Click Me Plzzzz

Tuesday, May 13, 2014

Tokyo trip: Day 3 (part 1)

Woot woot, salam ceria public holiday sempena Wesak Day buat para readers dan followers blog aku sekalian~ Minna genki desu ka? (Semua sihat ka?) ^^

o(〃^▽^〃)o

Okies, dalam entry ni anda akan mula melihat bunga sakura yang sedang berkembang mekar, tapi cuma satu spesis saja la dulu... dalam entry Day 3 part 3 nanti, barulah aku akan tunjukkan bunga-bunga sakura yang terdiri daripada beberapa spesis, yang terdapat di Shinjuku Gyoen National Park, Tokyo. Untuk entry yang ni, aku bawa korang ke Odaiba dulu, jom kita tengok apa ada kat sini... hehee~ Aku mula story dari masa aku breakfast kat hotel Fresa di Kamata dulu, sebelum bertolak ke Odaiba ;3

Asa meshi (breakfast) at the hotel before departing to Odaiba, sarapan mesti pulun kaw-kaw punya, nak menapak agak jauh hari nih ;3
Miso soup, rice porridge, tamagoyaki (Japanese omelet), salad, roasted seaweed, potato wedges, soft scrambled egg, seared fish, orange flesh, bread, kiwi jam, strawberry jam
Odaiba ni ikimasho~ (Jom ke Odaiba~) XD
Amik jalan ni untuk ke Odaiba dari Kamata~ ^^
Ame da (hujan lah)... hari ni memang dijangkakan hujan turun renyai-renyai... oh nampak Roppongi Tower lagi *snap snap* ^^
Sakura dalam hujan... kalau ada angin kencang ni, banyak la yang luruh nanti...
Dah sampai Odaiba, lepak kat bahagian luar bangunan kejap, layan sakura kat sini dulu~ ;3
Sakura kat sini spesis yang warna putih, kirei da ne (cantik kan)~ ^^
Focus sikit sama dia~ ;3
Focus sikiiit lagiii~ Oh lighting kureng sikit hari ni, mendung, tadi hujan... huhuu~
Oh sakura chan~ Anata-tachi wa sugokku utsukushi yo~ (Oh sakura, anda semua tersangat cantik lah~) X3
Jya ne, mata aimasho ne, sakura chan~ (See you later, till we meet again, sakura chan~) X3
Selepas aku tanya Mr. tour guide, "Ano, sono dekai no robotto wa doko desu ka? Ano Gundam"~ ("Ah, itu robot yang besar gedabak tu ada dekat mana ya? Itu Gundam"), Mr. tour guide pun gelak2 sikit, dan dia tunjukkan arah untuk ke sana, arah Official Gundam Cafe, dan explain sikit apa yang patut, lepas tu aku dan member pun terus menapak pergi ke sana ^^
Sambil menapak ke Gundam Cafe, sambil mengusha persekitaran Odaiba yang unik... hujan mula turun renyai-renyai lagi, dan angin mula bertiup...
Pagi yang mendung, hujan rintik dan berangin di Odaiba...
Jalan punya jalan, sudah melepasi Venus Fort... japgi lepas checking out Gundam Cafe, kitorang akan gi check out Venus Fort pulak ^^
Odaiba desu, sogoi desho~ (It's Odaiba, awesome isn't it~) ;3
Posing jap kat sini~ tehee~ X3
Terus menapak ke destinasi yang dituju... jauh jugak oh... hahaa, nasib baik dah dapat breakfast best awal tadi ;3
Ohoo sudah nak sampai~ Wehuu~ XD
Ja jaaaan~ Inilah dia, si Gundam Front giant yang aku dan member dok cari tu untuk diajak bergambar sekali, landmark bagi Official Gundam Cafe kat Odaiba ini~ Sebut Gundam tu kasi bebetul eh, sebutan dia *Gan Dam*, bukan *Goon Dam* eh... hahaha~ ;p

Haaai' minna-san (baiklaaah sekalian), aku stop kat sini dulu, nak tengok lagi gambar-gambar si gergasi Gundam Front ni yang telah aku ambil dari pelbagai sudut? Nantikan entry aku bagi Day 3 (Part 2) pulak, yang akan muncul di bloglist atau dashboard anda dalam masa beberapa hari akan datang, o-tanoshimi ni~ (look forward to it)~ ;3

~( ˃̶ ω˂̶ ૃ)~"
*Icon menari sambil menggigit setangkai bunga*

~*Previous*~
Tokyo trip, Day 2 (part 3) - Gotemba
Tokyo trip, Day 1 (part 3) - Tokyo mosque and Kamata
Tokyo trip, Day 1 (part 2) - Imperial Palace and Asakusa
Tokyo trip, Day 1 (part 1) - Tsukiji Honganji Temple and Ginza Fish Market

Jya mata ne, koneko-tachi chan~ ( =^w^= )

32 comments:

