh satu bilik pulak, haru kalo lagu tu, hahah ;p

      waah beta-kun, masa pi osaka haritu ada beli onigiri yek, flavor apa? tuna? salmon? tobiko/ebiko? :D

      Delete
  9. perghhh bestnya dapat berjalan-jalan di jepang. yang bestnya, memang meron ban tu sama macam dalam manga. hahahah.

    awesome, just awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. doumo arigatou, mmg best siak... hahah ;3

      Delete
  10. weh aku nak tengok aksi ko yang tengah "tiru ekspresi muka penguin tu sebenaqnya"

    bagi aku ultraman, anak buah aku la minggu lepas, dia kabor kat aku "nanti belikan ultraman banyak2 lagi ye" fuh pengsan aku dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke, tak brani la gua nak kasi kat ko pizza, nnt gua kena bahan sampai bertahun-tahun... hahahahah! XD

      oh aku tak beli pun ultraman fugures tu, aku amik pics jer... anak2 buah aku gegirls yg tak minat ultraman ;3

      Delete
  11. itu Franky! hahahha...

    Gundam ohsem. Nasib baik aku bukan peminat Gundam

    Ultraman pon best.. tapi aku tak minat Ultraman..

    Tapi kalau Kamen Raida, aku boleh berguling guling tak nak balik kalau jumpa.. kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh kesatria baja hitam? aku rasa macam ada ternampak la figure dia... tapi aku tak snap picture... hahah ;3

      Delete
  12. Hari tu pegi x tahulak ada 2 big section ni so just masuk semua oulet baju yg ada kat sana sbb dh petang x sempat explore semua. Klau jumpa bandai store mesti nk grab 1, ok x harga nye. Hujan pulak waktu tu ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah ye ke JM? huhuu... oh harga figures tu ok jer, harga standard la, kalau JM "right click -> open link in new tab" utk picture figures yg ai focus agak dekat tu, JM boleh teliti harga2 figures tu, ok jer nak rembat 2 - 3 bijik bagi yang gemar kumpul figures ^^

      Delete
  13. haha suka artikel ni
    1)7-E x jual meggi ke?
    2)patung penguin akak beli x?(btw boleh bayang muka akak mcam muka penguin)
    3)besar x bandai store dye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. doumo~ ;3
      1) tak perasan la pulak brand meggi kat 7-E yg sis masuk tu...
      2) tak beli, sebab dok pikir nnt tak muat bag bila dah nak balik nnt.. hahah, neway kat malaysia pun ada bantal character penguin nih ;3
      3) boleh laa, outlet jer tu ^^

      Delete
  14. best nye.. just nak tahu kan... berapa estimated belanja sekali ngan tiket untuk 4 hari 3 malam gi jepun dan senang tak nak dapat makanan halal. ke bantai megi je kesudah? heeeeee...insan y ingin tahu! sangt2! taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh... aku pi ikut tour package, 6 hari 4 mlm, bukan backpacking style (sebab aku gi sorang, tak brani backpacking sorang2, haha)... so mahal sikit dari average la (~ 5k) sbb dah include makanan, transport, tour guide japanese service, n hotel... kelemahan ikut tour package ni ialah terkejar2 masa utk follow jadual yg packed, so tak brapa nak boleh enjoy satu2 tempat tu sgt la, tapi bab makanan mmg tak risau langsung, tour guide akan bawak pi restaurant halal (aku tak sentuh meggi langsung kat sana ok, haha)... kalau hang nak tau harga backpacking style n selok belok seorang backpacker yang berpengalaman, hang pi blog ni: life-of-a-traveller.blogspot.com, dan tanya tuan blog tu (azra), dia pun ada pi tokyo a few months ago ;3

      Delete
    2. 5k untuk 6 hari? macam murah je.. kalau 4 hari mesti lagi murah kot. Masey sebab sharing link blog azra..dah follow dah die rasanye.. :P

      Delete
    3. heheh, yeah i meant lebih mahal dari backpacking style la, kalau backpacking, boleh save budget lagi (dan boleh spend more utk benda lain) sebab boleh pilih hotel with a cheaper rate, tapi kena cekap dengan public transport kat sana... ticket public transport tak mahal pun ;3

      Delete
    4. Tu lah, baca kat blog Jari Manis tadi. Kena pergi 3 4 orang la baru berani sikit. Ataupun pergi ngan isteri pas kahwin nanti..huk aloh! =3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...