  1. Arghhh hari tu x sempat cari robot besar ni sbb sejuk sgt. Waktu siang mgkin x sejuk sgt ekkk ni yg nk ripit nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, lepas abis jer tengok robot ni, hujan turun lebat, plus angin kencang, rosak terus payung, terpaksa beli payung baru kat Venus Fort ;3

      Delete
  2. lapaq pulak tgk makanan jpon.....nmpak servis makann dia ok jugak, sy kt osaka pg2 makan bebola nasik+air tea jer T_T

    anyway tanjobi omedeto.....nnt sy bg hadiah origami sea urchin? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh.. birthday si Plain hari ni ke?.. koh koh koh

      Delete
    2. @Betta ikan karin,

      mehehe, breakfast buffet style, pilih2 apa yang rasa yakin dan berkenan di hati serta perut... oh kat osaka breakfast onigiri + ocha? eh best la tu~ ;3

      origami sea urchin? waaa... un', hoshi hoshi~ X3

      @Aujinz si lanun

      yer ler... tarikh keramat tuh tarikh aku... hahah ;p

      Delete
  3. fuyooo...besar baq hang robot gundam tu..besar dah macam citer otomen plak..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. robot ni sepatutnya boleh gerak2 kepala dan ada efek asap keluar woo, ada bunyi lagi... tapi masa ai pi tu, robot ni dok diam... hahaha... under maintenance kot...

      Delete
    2. aiyak....kalau dapat tengok dia gerak2 sure lagi stylo...ingatkan ini robot giant yang static jer..hehehe

      Delete
  4. tamago tu nampak perfectly made ... empat segi elok jer... nom nom

    ReplyDelete
    Replies
    1. desho~ (kan~), i can make tamagoyaki too but not as pretty as this original one lah, tamagoyaki pan ai tak begitu non-stick... huhuu ;3

      Delete
  5. bestnya plain pergi jepun, dapat tengok gundam besar lak tuh. pergi one piece theme park tak? nak sourvenir hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee noob hisashiburi~ ;3

      OP theme park tak dapat dijenguk sebab tak ada dalam jadual tour... huhuu, aku cuma pergi disneyland... souvenir? InsyaAllah nnt aku buat contest apa2, aku offer souvenir nippon, join jgn tak join eh noob~ ;3

      Delete
  6. he..he.. cair hati tgok sakura tu..wah gundam besar gila.. wah boleh tahan perut mknan mcm tu..nampak sedap..klikx2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tunggu entry part 3, penuh macam2 jenis sakura dalam entry tu nnt ;3

      tengkiuuu~ klik2 pasti dibalas desu~ XD

      Delete
    2. tak sabar nak menunggu nih!
      sakura oh sakura!

      klikx3

      Delete
  7. 1. Senang tak nak dapt makanan halal kat sana, Plain?? kalau2 aku backpaker sorg, parah tak nak makan?

    2. Tgk Roppongi tower teringat dkat Kamen Rider Kabuto...

    3. GUNDAM! Nak peluk kaki dia!!!! hahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang pesan la kalau nak beli onigiri kat 7-E or Family Mart, beli yang salmon or tuna flavor... yg tu katanya confirm halal, atau pun kalau ko still tak sure, ko try la cari label halal (ハラール), or, if you're the ultra skeptical type, maka, bawaklah biskut dan meggi... hahah... kat harajuku ada kedai kebab arab halal, Doner Kebab, sebijik 500yen, besar dan mengenyangkan... sedap kebab ayam dia ;3

      Delete
  8. Kalau aku pegi Jepun, mau kena 3 bulan prepare. Nak study tulisan hiragana. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoo tak perlu sampai mcm tu skali, melainkan ko mmg nak dok lama kat sana atau nak bekerja kat sana terus la... hahah ;3

      Delete
    2. Memang ada plan kot. Haha. Member aku cerita duduk kat sana, rasa lebih teratur dan berdisiplin compare dengan duduk kat Malaysia.

      Delete
    3. heheh... biasala, the grass is always greener on the other side, no? mana2 tempat pun ada kebaikan dan keburukan masing2 ;3

      Delete
  9. Replies
    1. tunggu part 3 nanti, lagi banyak hehee~ ;D

      Delete
  10. untunglah dapat bergambar dengan RX-78, im jelly~

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, model Gundam statue yang atas ni RX-78-2 kan? white mobile suit, part of the RX-78 Gundam series ^^

      Delete
  11. HOHOHO
    dapat gambar dengan RX-78

    ReplyDelete
  12. tudia sakura kluaq dah wuwuwu~
    gundam besaqnya ! huwawawa nanges :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ok nah sekotak tisu lagi... eh, happy belated tanjoubi ne~ ;3

      Delete
  13. amboi hg.. bejalan sakan.. jelesnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jeles~ tak macho la jeles2 nih... hehe ;3

      Delete

Ada nak kata apa-apa yang bernas lagi kreatif? Kamon, kamon~
Oh, btw... Anonymous are NOT kewl at all, highly UNattractive, LoL~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...